Link küldése Link küldése

Letartóztatták a nagyecsedi rablás gyanúsítottját
2019.02.11.


Rablás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. február 11-én elrendelte ZS. Zs. gyanúsított letartóztatását.


A nyomozás eddigi adatai alapján az ittas állapotban lévő gyanúsított 2019. február 07-én este egy nagyecsedi házba bement, ahol az ott élő 76 éves férfi torkához kést téve pénzt követelt tőle. A sértett közölte vele, hogy nincs pénze, de a gyanúsított meglátta az asztalon lévő pénztárcáját és abból 270.000 forintot kivett, majd magához vette az idős férfi mobiltelefonját is. A gyanúsított további pénzt követelt a sértettől, akit a magával vitt vascsővel fejbe vert. A gyanúsított a sértett otthonában további értékek után kutatott eredménytelenül, majd az idős férfit megfenyegette, hogy ha szól a rendőrségnek akkor megöli őt, ezután elmenekült a helyszínről. A sértett a gyanúsított általi bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett el.

A gyanúsítottat rövid időn belül elfogták.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított által elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, ugyanis a gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények miatt 5 évtől 13 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint a gyanúsítottal szemben fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés végleges.


Forrás: Nyíregyházi Törvényszék

(A borítókép illusztráció!)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!