Magyar Közút – Megújult a Debreceni úti felüljáró és elkezdődtek a munkálatok Bocskain


Link küldése Link küldése

Magyar Közút – Megújult a Debreceni úti felüljáró és elkezdődtek a munkálatok Bocskain
2018.08.09.


Országosan több száz helyszínen végez felújítási munkálatokat a Magyar Közút. A társaság a szabolcsi megyeszékhelyen is fejleszt. Például megújult a Debreceni úti felüljáró. Az arra haladók napok óta biztonságosabban, új burkolaton közlekedhetnek.


A felújítási munkálatok befejeződtek, pár nap múlva várható a műszaki átadás-átvétel. A felüljárón többek között a korlátokat is kicserélték.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője elmondta:

A meglévő autóbusz-öblök burkolatát és a leszálló peron aszfaltburkolatát is átépítették, emellett az új rétegre tartós burkolati jeleket is felfestettek a szakemberek. A két hónapig tartó munkák teljes költsége bruttó közel 69 millió forintba került. Jelenleg is zajlanak a 36-os számú főúton a teljes körű felújítási munkák a körúton. Az iskolai szezon után, június közepén kezdhették meg a kivitelezők a munkálatokat. Első körben a szegélyek bontásával, de természetesen a szegélyépítés most már a finisében jár már, a hétvégére pedig teljes hosszban elkészülnek mind a burkolatszéleken, mind a középszigeteken. A Rákóczi utcai csomópontban a lekerekítő ív kis mértékű korrekciója is megtörtént az autóbusz-közlekedés könnyebbé tétele érdekében, illetve az aszfaltburkolat marása a teljes felületen szintén megtörtént. Jelenleg a víznyelő rácsokat és az aknafedlapok szintbe emelését végzik a szakemberek.

Az aszfalt kopóréteg-építési munkálatok jövő hétvégén kezdődhetnek, a cél, hogy a munkálatok a körúton, akár az Erdő sornál vagy a Mező utca környékén, az iskolakezdésre befejeződjenek. Ezt a szakaszt bruttó 224 millió forintból fejleszti a Magyar Közút.

A társaság a Bocskai utcán is újít. Az SZTK előtti területen pár nappal ezelőtt kezdődtek el a kivitelezési munkálatok. A 41-es számú főút belterületi szakaszán cserélik majd a szegélyeket, felmarják a kátyús aszfaltot és hamarosan új kopóréteget kap a Bocskai utca ezen szakasza. Az aszfaltozási munkák várhatóan még a tanévkezdés előtt, augusztus végére befejeződnek. Bruttó 46 millió forint értékben valósul meg a fejlesztés.

A Bocskai utca város felőli részét is felújítják majd

Az viszont már önkormányzati fejlesztés lesz. Az útépítési munkálatokat a város és a Közút összehangoltan végzi, ütemezik a feladatokat, hogy minél kevesebb fennakadás, forgalomkorlátozás legyen a városban.

A Magyar Közút egyébként idén összesen több mint 160 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítását végezheti el hazai, központi költségvetési, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az összesen több mint 12 milliárd forint értékű megyei programnak köszönhetően megújul a térségbeli közúthálózat 8 százaléka. Az idei felújítások között szerepelt a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja közötti fejlesztés.

Három szakaszon újítottak

Nyíregyháza és Nyírpazony között 2,76, Nyírpazony és Nyírtura között 1,05, míg Nyírturánál a 4-es és a 403-as főút csomópontjánál 0,65 kilométeren közlekedhetnek megújult szakaszon az arra haladók. Cserélték a pályaszerkezetet, új kopóréteget terítettek le, tartós burkolati jeleket festettek és több autóbusz megállóhelyet építettek át, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Impromtu Nyíregyháza belvárosában

A film a tervek szerint jövő tavasszal kerül a mozikba.

Nagy melegben legjobb szomjoltó az egészséges, biztonságos csapvíz!

Az időjárás előrejelzések a következő napokra is meleg, kánikulai időt jósolnak.

Megtartotta augusztusi ülését Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa

Napirendre került többek az Élettörténetek pályázat újbóli meghirdetése.

Felidézzük az ünnep egykori hangulatát

Egy riport 32 éve készült.

Lassan vége a dinnyeszezonnak

A gazdák szerint a jövő héten már búcsúzik a mézédes gyümölcs.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!