Link küldése Link küldése

Még idén Nemzeti Gyógyhely lehet Sóstó
2013.02.28.Egy mobil eszközökkel felszerelt autó áll napok óta a Parkfürdőben. A levegő minőségéről gyűjt adatokat, emellett pedig a szél erősségét, irányát is méri, egy mikrofon segítségével pedig a zajokat rögzíti. Az így összegyűjtött adatokat elemezni fogják, ez is elengedhetetlen része a Nemzeti Gyógyhellyé történő minősítésnek.

A minősítési eljárás szerint minden évszakban össze kell gyűjteni a levegőminőségi adatokat, már csak a tavaszi hiányzik, hogy el lehessen küldeni a hatóságnak a teljes anyagot elemzésre. A levegőminőség mellett éghajlati vizsgálatokat is folytattak Sóstógyógyfürdőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az elmúlt 20 év adatai alapján készített tanulmányt, e szerint nincs akadálya annak, hogy Sóstó Nemzeti Gyógyhellyé váljon.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezetője, Podlovics Roland azt mondja, a cím elnyerése gazdasági szempontból fontos a városnak. Az idei évtől ugyanis a nemzeti egészségpénztárak határai is átjárhatóvá válnak. Német, angol, dán páciensek vehetik majd igénybe a magyar gyógyászati infrastruktúrát, feltéve, ha ilyen a hazájukban nincsen, vagy csak drágábban alakítható ki. Mivel a magyar gyógyvizek páratlanok a világon, így nagy eséllyel nőhet meg a kereslet a magyar gyógyszolgáltatások iránt. Emellett a Nemzeti Gyógyhelyeken működő turisztikai menedzsmentek több forrásra pályázhatnak és az itt működő vállalkozások számára is haszonnal kecsegtet a cím megszerzése.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezetése úgy látja, az adatgyűjtés eredményeit május-júniusban adhatják le a hatóságnak. Ha minden a tervek szerint halad, akkor még idén pontot lehet tenni a minősítési eljárásra. Nemzeti Gyógyhely legutóbb Sárvár lett. Tavaly kapta meg a címet a fürdőváros azután, hogy 1984 óta nem adtak ki ilyen címet Magyarországon. Nyíregyháza a 15. Nemzeti Gyógyhely lehet a magyar turisztikai térképen.

(ZPZs)
 « vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!