Link küldése Link küldése

Manó Motorosok Örökösföldön – Átadták a vetélkedőn nyert ajándékokat
2018.09.13.


A mozgás, az egészséges életmód jegyében rendezett Manó Motoros Találkozót és Kincskereső Napot múlt szombaton a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület az Örökösföldön. Csütörtökön adták át a legtöbb gyerekkel szereplő óvodáknak, illetve a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának az ajándékokat.


26 óvoda 235 gyereke szülők és nagytestvérek kíséretében vettek részt a rendezvényen. A kiírás szerint kismotorral, rollerrel, gördeszkával, kerekesszékkel, de még babakocsival is érkezhettek a Manó Motorosok a találkozóra. Mint ahogy közismert, a lakónegyedben nem ritka az ehhez hasonló alkalom.

Minden évben szervezünk Örökösföldön szabadidős tevékenységet. Volt, amikor családi egészségnapot szerveztünk a Bujtosi Városligetben, volt amikor futóversenyeket, Örökösföld Kupát és Nyíregyháza Kupát. Most ebben az évben egy kis újítás történt, hiszen Manó Motoros Találkozót szerveztünk, elsősorban a kisgyerekes családok részére, de részt vehettek az idősebbek is. Igazából egy ilyen szabadidős tevékenység, ügyességi játékok, kincskeresés, a végén a gyerekek érmet kaptak.

– így fogalmazott a főszervező, Tóth Imre önkormányzati képviselő.

A közel ezer embert vonzó hétvégét, a Denevér Egyesület sikeres pályázatát egy drogéria lánc Együtt egymásért – Jó tettekkel egy jobb világért programja támogatta.

Természetesen egy ilyen egyesületnek a létét mindig az utánpótlás határozza meg. Egy kicsit szerettük volna népszerűsíteni magát az egyesületünket, azokat a sportágakat, amiket rendezünk, amiket mi művelünk. Természetesen egy ilyen célja is van a rendezvénynek, de a fő célja az volt inkább, hogy megjelenjenek a gyerekek és jól érezzék magukat.

– nyilatkozta az Egyesület nevében Surányi Gábor.

Nemcsak a legtöbb gyerekkel résztvevő óvoda, a Margaréta, a Kikelet, a Tündérkert és az Orgonasíp, illetve a Búzaszem Óvoda képviselői vették át az ajándékokat, de a szervezők egy speciális sportszercsomagot is felajánlottak a Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs Osztálya javára.

Ahogy Dr. Pethő Ágnes gyermekgyógyász, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos fogalmazott az átadón:

Nagy öröm számomra, hogy a mozgásukban vagy fejlődésükben valamilyen ok miatt akadályozott gyerekek is részt vehettek, meghívottak voltak erre a rendezvényre, és így kerülhetett sor arra, hogy olyan ajándékokat kaphatott a Gyerekrehabilitációs Osztály, amiben a sérült gyerekek fejlesztését, terápiáját még hatékonyabban tudjuk végezni.

Mindazt, amit tudnak a szervezők, a szülők és a pedagógusok is, megerősítette a szakorvos, nagyon fontos minél koraibb gyerekkorban elkezdeni a családban a mozgást. Nemcsak a mozgásukban akadályozott gyerekek, de ép társaik is várják a folytatást, a kicsit ügyetlen, félős ovisokat is oldani lehet a sportos közösségi programokban. A tervek szerint 2019-ben is lesz Manó Motoros Találkozó.


Matyasovszki Edit

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!