Link küldése Link küldése

Még idén Nemzeti Gyógyhely lehet Sóstó
2013.02.28.Egy mobil eszközökkel felszerelt autó áll napok óta a Parkfürdőben. A levegő minőségéről gyűjt adatokat, emellett pedig a szél erősségét, irányát is méri, egy mikrofon segítségével pedig a zajokat rögzíti. Az így összegyűjtött adatokat elemezni fogják, ez is elengedhetetlen része a Nemzeti Gyógyhellyé történő minősítésnek.

A minősítési eljárás szerint minden évszakban össze kell gyűjteni a levegőminőségi adatokat, már csak a tavaszi hiányzik, hogy el lehessen küldeni a hatóságnak a teljes anyagot elemzésre. A levegőminőség mellett éghajlati vizsgálatokat is folytattak Sóstógyógyfürdőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az elmúlt 20 év adatai alapján készített tanulmányt, e szerint nincs akadálya annak, hogy Sóstó Nemzeti Gyógyhellyé váljon.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezetője, Podlovics Roland azt mondja, a cím elnyerése gazdasági szempontból fontos a városnak. Az idei évtől ugyanis a nemzeti egészségpénztárak határai is átjárhatóvá válnak. Német, angol, dán páciensek vehetik majd igénybe a magyar gyógyászati infrastruktúrát, feltéve, ha ilyen a hazájukban nincsen, vagy csak drágábban alakítható ki. Mivel a magyar gyógyvizek páratlanok a világon, így nagy eséllyel nőhet meg a kereslet a magyar gyógyszolgáltatások iránt. Emellett a Nemzeti Gyógyhelyeken működő turisztikai menedzsmentek több forrásra pályázhatnak és az itt működő vállalkozások számára is haszonnal kecsegtet a cím megszerzése.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezetése úgy látja, az adatgyűjtés eredményeit május-júniusban adhatják le a hatóságnak. Ha minden a tervek szerint halad, akkor még idén pontot lehet tenni a minősítési eljárásra. Nemzeti Gyógyhely legutóbb Sárvár lett. Tavaly kapta meg a címet a fürdőváros azután, hogy 1984 óta nem adtak ki ilyen címet Magyarországon. Nyíregyháza a 15. Nemzeti Gyógyhely lehet a magyar turisztikai térképen.

(ZPZs)
 « vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Jószomszédi kapcsolat – Ukrán önkormányzati küldöttség látogatott Nyíregyházára

A küldöttség a Robert Schuman Intézet és a Nemzetközi Visegrádi Alap szervezésében érkezett.

Több hónapos téli pihenő után újra működik a szökőkút a Bujtosi tavon

Több hónapos téli pihenője után, a berendezést szombaton indították be a NYÍRVV munkatársai.

Letartóztatta a bíróság a kerítés bűntettével gyanúsított párt

Előzetes letartóztatásba helyezték R. J. és társa gyanúsítottakat.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!