Link küldése Link küldése

Megrohamozták az okmányirodát az ingyenes útlevelekért
2017.03.20.Lejárt az útlevele, ezért jött az okmányirodába Bárkányi Tamás. Külföldre készül egy énekkarral és mivel Ukrajnán keresztül fognak utazni, szüksége van útlevélre is. Mivel betöltötte 65. életévét, március 16-tól ingyenesen válthatja ki az útiokmányt.
- Egy nagyon kellemes figyelmességként értékelem, hasonló dolgokat kéne még csinálni. Odafigyelnek az állampolgárra, köszönjük – mondta el a lengyel nemzetiségi önkormányzat vezetője. A 65 és 70 év felettieknek eddig 7500 forintot kellett fizetni az útlevél kiváltásáért vagy megújításáért, 70 fölött pedig 2500 forintot. A kormány rezsicsökkentésének köszönhetően ezek a díjak szűntek meg idén márciusban.

Roham az útlevelekért

Lényegesen többen jönnek útlevelet igényelni, mióta ingyenes lett, ezt mondja a járási hivatal vezetője.
- Mi is tapasztaltuk, hogy a 65 éven felülieknek az ingyenessé vált útlevél március 16-tól kezdődően nagy sláger lett. Közel négyszeresére emelkedett az ügyfélforgalmunk a 65 éves állampolgárok tekintetében. Eddig napi 10 fő volt, aki 65 év feletti volt és igényelt útlevelet, és az ő számuk közel 40 fő/napra emelkedett – mondta Galambos Ildikó.

Második ütemben az állami rezsicsökkentés

Galambos Ildikó azt is elmondta, hogy ezen felül március közepén megszűnt több a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj is. Egészen pontosan húsz hatósági eljárás díját szüntette meg a kormány, amelyből 15 a magánszemélyek, 5 pedig a vállalkozások terheit csökkenti. Március 16-tól többek között nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért és a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért. Ingyenes lett a CSOK igényléshez szükséges egészégbiztosítási igazolás és évente két alkalommal díjmentes lett az elektronikus tulajdoni lap lekérdezés is. Díjmentessé vált az értesítési cím bejelentése és megszűnt a szállásadói nyilatkozattal kapcsolatos illeték is. Jó hír a vállalkozok számára, hogy többek között nekik most már nem kell fizetniük azért sem, ha nyilvántartásban szereplő adataikról állíttatnak ki hatósági bizonyítványt.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: internet)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nagy Krisztián újra az X-Faktor színpadára vágyik

A napokban az énekes szerkesztõségünk ajtajánál csengetett és közölte a jó hírt.

Még biztonságosabb a közlekedés Nyírtura belterületén

Útburkolati jeleket festettek Nyírtura belterületén és egy gyalogátkelőhely is kialakításra került.

Embercsempészés elősegítéséért vették őrizetbe

A nyomozók őrizetbe vettek egy brit állampolgárt.

A rendőrség átadta a repülővel érkezett illegális migránsokat

Az ukrán határőrizeti szerv munkatársai a beregsurányi közúti határátkelőhelyen vették át őket.

Rendőrségi objektumba látogattak az óvodások

Az ófehértói autópálya alosztály munkatársai fogadták az aprócska vendégeket.

Szétszerelve szállították a repülőtérre az illegális migrációhoz használt gépet

Az illegális migrációhoz használt repülőgépet szétszerelve szállították a nyíregyházi repülőtérre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!