Link küldése Link küldése


Közfoglalkoztatási Kiállítás – közel 80 település érkezett


2017.09.14.


Immár második alkalommal rendezte meg a Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt a Megyei Kormányhivatal a Continental Aréna parkolójában. Az esemény nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek.


A kiállításon 68 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és 6 Borsod-Abaúj Zemplén megyei település képviselői mutatták be a Járási Startmunka programok során termesztett, előállított termékeiket. Emellett lehetőség volt a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására, és vásárlásra is. Az esemény egy nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek. A résztvevőket Román István megyei kormánymegbízott köszöntötte, és természetesen szólt a foglalkoztatási adatokról is. Megyénkben a foglalkoztatási ráta már eléri az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta viszont még az átlag fölött van. Szép eredmény, hogy 2010 óta több tízezer fővel csökkent a munkanélküliek száma.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐPIAC A CÉL

 

A második Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a kormány célja a közfoglalkoztatással az, hogy értékteremtő munkát adjon az embereknek, de mielőbb kerüljenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra. 2011-ben a közfoglalkoztatottak létszáma 76 ezer volt, 2016-ban volt a csúcson 223 ezer fővel, idén pedig ez a szám 180 ezerre csökkent. Ennek hátterében a kormány munkahelyteremtése, és a munkaerő-piaci intézkedései állnak.

 

A VÁROSÜZEMELTETŐ CÉG IS KIÁLLÍTOTT

 

A versenyszférába való átvezetés jegyében idén először munkáltatók is részt vettek a rendezvényen. Nyíregyházát a város legnagyobb közfoglalkoztató cége, a NYÍRVV Nonprofit kft. képviselte. Ignéczi Csabáné ügyvezető elmondta, a társaságnál jelenleg is több közfoglalkoztatási program fut, évente többször is pályáznak. Jelenleg 1148 embert foglalkoztatnak, a kiállításra a két kiemelt program keretében előállított termékeket hozták el.
A kiállításon és vásáron a látogatók gyakorlati bemutatókon keresztül megismerkedhettek többek között a kosárfonás, fafaragás, szövés, hímzés fortélyaival, láthattak traktorokat, kisgépeket. A színpadon pedig egész nap a települések zenekarainak és tánccsoportjainak produkciói szórakoztatták a közönséget.

Szoboszlai Tibor

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Könyvtárban a gyerekek

A Szent Imre Katolikus Óvoda Méhecske és Katica csoportja egy vidám foglalkozáson vett részt.

Menet közben gyulladt ki

Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi csütörtök reggel Tiszavasváriban, a Vasvári Pál utcában.

Száznegyven éves tölgyet gallyaztak

A Sarkantyú utcát a 140 éves védett tölgyet gallyaztak a szakemberek.

Karácsony a színpadon

Illatszertár bemutató a Móricz Zsigmond Színházban.

Ünnepi fényben a Luther utca

Felszerelték az ünnepi fényeket a Luther utcán.

Kiemelt figyelem az egészségügyre

Kiemelt figyelmet fordít a városvezetés az egészségügyre és minden ehhez kapcsolódó fejlesztésre.

Ezt olvasta már?
X
Menet közben gyulladt ki
Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi csütörtök reggel Tiszavasváriban, a Vasvári Pál utcában.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!