Kulináris olimpia Szabolcs megyei résztvevőkkel


2016.12.14.


Az Erfurtban megrendezett Kulináris olimpián részt vett megyei mesterszakácsok és cukrászmesterek tartottak élménybeszámolót a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A szabolcsi séfek és cukrászok két éremmel és három diplomával tértek haza és azt mondják, sikerült bizonyítani, hogy Magyarország gasztronómiában a világ élvonalába tartozik.


Két éremmel és három diplomával térek haza a magyar séfek és cukrászok az októberben, Erfurtban megrendezett kulináris olimpiáról. Az eseményen a megyéből öt jól ismert szakember vett részt. Szabó Sándor és Bereczki Attila mestercukrászok karamell-artisztikában indultak. Egyéni szakács kategóriában pedig Cziránku István, Huszár Tibor és Konyári Sándor mesterszakácsok képviselték Magyarországot.

További képekért kattintson a fotóra!

A királyi mesterszakács címmel is rendelkező Konyári Sándor utoljára 16 éve vett részt az olimpián, és azt tapasztalta, hogy sokat változott a gasztronómia. Teljesen más a tálalás és a dizájn, de szerinte ez jót tesz mind a szakács szakmának, mind pedig a vendégeknek.

 

EZÜST ÉREM 26 ÉVESEN

 

Az élménybeszámolón elhangzott, hogy 1999 óta most sikerült egy valóban ütőképes csapatot összeállítani és az eredmények alapján jól is szerepeltek. Egy arany, egy ezüstérem mellett, három diplomával térek haza. A séfek közül a legjobban a 26 éves Huszár Tibor szerepelt. A Hotel Korona mesterszakácsa ezüstérmet kapott az erfurti olimpián. Mint elmondta, tapasztalatszerzés szempontjából is nagyon nagy élmény volt ilyen fiatalon kijutni az olimpiára. A versenyen ötfogásos menüsort készített, valamint melegen elképzelt, hidegen kivitelezett, és hidegen elképzelt, hidegen kivitelezett finger-foodot.

Az IKA gasztronómiai szakkiállítás keretében négyévente megrendezett kulináris olimpián idén 50 ország képviseltette magát. Több mint nyolcszáz egyéni kiállító, 32 nemzeti és 20 junior válogatott, 59 regionális együttes, valamint 85 gyümölcs- és zöldségszobrász mutatkozott be az elismert szaktekintélyekből álló zsűrinek és a közönségnek.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Őrületes fizikashow a Kossuth téren!

Április 21-én látványos és érdekes kísérletekből összeállított rendhagyó fizikaóra a Kossuth téren.

Virágos Nyíregyháza

A városüzemeltető cég munkatársai időben elültették a hagymás és kétnyári virágokat.

Nyíregyháza ismét a Top 10-ben!

Már most 2,5-szer több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre az immár 4 napos húsvét alkalmából.

Falusi húsvét

Már a jövő héten megkezdődnek a húsvéti előkészületek a Sóstói Múzeumfaluban.

Bringáztak

A Bringádám Egyesület április elsején megtartotta az idei év első túráját.

Virágzik az aranyeső

A kellemes tavaszi időjárás kedvez a növényeknek és az embereknek egyaránt.

Ezt olvasta már?
X
Persze, hogy színház, de ez az életed
Pregitzer Fruzsina színházújító kezdeményezése évtizedek óta működik Nyíregyházán.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!