Link küldése Link küldése

Magyar Közút – Megújult a Debreceni úti felüljáró és elkezdődtek a munkálatok Bocskain
2018.08.09.


Országosan több száz helyszínen végez felújítási munkálatokat a Magyar Közút. A társaság a szabolcsi megyeszékhelyen is fejleszt. Például megújult a Debreceni úti felüljáró. Az arra haladók napok óta biztonságosabban, új burkolaton közlekedhetnek.


A felújítási munkálatok befejeződtek, pár nap múlva várható a műszaki átadás-átvétel. A felüljárón többek között a korlátokat is kicserélték.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője elmondta:

A meglévő autóbusz-öblök burkolatát és a leszálló peron aszfaltburkolatát is átépítették, emellett az új rétegre tartós burkolati jeleket is felfestettek a szakemberek. A két hónapig tartó munkák teljes költsége bruttó közel 69 millió forintba került. Jelenleg is zajlanak a 36-os számú főúton a teljes körű felújítási munkák a körúton. Az iskolai szezon után, június közepén kezdhették meg a kivitelezők a munkálatokat. Első körben a szegélyek bontásával, de természetesen a szegélyépítés most már a finisében jár már, a hétvégére pedig teljes hosszban elkészülnek mind a burkolatszéleken, mind a középszigeteken. A Rákóczi utcai csomópontban a lekerekítő ív kis mértékű korrekciója is megtörtént az autóbusz-közlekedés könnyebbé tétele érdekében, illetve az aszfaltburkolat marása a teljes felületen szintén megtörtént. Jelenleg a víznyelő rácsokat és az aknafedlapok szintbe emelését végzik a szakemberek.

Az aszfalt kopóréteg-építési munkálatok jövő hétvégén kezdődhetnek, a cél, hogy a munkálatok a körúton, akár az Erdő sornál vagy a Mező utca környékén, az iskolakezdésre befejeződjenek. Ezt a szakaszt bruttó 224 millió forintból fejleszti a Magyar Közút.

A társaság a Bocskai utcán is újít. Az SZTK előtti területen pár nappal ezelőtt kezdődtek el a kivitelezési munkálatok. A 41-es számú főút belterületi szakaszán cserélik majd a szegélyeket, felmarják a kátyús aszfaltot és hamarosan új kopóréteget kap a Bocskai utca ezen szakasza. Az aszfaltozási munkák várhatóan még a tanévkezdés előtt, augusztus végére befejeződnek. Bruttó 46 millió forint értékben valósul meg a fejlesztés.

A Bocskai utca város felőli részét is felújítják majd

Az viszont már önkormányzati fejlesztés lesz. Az útépítési munkálatokat a város és a Közút összehangoltan végzi, ütemezik a feladatokat, hogy minél kevesebb fennakadás, forgalomkorlátozás legyen a városban.

A Magyar Közút egyébként idén összesen több mint 160 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítását végezheti el hazai, központi költségvetési, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az összesen több mint 12 milliárd forint értékű megyei programnak köszönhetően megújul a térségbeli közúthálózat 8 százaléka. Az idei felújítások között szerepelt a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja közötti fejlesztés.

Három szakaszon újítottak

Nyíregyháza és Nyírpazony között 2,76, Nyírpazony és Nyírtura között 1,05, míg Nyírturánál a 4-es és a 403-as főút csomópontjánál 0,65 kilométeren közlekedhetnek megújult szakaszon az arra haladók. Cserélték a pályaszerkezetet, új kopóréteget terítettek le, tartós burkolati jeleket festettek és több autóbusz megállóhelyet építettek át, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Városi Ifjúsági Bál lesz Nyíregyházán – A velencei karnevál az idei téma

A Városi Ifjúsági Bál január 26-án a Hotel Koronában kerül megrendezésre.

Gyorsforgalmi út épül Kárpátalja felé – Az M34-es kétszer két sávon éri majd el Záhonyt

Négy sávon éri majd el Záhonynál a határt az M34-es gyorsforgalmi út.

Figyelem! Tilos korcsolyázni a Bujtosi tó jegén!

A tó körül a balesetek elkerülése érdekében tiltó táblákat is kihelyezett a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Öt éves a Móricz Zsigmond Olvasókör – Székhelyükön ünnepelték a születésnapot!

A köszöntő szavak után fotókkal, videókkal elevenítették fel az elmúlt éveket.

Beszámoló a luxemburgi kulináris világbajnokság tapasztalatairól!

A verseny tapasztalatairól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartottak beszámolót.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!