Link küldése Link küldése

Közeleg a helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje, május 31-e!
2018.05.17.


A város iparűzési adóbevétele tavaly több mint 7 milliárd forint volt. Idén pedig e feletti bevételt várnak. Ám ebben az időszakban körülbelül 100-120 millió forint érkezik be.


A 2017-es adóévről a helyi iparűzési adó bevallást 2018. május 31-ig kell benyújtani, és ezen időpontig kell megfizetni a tavalyi adóévre megfizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetét, illetőleg a túlfizetés ettől az időponttól igényelhető vissza.

A túlfizetés visszatérítésére az adóhatóságnak 30 nap áll majd rendelkezésre.

Dr. Kása Brigitta aljegyző kiemelte:

A város Adóosztálya május 31-ig várja a helyi iparűzési adóbevallásokat. Körülbelül 13 ezer darab feldolgozásával kell foglalkoznunk ebben az időpontban. A gazdálkodó szervezetek idén kizárólag elektronikus úton küldhetik be a bevallásokat hozzánk – ennek két felülete van. Egyrészről az általunk biztosított ÁNYK-s kitöltőprogram, amelynek használatát javasoljuk a hibalehetőségek kiszűrése végett, illetőleg választhatják a NAV-on keresztüli beküldést is.

Az aljegyző hozzátette, a tavalyi évtől lehet a NAV-hoz benyújtani elektronikus úton a bevallásokat, azokat a NAV tartalmi vizsgálat nélkül továbbítja az Adóosztálynak.

Mint mondta:

Az volt a tapasztalatunk, hogy a bevallásoknak több mint a fele hibás volt, ezért azt javasoljuk, hogy a saját magunk által biztosított kitöltőprogramot használják inkább az ügyfelek. Éppen azért, mert a hibák javítása az újbóli adózói közreműködést igényel majd.

Papír alapon nyújthatja be bevallását a 600 ezer forint éves bevételt meghaladó mezőgazdasági őstermelő, egyéni ügyvéd, egyéni szabadalmi ügyvivő, önálló bírósági végrehajtó és szolgáltató állatorvosi tevékenység gyakorlására jogosító igazolvánnyal rendelkező személy, lakásszövetkezet és az adószámmal nem rendelkező egyesület, alapítvány. A bevallási határidő idén csütörtöki napra esik – ám csütörtökönként a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

A határidőre való tekintettel azonban május 31-én, csütörtökön egész napos ügyfélfogadással, kizárólag az iparűzési adó bevallásokkal kapcsolatos ügyekben fogadja majd ügyfeleit az Adóosztály.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Városi Ifjúsági Bál lesz Nyíregyházán – A velencei karnevál az idei téma

A Városi Ifjúsági Bál január 26-án a Hotel Koronában kerül megrendezésre.

Gyorsforgalmi út épül Kárpátalja felé – Az M34-es kétszer két sávon éri majd el Záhonyt

Négy sávon éri majd el Záhonynál a határt az M34-es gyorsforgalmi út.

Figyelem! Tilos korcsolyázni a Bujtosi tó jegén!

A tó körül a balesetek elkerülése érdekében tiltó táblákat is kihelyezett a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Öt éves a Móricz Zsigmond Olvasókör – Székhelyükön ünnepelték a születésnapot!

A köszöntő szavak után fotókkal, videókkal elevenítették fel az elmúlt éveket.

Beszámoló a luxemburgi kulináris világbajnokság tapasztalatairól!

A verseny tapasztalatairól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartottak beszámolót.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!