Link küldése Link küldése

Közfoglalkoztatási Kiállítás – közel 80 település érkezett
2017.09.14.A kiállításon 68 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és 6 Borsod-Abaúj Zemplén megyei település képviselői mutatták be a Járási Startmunka programok során termesztett, előállított termékeiket. Emellett lehetőség volt a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására, és vásárlásra is. Az esemény egy nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek. A résztvevőket Román István megyei kormánymegbízott köszöntötte, és természetesen szólt a foglalkoztatási adatokról is. Megyénkben a foglalkoztatási ráta már eléri az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta viszont még az átlag fölött van. Szép eredmény, hogy 2010 óta több tízezer fővel csökkent a munkanélküliek száma.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐPIAC A CÉL

 

A második Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a kormány célja a közfoglalkoztatással az, hogy értékteremtő munkát adjon az embereknek, de mielőbb kerüljenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra. 2011-ben a közfoglalkoztatottak létszáma 76 ezer volt, 2016-ban volt a csúcson 223 ezer fővel, idén pedig ez a szám 180 ezerre csökkent. Ennek hátterében a kormány munkahelyteremtése, és a munkaerő-piaci intézkedései állnak.

 

A VÁROSÜZEMELTETŐ CÉG IS KIÁLLÍTOTT

 

A versenyszférába való átvezetés jegyében idén először munkáltatók is részt vettek a rendezvényen. Nyíregyházát a város legnagyobb közfoglalkoztató cége, a NYÍRVV Nonprofit kft. képviselte. Ignéczi Csabáné ügyvezető elmondta, a társaságnál jelenleg is több közfoglalkoztatási program fut, évente többször is pályáznak. Jelenleg 1148 embert foglalkoztatnak, a kiállításra a két kiemelt program keretében előállított termékeket hozták el.
A kiállításon és vásáron a látogatók gyakorlati bemutatókon keresztül megismerkedhettek többek között a kosárfonás, fafaragás, szövés, hímzés fortélyaival, láthattak traktorokat, kisgépeket. A színpadon pedig egész nap a települések zenekarainak és tánccsoportjainak produkciói szórakoztatták a közönséget.

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ismeretterjesztő előadások és kvízjátékok a Zrínyi pénzügyi projektnapján

Ezen a hétfői napon minden 11. évfolyamos diák egy projektnapon vett részt a Zrínyiben.

Újabb kicsinyeket hozott a gólya a Nyíregyházi Állatparkba

Maki négyesiker bébik születtek, az állatparkban eddig még ennél a fajnál erre nem volt példa.

Tűz Apagyon – Az Állami Gazdaság lakótelepén csaptak fel a lángok

Lakóházzal egybeépített gépkocsi tárolóban keletkezett a tűz.

Lángok csaptak fel Nyírtelek határában – Százötven méter hosszan gyulladt ki az árokpart

Az út menti árokparton százötven méter hosszan gyulladt ki az aljnövényzet Nyírtelken

Dübörög a strandszezon – Csobbanjon Ön is a nyíregyházi nyárba!

Június 2-án Nyíregyháza strandja, június 10-én pedig a Sóstói Tófürdő is megnyitotta kapuit.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!