Link küldése Link küldése

Kubala kiállítás - Nyíregyházán a legendás labdarúgó életét bemutató fotók
2018.02.13.


 Nyíregyházán látható a Kubala László életét bemutató fotókiállítás. A legendás labdarúgó a Barcelona sztárja volt. Szobra ott áll a katalán klub stadionjának központi helyén. A kiállítás a Continental Arénában tekinthető meg.


 

Kubala Lászlót a XX. század száz legjobb labdarúgója között tartják számon. A kommunizmus elől Spanyolországba menekült, és 1950-ben a Barcelona futballistája lett. A Barcelona 100. évfordulóján 1999-ben a szurkolók a csapat történetének legjobb játékosává választották. Olyan labdarúgókat utasított maga mögé, mint Johan Cruyff, Diego Maradona, Romario vagy Hriszto Sztoicskov. Emellett sportújságírók a második legjobb spanyol játékosnak választották, aki a 20. században játszott. Csak Alfredo Di Stefano-t találták jobbnak. Végül a spanyol kormány a sport Nagykeresztjét adományozta neki. 2009. szeptember 24-én leleplezték a Camp Nou központi helyén a klub valaha élt egyik legnépszerűbb játékosának, Kubala Lászlónak a szobrát. A pályafutását bemutató fotókiállítás Nyíregyházára érkezett. Ebben nagy része volt Kovács Barnabás barcelonai főkonzulnak, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol Nyíregyháza polgármestere.

- Barcelonában folyamatosan őrzik a korábbi magyar játékosok emlékét, most pedig Nyíregyházára ért az a fotókiállítás, mely Kubala László életét mutatja be. Március 4-ig tekinthető meg, de bízom abban, hogy ez csak egy kezdet és sok közös kapcsolat lesz a barcelonai magyarokkal – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Kubala László a maga idejében világsztár volt. Miatta kellett bővíteni a stadiont, játékára ugyanis annyian voltak kíváncsiak.

- Azok akik nem hisznek a magyar futballban, azok számára is jó minta az, hogy születtek korszakos zsenik. Az ő pályafutása jó példa a gyerekeknek, arra meg Nyíregyházán büszkék lehetünk, hogy Bozsik József után Kubala László is megérkezett. Mi hiszünk abban, hogy Magyarországon lehet jó futballt csinálni. Akik a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémián most 16 évesek, három év múlva a felnőtt csapat kapuját döngetik, és vannak olyan tehetségek, akikre érdemes figyelni. Megépül az új stadion, és bízom abban, hogy lesznek olyan mérkőzések, melyeken teljesen megtelik - mondta Dr. Elbert Gábor a Nyíregyháza Spartacus sportszakmai ügyvezetője.

A Kubala „90” nevet viselő kiállítás a Continental Arénában látható. Belépőjegyet nem kell váltani.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A csoport legerősebb csapata érkezik pénteken Nyíregyházára

A listavezető Ceglédet fogadja a kosárlabda NB-II-ben a Sunshine NYIKSE

Futsal utánpótlás torna - ilyen még nem volt a Continental Arénában

A házigazda Blue Sharks együttese jelenleg vezeti a bajnokságot

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket

Sport XXI - Atlétikai verseny a Nyíregyházi Egyetem csarnokában

Több számban mérték össze erejüket a gyerekek

Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Segítségével profik és amatőrök is átélhetik egy igazi mérkőzés izgalmaitImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!