Link küldése Link küldése

Közeleg a helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje, május 31-e!
2018.05.17.


A város iparűzési adóbevétele tavaly több mint 7 milliárd forint volt. Idén pedig e feletti bevételt várnak. Ám ebben az időszakban körülbelül 100-120 millió forint érkezik be.


A 2017-es adóévről a helyi iparűzési adó bevallást 2018. május 31-ig kell benyújtani, és ezen időpontig kell megfizetni a tavalyi adóévre megfizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetét, illetőleg a túlfizetés ettől az időponttól igényelhető vissza.

A túlfizetés visszatérítésére az adóhatóságnak 30 nap áll majd rendelkezésre.

Dr. Kása Brigitta aljegyző kiemelte:

A város Adóosztálya május 31-ig várja a helyi iparűzési adóbevallásokat. Körülbelül 13 ezer darab feldolgozásával kell foglalkoznunk ebben az időpontban. A gazdálkodó szervezetek idén kizárólag elektronikus úton küldhetik be a bevallásokat hozzánk – ennek két felülete van. Egyrészről az általunk biztosított ÁNYK-s kitöltőprogram, amelynek használatát javasoljuk a hibalehetőségek kiszűrése végett, illetőleg választhatják a NAV-on keresztüli beküldést is.

Az aljegyző hozzátette, a tavalyi évtől lehet a NAV-hoz benyújtani elektronikus úton a bevallásokat, azokat a NAV tartalmi vizsgálat nélkül továbbítja az Adóosztálynak.

Mint mondta:

Az volt a tapasztalatunk, hogy a bevallásoknak több mint a fele hibás volt, ezért azt javasoljuk, hogy a saját magunk által biztosított kitöltőprogramot használják inkább az ügyfelek. Éppen azért, mert a hibák javítása az újbóli adózói közreműködést igényel majd.

Papír alapon nyújthatja be bevallását a 600 ezer forint éves bevételt meghaladó mezőgazdasági őstermelő, egyéni ügyvéd, egyéni szabadalmi ügyvivő, önálló bírósági végrehajtó és szolgáltató állatorvosi tevékenység gyakorlására jogosító igazolvánnyal rendelkező személy, lakásszövetkezet és az adószámmal nem rendelkező egyesület, alapítvány. A bevallási határidő idén csütörtöki napra esik – ám csütörtökönként a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

A határidőre való tekintettel azonban május 31-én, csütörtökön egész napos ügyfélfogadással, kizárólag az iparűzési adó bevallásokkal kapcsolatos ügyekben fogadja majd ügyfeleit az Adóosztály.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Vizsgálják a baleset körülményeit

Egy kerékpáros borult fel hétfőn délután a Pazonyi úti kerékpárúton.

Városnap és Szelektív Szombat

Nyíregyháza újratelepítésének a 265. évfordulóját ünnepelte a város a hétvégén.

Körözött hajómotort szállított

Ukrajna irányába akarta elhagyni az országot a külföldi sofőr.

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

Gyűrűvel birkóztak meg a tűzoltók

Személyi sérülés nem történt.

Kiválóan szerepeltek Eperjesen a nyíregyházi fúvósok

Arany minősítést szereztek egyaránt zene és mazsorett kategóriában.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!