Link küldése Link küldése

Lakossági kezdeményezésre újították fel a kórházban az aszfaltutat
2018.05.15.


Átadták a Jósa András Oktatókórház sóstói úti telephelyén az új aszfaltutat. A kivitelezési munkálatok alig egy hónap alatt fejeződtek be. A beruházás közel 20 millió forintba került és 1600 négyzetméteren valósult meg. A fejlesztések nem állnak meg az intézményben, hamarosan kezdődik a Pulmonológiai Osztály felújítása is.


Elkészült az új aszfaltút a Jósa András Oktatókórház sóstói úti telephelyén. A munkálatok áprilisban kezdődtek, és néhány hét alatt be is fejeződtek. A betegellátás és a kórházba való közlekedés zavartalanul zajlott ez idő alatt is. Azért volt szükség a teljes felújításra, mert kátyúzással már nem lehetett helyreállítani az út állapotát. Így az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Visz major Bizottságának támogatásával, 1600 négyzetméteren, közel 20 millió forintból teljesen megújították azt.

Ez az út mióta elkészült, nem volt felújítva. Én magam 38 éve kezdtem itt sétálni. Ez az állapot azóta is csak romlott. Nagyon sok beteg panasz érkezett, kollégák és mentősök részéről is. Szerencsére sikerült az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Visz major keretén belül, mintegy 20 millió forintot elnyerni.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Főigazgatója.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A munkálatokat végző kivitelező térítésmentesen elvégezte azon útszakaszok kátyúzását is, ahol nem történt aszfaltozás. A Sóstói úti Kórházban már 2017-ben is történtetek fejlesztések, ilyen volt például a kazánház rekonstrukciója 80 millió forint értékben és több épülettömb tetejére kerültek napelemek egy energetikai korszerűsítésnek köszönhetően. Az a tömb, amelyben jelenleg működik a Pulmonológiai Osztály, 1965-ben épült. Azóta semmilyen felújítást nem végeztek az épületen. Most 150 millió forintból újulhat meg.

A WC-ket, a mosdókat, a zuhanyzókat teljes mértékben fel kell újítsuk mind a földszinten, mind az első emeleten. Jelenleg szintenként 2-2 vizesblokk található. Ez a nagy leterheltség miatt nem elégíti ki az igényeket. A felújítás eredményeképpen szintenként 3-3 vizesblokk kerül kialakításra. Ezzel párhuzamosan a födém megerősítések is megtörténnek, hiszen a statikai megerősítés volt a projekt fő célja. A folyosókat és a kórtermeket is felújítják.

– tette hozzá Tóth Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója.

A kivitelezési munkálatok várhatóan egy hónap múlva kezdődnek el, az osztály nem fog új helyre költözni és a betegellátás a remények szerint zavartalanul fog működni.


Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Befejeződtek az ünnepi megemlékezések Nyíregyházán – Koszorúzás az 1956-os emlékműnél

Az 1956-os emlékmű koszorúzásával ért véget az ünnepi megemlékezés.

Ünnepi megemlékezés Nyíregyházán az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak.

Ingyenes, játékos angol nyelvű foglalkozások nagycsoportosoknak a Bemben

Angol nyelvű foglalkozások a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában.

Gratulálunk Krúdy! – Itt a 2019-es középiskolai rangsor, ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Ünnepi megemlékezésekkel, egy drámai játékkal és koszorúzással telik az idei október 23-a

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezés lesz.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!