Link küldése Link küldése

Megtartotta augusztusi ülését Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa
2018.08.17.


Napirendre került többek az Élettörténetek pályázat újbóli meghirdetése, az alkotó időseknek bemutatkozási, kiállítási lehetőség megteremtése. Ezek mellett megtárgyalták a gyalogosok és kerékpárosok közötti közlekedési problémák és a védett sírok ügyét is.


„Meséld el nekem – Élettörténetek Nyíregyházán” címmel, 2017-ben immár harmadik alkalommal hirdetett irodalmi pályázatot az Önkormányzat és az Idősügyi Tanács. Nyíregyházi nyugdíjasoktól vártak olyan történeteket, amelyek megtörtént eseményeket mesélnek el, a pályázó életének egy-egy olyan szakaszát mutatják be, amely gyermekeik, unokáik és a következő nemzedék számára is tanulsággal szolgálhat. A nagy sikerre való tekintettel folytatják a pályázatot.

További képekért kattintson a fotóra!

Az ülésen hasonló téma is napirendre került, az írás mellett a más területen alkotó időseknek is szeretnének bemutatkozási, kiállítási lehetőséget biztosítani. A tanács tagjai újra egyeztettek arról, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok között közlekedési konfliktusok alakulhatnak ki több szituációban. A biztonság érdekében a Korányi úti buszvárókból már kivezették a kerékpárutat, de a balesetveszély még számos helyen kialakulhat, ezekre szeretnének megelőző megoldásokat. Az Idősügyi Tanács már korábban javasolta, hogy a közgyűlés a temető védett sírjairól alkosson rendeletet. Az önkormányzat eddig egy nagyon komoly felmérést készíttetett a régi sírokról szakemberek és történészek bevonásával.

A megyeszékhely 2016-ban már második alkalommal kapta meg az Idősbarát Önkormányzat címet. Az ezzel járó járó pénzjutalom egy részéből az elmúlt év őszén a nyíregyházi nyugdíjasokat meghívták egy ingyenes látogatásra az állatparkba. A kedvezményes akciót folytatni szeretnék, de önkormányzati támogatással az Idősügyi Tanács tagjai is terveznek egy kirándulást Kolozsvárra.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Meseszép! – Nem kell messzire mennünk a teljes pompájukban nyíló hóvirágokért

Két hete érkezett szerkesztőségünkhöz egy kedves olvasói levél, fotókkal a nyíló hóvirágokról.

A görögkatolikusok megmutatták hogyan tudnak mulatni!

Tánc, móka és derű – közel 2400 mulattak szombaton este.

Jelentős anyagi kárral járó baleset történt Kőlaposnál

Ráfutásos baleset történt Kőlaposnál hétfő reggel.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a nyíregyházi gyalogos-átkelőhelyen elgázolt nőt

Szabályosan közlekedő, kerékpárját toló idős hölgyet gázolt el egy figyelmetlen sofőr hétfőn.

Elhagyta rendszámtábláját a padkának hajtó, majd KRESZ-táblát kidöntő sofőr

Baleset történt a Kert utca és a Szántó Kovács János utcai csomópontban.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!