Link küldése Link küldése

Közfoglalkoztatási Kiállítás – közel 80 település érkezett
2017.09.14.A kiállításon 68 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és 6 Borsod-Abaúj Zemplén megyei település képviselői mutatták be a Járási Startmunka programok során termesztett, előállított termékeiket. Emellett lehetőség volt a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására, és vásárlásra is. Az esemény egy nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek. A résztvevőket Román István megyei kormánymegbízott köszöntötte, és természetesen szólt a foglalkoztatási adatokról is. Megyénkben a foglalkoztatási ráta már eléri az országos átlagot, a munkanélküliségi ráta viszont még az átlag fölött van. Szép eredmény, hogy 2010 óta több tízezer fővel csökkent a munkanélküliek száma.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐPIAC A CÉL

 

A második Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a kormány célja a közfoglalkoztatással az, hogy értékteremtő munkát adjon az embereknek, de mielőbb kerüljenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra. 2011-ben a közfoglalkoztatottak létszáma 76 ezer volt, 2016-ban volt a csúcson 223 ezer fővel, idén pedig ez a szám 180 ezerre csökkent. Ennek hátterében a kormány munkahelyteremtése, és a munkaerő-piaci intézkedései állnak.

 

A VÁROSÜZEMELTETŐ CÉG IS KIÁLLÍTOTT

 

A versenyszférába való átvezetés jegyében idén először munkáltatók is részt vettek a rendezvényen. Nyíregyházát a város legnagyobb közfoglalkoztató cége, a NYÍRVV Nonprofit kft. képviselte. Ignéczi Csabáné ügyvezető elmondta, a társaságnál jelenleg is több közfoglalkoztatási program fut, évente többször is pályáznak. Jelenleg 1148 embert foglalkoztatnak, a kiállításra a két kiemelt program keretében előállított termékeket hozták el.
A kiállításon és vásáron a látogatók gyakorlati bemutatókon keresztül megismerkedhettek többek között a kosárfonás, fafaragás, szövés, hímzés fortélyaival, láthattak traktorokat, kisgépeket. A színpadon pedig egész nap a települések zenekarainak és tánccsoportjainak produkciói szórakoztatták a közönséget.

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Elő a nagykabátokkal – Szombattól még hidegebb lehet

Szombattól északkelet felől szibériai eredetű hideg áraszt el minket.

Lezárt ügy – Építkezés alatt álló ház dőlt össze

A nyíregyházi rendőrök vádemelést javasolnak a kivitelezésért felelős vállalkozó ellen.

Nyílt kollaborációt látott szocialista önkormányzati képviselőknél Szigetvári

Megkezdte az Együtt az aláírásgyűjtést Nyíregyházán is a 2018-as országgyűlési választásokra.

Járvány – Egy hét alatt közel másfélszeresével nőtt az influenza gyakorisága megyénkben

A legtöbb háziorvosnál már tavaly november elején kérhették az influenza elleni védőoltást.

Tévhit, hogy egyirányú utcában forgalommal szemben lehet kerékpározni

Ez csak akkor szabad, ha azt tábla és burkolatjel jelzi.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!