Link küldése Link küldése

Laboravató – Robot invitálta a vendégeket a Kossuth Gimnázium új termeibe
2018.10.12.


Megkezdődtek a Szalay Sándor Emléknapok a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. A megnyitó ünnepségen az oktatási intézményben két öko-diáklabort is avattak, a fizika labor Szalay Sándor nevét, míg a kémia-biológia labor Kabay János vegyész kémikus öregdiák nevét vette fel.


A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium immár 7. alkalommal rendezi meg a Szalay Sándor Emléknapokat. A kiválóan akkreditált tehetségpontként működő gimnázium tovább szélesíti a tehetséggondozás kiemelt területeit, és a fizika mellett az idén a kémia is jelentős teret kap, hiszen két öko-diáklabort is átadtak. A fizika labor Szalay Sándor nevét, míg a kémia-biológia labor Kabay János vegyész kémikus öregdiák nevét vette fel. Tar Jánosné igazgató elmondta, pályázati források segítségével és önerőből készültek el a laborok. Így a legmodernebb digitális technikával felszerelve tudják biztosítani azokat az oktatási feltételeket a természettudományi tantárgyakhoz, amelyek felkészíthetik a diákokat a továbbtanulásra és a szakmai versenyekre.

Programok két napon át

A laboratóriumok avatása előtt megemlékeztek a névadókról, majd egy robot invitálta a vendégeket az új termekbe. Ebben a tanévben az ATOMKI alapító fizikus öregdiák emlékére, a konferencia mellett, Legyél te is fizikus verseny is folyik a 7-8. osztályos és a gimnáziumi korosztály diákjai között. Az emléknap programjai során a NAO robotokkal, a repülés fizikájával, a jégbe zárt világ rejtett kincseivel és a fizika mindennapi tudományával ismerkedhettek a diákok. Emellett megtekinthették a diáktársaik által a Tudásfeltöltés versenyhez kapcsolódó kémiai témájú kisfilmeket is. A Nyíregyházi Egyetem mellett bemutatkozott a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem is, ahová az elmúlt években a természettudományos tagozatokról egyre több diák tanul tovább.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.

Áprilisban gyönyörködhetünk legközelebb a Bujtosi Városliget mesés szökőkútjában

Szombaton kiemelték a szökőkutat a Bujtosból, sokáig kell várnunk, hogy újra láthassuk.

Kórházban a Sóstói úton elgázolt kerékpáros

Több baleset is történt az elmúlt hétvégén a Sóstói úton.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!