Közfoglalkoztatási Kiállítás – közel 80 település érkezett


2017.09.14.


Immár második alkalommal rendezte meg a Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt a Megyei Kormányhivatal a Continental Aréna parkolójában. Az esemény nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek.


A kiállításon 68 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és 6 Borsod-Abaúj Zemplén megyei település képviselői mutatták be a Járási Startmunka programok során termesztett, előállított termékeiket. Emellett lehetőség volt a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására, és vásárlásra is. Az esemény egy nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek. A résztvevőket Román István megyei kormánymegbízott köszöntötte, és természetesen szólt a foglalkoztatási adatokról is. Megyénkben a foglalkoztatási ráta már eléri az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta viszont még az átlag fölött van. Szép eredmény, hogy 2010 óta több tízezer fővel csökkent a munkanélküliek száma.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐPIAC A CÉL

 

A második Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a kormány célja a közfoglalkoztatással az, hogy értékteremtő munkát adjon az embereknek, de mielőbb kerüljenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra. 2011-ben a közfoglalkoztatottak létszáma 76 ezer volt, 2016-ban volt a csúcson 223 ezer fővel, idén pedig ez a szám 180 ezerre csökkent. Ennek hátterében a kormány munkahelyteremtése, és a munkaerő-piaci intézkedései állnak.

 

A VÁROSÜZEMELTETŐ CÉG IS KIÁLLÍTOTT

 

A versenyszférába való átvezetés jegyében idén először munkáltatók is részt vettek a rendezvényen. Nyíregyházát a város legnagyobb közfoglalkoztató cége, a NYÍRVV Nonprofit kft. képviselte. Ignéczi Csabáné ügyvezető elmondta, a társaságnál jelenleg is több közfoglalkoztatási program fut, évente többször is pályáznak. Jelenleg 1148 embert foglalkoztatnak, a kiállításra a két kiemelt program keretében előállított termékeket hozták el.
A kiállításon és vásáron a látogatók gyakorlati bemutatókon keresztül megismerkedhettek többek között a kosárfonás, fafaragás, szövés, hímzés fortélyaival, láthattak traktorokat, kisgépeket. A színpadon pedig egész nap a települések zenekarainak és tánccsoportjainak produkciói szórakoztatták a közönséget.

Szoboszlai Tibor

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nem adott elsőbbséget, összeütköztek

Baleset történt szerda délután a Szarvas utcán.

Visszafogadó ünnepség és konferencia

A KFOR békefenntartó haderő magyar katonáinak visszafogadó ünnepségét Nyíregyházán rendezik meg.

Szív Világnapja – az egészségünkért!

Idén is megrendezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a Szív Napját.

Betonkeverő rohant a karambolozókba

Szerda délután a Kert utcán egy autós balra akart kanyarodni, ezért fékezett.

Hamarosan Tirpák Fesztivál!

A rendezvényt idén ötödik alkalommal szervezik meg a Kossuth téren.

Plato találkozó – Kis- és középvállalkozások támogatva

Plato találkozót rendeztek Nyíregyházán.

Ezt olvasta már?
X
Visszafogadó ünnepség és konferencia
A KFOR békefenntartó haderő magyar katonáinak visszafogadó ünnepségét Nyíregyházán rendezik meg.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!