Link küldése Link küldése

Kulináris olimpia Szabolcs megyei résztvevőkkel
2016.12.14.Két éremmel és három diplomával térek haza a magyar séfek és cukrászok az októberben, Erfurtban megrendezett kulináris olimpiáról. Az eseményen a megyéből öt jól ismert szakember vett részt. Szabó Sándor és Bereczki Attila mestercukrászok karamell-artisztikában indultak. Egyéni szakács kategóriában pedig Cziránku István, Huszár Tibor és Konyári Sándor mesterszakácsok képviselték Magyarországot.

További képekért kattintson a fotóra!

A királyi mesterszakács címmel is rendelkező Konyári Sándor utoljára 16 éve vett részt az olimpián, és azt tapasztalta, hogy sokat változott a gasztronómia. Teljesen más a tálalás és a dizájn, de szerinte ez jót tesz mind a szakács szakmának, mind pedig a vendégeknek.

 

EZÜST ÉREM 26 ÉVESEN

 

Az élménybeszámolón elhangzott, hogy 1999 óta most sikerült egy valóban ütőképes csapatot összeállítani és az eredmények alapján jól is szerepeltek. Egy arany, egy ezüstérem mellett, három diplomával térek haza. A séfek közül a legjobban a 26 éves Huszár Tibor szerepelt. A Hotel Korona mesterszakácsa ezüstérmet kapott az erfurti olimpián. Mint elmondta, tapasztalatszerzés szempontjából is nagyon nagy élmény volt ilyen fiatalon kijutni az olimpiára. A versenyen ötfogásos menüsort készített, valamint melegen elképzelt, hidegen kivitelezett, és hidegen elképzelt, hidegen kivitelezett finger-foodot.

Az IKA gasztronómiai szakkiállítás keretében négyévente megrendezett kulináris olimpián idén 50 ország képviseltette magát. Több mint nyolcszáz egyéni kiállító, 32 nemzeti és 20 junior válogatott, 59 regionális együttes, valamint 85 gyümölcs- és zöldségszobrász mutatkozott be az elismert szaktekintélyekből álló zsűrinek és a közönségnek.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.

Lezajlott a 49. Nemzetközi Tisza Túra

Dr. Egri Kiss Tibor túravezető publikus beszámolója a 49. Nemzetközi Tisza Túráról.

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!