Link küldése Link küldése

Kosik Anita rendőr lett
2017.02.19. Gáspár Tibor napjainkban is játszik a Krúdy Kamarában a kitûnõ Sirályban, nélküle alig készül ma mozgóképes produkció, Kiss Diána Magdolna a Bál a Savoyban címû nagyoperett Daisy Parkerjeként debütált nálunk tavaly, Haumann Máté Az egérfogó címû Agatha Christie krimi rendõr õrmestereként lépett itt színre, Kosik Anita pedig 2013 óta teátrumunk mûvésze. Vele beszélgettünk forgatási élményeirõl.
– Az egyetem után regisztráltam néhány pesti casting irodában. Jó kapcsolatot ápolunk, és mivel tudják, hogy messze lakom, csak olyankor szólnak, amikor nekem való szerepre keresnek színészt. Tavaly tavasszal hívtak, hogy alkalmas lennék Az állampolgár címû film egyik feladatára. Egy ötvenes éveiben járó afrikai menekült férfi története ez, akinek leghõbb vágya a magyar állampolgárság megszerzése. Nehezebb, mint azt az ember hinné. Találkozik egy nyugdíjas magyar–történelem szakos tanárnõvel, aki a segítségére siet. Persze, egymásba szeretnek, de képbe kerül egy fiatal perzsa lány is... Május végén forgattuk az én jelenetemet Pesten, az egyik bérházban. Egy rendõrnõt játszottam, aki szakszerûen teljesíti a feladatát egy bevándorlóval szemben... Közös jelenetünk volt a három fõszereplõvel, dr. Cake-Baly Marcellóval, Máhr Ágival, valamint az iráni lányt játszó Arghavan Shekarival. Partnerem Horváth Virgil volt. Nagyon büszke vagyok erre a filmre, még ha az én szerepem kicsi is.

Kosik Anita (Fotó: Szánka Nikolett)

Anita játszott már régebben a Hacktion címû akciófilm-sorozatban, amiben egy hackerlányt alakított, mégis óriási élményt jelentett számára a Vranik Roland „mozijában” való részvétel. Nyíregyházán már játszott együtt Gáspár Tiborral, Kiss Diána Magdolnával és Haumann Mátéval is. Tibor egy orvost alakít, Dia egy bürokratát, Máté pedig a tanárnõ fiát.

Esküvõre készülődve

– A filmet Nyíregyházán, a Krúdy Art Moziban láttam, ahova mindig szívesen járok. Szívbemarkoló a történet, érdemes megnézni. Végül is elégedett vagyok a teljesítményemmel. Ment a film, jött a mi jelenetünk, és iszonyúan elkezdtem szégyellni magam azért, amit rendõrként tettem.
Anita most Nyíregyházán a Castel Felicét próbálja, amit nagyon élvez. Jóllehet Vidám bérletben is megy majd, de reményei szerint ez nem pusztán egy kacarászós elõadás lesz. Ezután jön számára még egy gyermekdarab (a Sárkányölõ Krisztián), s aztán ezerrel készül a nyári esküvõjére a kollégájával, Gulácsi Tamással.

(Szerző: Sz. Kántor Éva)

(Felső fotó: Kosik Anita (balra) A hét fő bűn című egri előadásban)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Elérkezett a pillanat – Szombaton lesz a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivál!

Immár 2. alkalommal várja a hagyományos magyar gasztronómia híveit a Nyírségi Disznótoros Fesztivál.

Térkép segíti majd a II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra érkezőket a tájékozódásban

Február 16-án rendezik meg a Sóstói Múzeumfalu területén a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivált.

Minden, amit a II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválról tudni kell!

Immár 2. alkalommal várja a hagyományos magyar gasztronómia híveit a Nyírségi Disznótoros Fesztivál.

Ingyenes autóbuszok járnak majd a Disznótoros Fesztiválra – Íme a pontos menetrend!

Újabb, sokakat érintő információ a Nyírségi Disznótoros Fesztivál kapcsán.

A jogtudatosság erősítése a gyerekek esetében is fontos

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjait fogadták a Törvényszéken.

Tovább szépül Nyíregyháza! – Indul „A szomszéd fűje mindig zöldebb” projekt

Február 18-án kezdődik a városszépítő program következő üteme.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!