Link küldése Link küldése

Lions Nap – Ingyenes szűrővizsgálatokat tartottak a Kossuth téren
2018.04.16.


Kilencedik alkalommal tartották meg a Lions Napot a Kossuth téren az Első Nyíregyházi Lions Club és a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház közös szervezésében. A rendezvény célja a prevencióra való figyelemfelhívás volt. Az érdeklődők hét vizsgálaton és életmód tanácsadáson vetettek részt.


A 100 éves Lions mozgalom Amerikából indult és mára 206 országban, 46 ezer klubbal működik. Nyíregyházán 18 éve alakult, Első Nyíregyházi Lions Club néven és évek óta szervez prevenciós és karitatív rendezvényeket. Jótékonysági szolgálatuk fókuszában a látásvédelem és a valamilyen hátránnyal élők segítése áll, jelenleg 29 tagja van és folyamatosan bővül. A Lions Napot 9. alkalommal szervezték meg a Kossuth téren, ahol hét vizsgálaton és életmód tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők.

Mi úgy gondoltuk, hogy ez fontos. Egyrészt a nyíregyházi emberek számára, akik így könnyedén hozzájutnak olyan szűrővizsgálatokhoz, amelyekre máskor, máshol sokat kell várni, vagy előjegyzésben hónapokig. Természetesen a Lions Club tagjainak is fontos, hiszen meg tudjuk mutatni, hogy egységesen összefogva milyen rendezvényt tudunk szervezni Nyíregyházának.

– mondta el Demarcsek György az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Az Első Nyíregyházi Lions Club kezdeményezéséhez csatlakozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, így közel egy évtizede tartják meg közösen egészségnapjukat. A szűrővizsgálatok elvégzésével egy teljes komplex képet kaphattak a résztvevők egészségi állapotukról.

Nagyon fontos, felöleli mind a belgyógyászati, fül-orr gégészeti, ortopédiai, a keringési rendszer betegségeit, valamint a túlsúly, ami most korunk betegsége. Életmód tanácsadást tudjunk adni mindenkinek, hogy el tudjon igazodni az útvesztőkben és meg tudja őrizni az egészségét, ami a legfontosabb az életünkben.

– tette hozzá Dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvos.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyházán rendszeresen szerveznek szűréseket, a legtöbb rendezvényen megragadják a lehetőséget arra, hogy felhívják a figyelmet a prevencióra. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere szerint, egy városnak az ereje, az egészséges emberekben rejlik ezért minden hasonló kezdeményezést támogat.

Egy város ereje attól is függ nagymértékben, hogy a város lakóknak milyen a fizikai, szellemi ereje. Ehhez az önkormányzat sok lehetőséget tudott biztosítani. Hogy csak párat említsek, a kerékpár utak szabadidő kondiparkok, a Mozdulj Nyíregyháza 5. éve megy és nagyon sikeres és fontos az is, hogy az egészségünkről gondoskodjunk úgy is, hogy ilyen civil rendezvényeken végeztessünk szűrővizsgálatokat, mert ezek a kontrollok is nagyon fontosak.

– nyilatkozta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A rendezvényen volt szemnyomás mérés és szemfenék szűrés, vérnyomásmérés, arcüregszűrés, számítógépes talpvizsgálat és cipőviselési tanácsadás ezek mellett életmód tanácsadás is. A szervezők jövőre is megtartják az egészségnapot a tervek szerint, ami akkor fogja ünnepelni 10. születésnapját.


Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!