Link küldése Link küldése

Manó Motorosok Örökösföldön – Átadták a vetélkedőn nyert ajándékokat
2018.09.13.


A mozgás, az egészséges életmód jegyében rendezett Manó Motoros Találkozót és Kincskereső Napot múlt szombaton a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület az Örökösföldön. Csütörtökön adták át a legtöbb gyerekkel szereplő óvodáknak, illetve a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának az ajándékokat.


26 óvoda 235 gyereke szülők és nagytestvérek kíséretében vettek részt a rendezvényen. A kiírás szerint kismotorral, rollerrel, gördeszkával, kerekesszékkel, de még babakocsival is érkezhettek a Manó Motorosok a találkozóra. Mint ahogy közismert, a lakónegyedben nem ritka az ehhez hasonló alkalom.

Minden évben szervezünk Örökösföldön szabadidős tevékenységet. Volt, amikor családi egészségnapot szerveztünk a Bujtosi Városligetben, volt amikor futóversenyeket, Örökösföld Kupát és Nyíregyháza Kupát. Most ebben az évben egy kis újítás történt, hiszen Manó Motoros Találkozót szerveztünk, elsősorban a kisgyerekes családok részére, de részt vehettek az idősebbek is. Igazából egy ilyen szabadidős tevékenység, ügyességi játékok, kincskeresés, a végén a gyerekek érmet kaptak.

– így fogalmazott a főszervező, Tóth Imre önkormányzati képviselő.

A közel ezer embert vonzó hétvégét, a Denevér Egyesület sikeres pályázatát egy drogéria lánc Együtt egymásért – Jó tettekkel egy jobb világért programja támogatta.

Természetesen egy ilyen egyesületnek a létét mindig az utánpótlás határozza meg. Egy kicsit szerettük volna népszerűsíteni magát az egyesületünket, azokat a sportágakat, amiket rendezünk, amiket mi művelünk. Természetesen egy ilyen célja is van a rendezvénynek, de a fő célja az volt inkább, hogy megjelenjenek a gyerekek és jól érezzék magukat.

– nyilatkozta az Egyesület nevében Surányi Gábor.

Nemcsak a legtöbb gyerekkel résztvevő óvoda, a Margaréta, a Kikelet, a Tündérkert és az Orgonasíp, illetve a Búzaszem Óvoda képviselői vették át az ajándékokat, de a szervezők egy speciális sportszercsomagot is felajánlottak a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztálya javára.

Ahogy Dr. Pethő Ágnes gyermekgyógyász, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos fogalmazott az átadón:

Nagy öröm számomra, hogy a mozgásukban vagy fejlődésükben valamilyen ok miatt akadályozott gyerekek is részt vehettek, meghívottak voltak erre a rendezvényre, és így kerülhetett sor arra, hogy olyan ajándékokat kaphatott a Gyerekrehabilitációs Osztály, amiben a sérült gyerekek fejlesztését, terápiáját még hatékonyabban tudjuk végezni.

Mindazt, amit tudnak a szervezők, a szülők és a pedagógusok is, megerősítette a szakorvos, nagyon fontos minél koraibb gyerekkorban elkezdeni a családban a mozgást. Nemcsak a mozgásukban akadályozott gyerekek, de ép társaik is várják a folytatást, a kicsit ügyetlen, félős ovisokat is oldani lehet a sportos közösségi programokban. A tervek szerint 2019-ben is lesz Manó Motoros Találkozó.


Matyasovszki Edit

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Továbbra is napsütésre számíthatunk, a ködös részeken is melegszik az idő

Kedden is általában napos, száraz időre számíthatunk.

Folytatódnak a faápolási munkálatok Nyíregyházán – Az Eötvös utca következik!

Február 19-től az Eötvös utcán folytatja a NYÍRVV Nonprofit Kft. a faápolási-ifjítási munkálatokat.

16-65 évesek figyelem! – Térítésmentes informatikai képzés indul a könyvtárban

Ismét megszervezik a térítésmentes informatikai képzést Nyíregyházán.

Sokba kerülhet a fácán leves – Bíróság előtt a besenyődi orvvadász

A Nyíregyházi Járási Ügyészség soron kívül állítja bíróság elé a besenyődi orvvadászt.

Családi ház égett Szabolcsbákán – Egy ember füstmérgezéssel került kórházba

Szabolcsbákán családi ház szobájában égtek berendezési tárgyak hétfőn.

Nyírbátorban mentett életet a szén-monoxid érzékelő – Időben jelzett!

Bejelzett egy lakóház szobájában elhelyezett szén-monoxid érzékelő Nyírbátorban hétfő délután.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!