Kulináris olimpia Szabolcs megyei résztvevőkkel


2016.12.14.


Az Erfurtban megrendezett Kulináris olimpián részt vett megyei mesterszakácsok és cukrászmesterek tartottak élménybeszámolót a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A szabolcsi séfek és cukrászok két éremmel és három diplomával tértek haza és azt mondják, sikerült bizonyítani, hogy Magyarország gasztronómiában a világ élvonalába tartozik.


Két éremmel és három diplomával térek haza a magyar séfek és cukrászok az októberben, Erfurtban megrendezett kulináris olimpiáról. Az eseményen a megyéből öt jól ismert szakember vett részt. Szabó Sándor és Bereczki Attila mestercukrászok karamell-artisztikában indultak. Egyéni szakács kategóriában pedig Cziránku István, Huszár Tibor és Konyári Sándor mesterszakácsok képviselték Magyarországot.

További képekért kattintson a fotóra!

A királyi mesterszakács címmel is rendelkező Konyári Sándor utoljára 16 éve vett részt az olimpián, és azt tapasztalta, hogy sokat változott a gasztronómia. Teljesen más a tálalás és a dizájn, de szerinte ez jót tesz mind a szakács szakmának, mind pedig a vendégeknek.

 

EZÜST ÉREM 26 ÉVESEN

 

Az élménybeszámolón elhangzott, hogy 1999 óta most sikerült egy valóban ütőképes csapatot összeállítani és az eredmények alapján jól is szerepeltek. Egy arany, egy ezüstérem mellett, három diplomával térek haza. A séfek közül a legjobban a 26 éves Huszár Tibor szerepelt. A Hotel Korona mesterszakácsa ezüstérmet kapott az erfurti olimpián. Mint elmondta, tapasztalatszerzés szempontjából is nagyon nagy élmény volt ilyen fiatalon kijutni az olimpiára. A versenyen ötfogásos menüsort készített, valamint melegen elképzelt, hidegen kivitelezett, és hidegen elképzelt, hidegen kivitelezett finger-foodot.

Az IKA gasztronómiai szakkiállítás keretében négyévente megrendezett kulináris olimpián idén 50 ország képviseltette magát. Több mint nyolcszáz egyéni kiállító, 32 nemzeti és 20 junior válogatott, 59 regionális együttes, valamint 85 gyümölcs- és zöldségszobrász mutatkozott be az elismert szaktekintélyekből álló zsűrinek és a közönségnek.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.

Ellenőrzik a fesztiválokat

A szabadtéri rendezvényeknél is több dolgot ellenőriznek a katasztrófavédelem munkatársai.

Szórakozva tanulnak a gyerekek a Múzeumfalu táborában

A Sóstói Múzeumfaluban és a Kis Vakond Táborban már vakációzhatnak a kisdiákok.

A jóga nemzetközi napja

A résztvevők a Sóstói erdőben, a lemenő nap sugaraiban fürödve élvezhették az ászanákat.

Nyíregyháza lett az év városa

Az utazó magazin idén is az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereste.

Ezt olvasta már?
X
Időjárás megyénkben
Hidegfront érkezik.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!