Már szeptemberben kiadhatják Magyarországnak a Nyíregyházán gyilkoló román orvost


Link küldése Link küldése

Már szeptemberben kiadhatják Magyarországnak a Nyíregyházán gyilkoló román orvost
2018.08.09.


Tiltott fegyvertartásért közel két éve ül a kolozsvári börtönben a Nyíregyházán vérfürdőt rendező S. Dan. A gyilkos tüdőgyógyászt feltételekkel adják ki a román hatóságok.


Hamarosan lejár az S. Danra Romániában kiszabott büntetés, írja a Bors.

Nem állítható, hogy a 2016. augusztus 31-én Nyíregyházán gyilkoló férfi ügyében túlságosan együttműködőek volnának a román hatóságok, hi­szen a későbbi kiadatás feltételéül azt szabták, hogy amennyiben Magyarországon elítélik a férfit, akkor a büntetését Ro­mániában kell letöltenie.

– írják.

A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász fegyverrel berontott egy nyíregyházi családi házba, ahol két kicsi gyerek szeme láttára hidegvérrel rálőtt az ikrek édesanyjára és édesapjára. Az asszony nem élte túl a támadást, a férje állapota is sokáig válságos volt, kómában feküdt és fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie.

A gyilkosság után S. Romániába menekült, állítólag a szülőföldjén akart öngyilkosságot elkövetni, a rendőrök azonban elkapták, mielőtt kárt tett volna magában. S. Dan szerelmes volt áldozatába, ő azonban nem viszonozta a férfi érzelmeit, adta hírül a Bors, ahogy azt is: Dant Kolozsváron fegyvercsempészésért és tiltott fegyverviselésért 3 év négy hónapra ítélték 2017 februárjában, először ezt a büntetést kellett letöltenie ahhoz, hogy átadhassák Ma­gyarországnak. Ez pedig heteken belül megtörténhet, ha a kolozsvári bíróság úgy határoz, hogy nem kell letöltenie a teljes büntetését.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb, 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a Romániában kiszabott 3 év és 4 hónap börtönbüntetéséből feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat, illetve ha erre nem kerülne sor, akkor a büntetését 2020. január 20. napján tölti le.

– tájékoztatta a Borsot dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

 Így is, úgy is jó sokáig börtönben marad, az semmin nem változtat, hogy melyik bűncselekményért. A gyerekekkel együtt megvagyunk, próbáljuk élni az életünket.

– mondta a lapnak az apa.

 

Forrás: borsonline.hu

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Forgalmi rend változás a Család utcán

A Család utcán, az egyik forgalmi sávban, útfelújítási munkák miatt korlátozással jár a közlekedés.

Baleset a felüljárón

Jelentős anyagi kárral járó, utoléréses közúti közlekedési baleset történt Nyíregyházán.

Filmet forgattak Nyíregyházán

A rendőrség a közlekedés irányításával segítette a stáb munkáját.

Az anyagi kár jelentős

Baleset történt csütörtök délelőtt a Tó utcán.

Intézményi felújítások városunkban - Zajlik az energetikai korszerűsítés

Nyíregyházán idén hat óvoda és három bölcsőde energetikai korszerűsítése és felújítása valósul meg.

Lépcsőházak biztonsága

A tűzvédelmi szabályok betartásának ellenőrzésével kapcsolatosan a katasztrófavédők gyakorlatoztak.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!