Link küldése Link küldése

Már csak pár nap - Nyíregyháza rally nyíregyházi versenyzőkkel
2018.11.08.


Pannuska Dávid és Trencsényi Vince a II. osztály abszolút bajnoki címéért küzd, Trencsényi József az első osztály Top 10-ben van! 


 November 9-én felbőgnek a motorok Nyíregyháza belvárosában, ekkor kezdődik az I. Nyíregyháza rally. A belvárosban kijelölt útvonalon száguldanak majd első nap a pilóták, akik között helyi versenyzők is vannak. Pannuska Dávid édesapja évekig volt navigátor, és minő meglepő, a fia is az lett. 

- Apáról fiúra szállt ez a szenvedély. Amikor ő befejezte aktív pályafutását, én akkor kezdtem, és sok hasznos tanáccsal látott el. A pilótával, Trencsényi Vincével három éve dolgozunk együtt. Nekünk nagy kihívás ez a verseny, hiszen a II. osztályban indulunk, azaz mi még nem vagyunk elég rutinosak. Ez az első teljes évünk, hogy minden versenyen rajthoz tudtunk állni, és a kategóriánkat megnyertük. Viszont az abszolút bajnoki címet is szeretnénk begyüjteni, ehhez győznünk kell Nyíregyházán - mondta Pannuska Dávid. 

És ha már a családi szálaknál tartunk, Trencsényi Vince is a rally pályák környékén nőtt fel - édesapja, Trencsényi József az első osztályban indul, és a Skoda Fabiával jól is állnak a szezonban. 

- Az első tízben vagyunk, és a hetedik hely elérhető, ha jól sikerül a hazai verseny. Több mint húsz éve versenyzek, de nem volt még Nyíregyházán ilyen színvonalú futam. Nagyon örülök, és büszke vagyok arra, hogy szülővárosomban egy ilyen szintű versenyt szerveznek. Nagy élmény lesz a nézőknek és a pilótáknak is, mert ez egy teljesen új pálya, senki nem ismeri még. Ráadásul szoros a bajnokság, fontosak a pontok, így nagy csata várható a szezon utolsó versenyén - mondta Trencsényi József. 

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket

Sport XXI - Atlétikai verseny a Nyíregyházi Egyetem csarnokában

Több számban mérték össze erejüket a gyerekek

Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Segítségével profik és amatőrök is átélhetik egy igazi mérkőzés izgalmait

Érden a birkózók - az év első versenyén a Nyírsport SE

Nemzetközi tornán vettek részt a nyíregyházi fiatalokImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!