Link küldése Link küldése

Korszerű körülmények várják a Vasvári Pál Gimnázium diákjait
2018.09.14.


Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című pályázat keretében több intézményt is felújítanak vagy már felújítottak 1 milliárd forint uniós támogatásból. Többek között a Vasvári Pál Gimnáziumot is korszerűsítik, ahol az elmúlt időszakban falakat festettek és akadálymentesítették az épületet, amely energetikai korszerűsítésen esett át.


Szigetelték a lapos tetőt, ezzel egy több évtizedes problémát oldottak meg az intézménynél, ugyanis nagyobb esőzések idején beázott a tornaterem. A korszerűsítéshez hozzátartozott a fűtésrendszer teljes cseréje is. Kovács Ágnes a Vasvári igazgatónője elmondta, hogy mennyire szükséges volt a felújítás.

Nyíregyháza MJV Önkormányzatának döntése alapján, részt vettünk egy energetikai felújítási projektben. Március első hetében kezdődtek a munkálatok, és augusztus 31-vel adták át a felújított iskolát. A pályázat tartalmazta a teljes fűtésrendszer cseréjét, a lapos tető vízhatlanítását, és az olyan nyílászáróknak a cseréjét, amelyek kültéri levegővel érintkeztek. Ez egy óriási fejlesztésnek minősül, és hogy, az energiatakarékosság megvalósuljon kapott az egész épület egy 15cm-res szigetelést is és egy nagyon szép felületi festést, vakolást.

Az energetikai korszerűsítés mellett egy új rekortán burkolatú futópályával is bővül az oktatási intézmény, így biztonságosabban futhatnak majd a tanulók.

Az iskola korszerűsítése folytatódik és a sportudvar felújítását is megkezdtük. A rekortánnal borított futópálya elkészítése lassan befejeződik, szeptember végére az is a rendelkezésünkre áll.

 tette hozzá Kovács Ágnes, a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője.

A 2018/19-es tanévet 673 fővel indította a Vasvári Pál Gimnázium. 804-en jelentkeztek az intézménybe, közülük 171-en kezdhették el itt középiskolai tanulmányait. Idén a testnevelés tagozatra jelentkeztek a legtöbben.

 

Horváth Kíra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Korcsolyaoktatást is tartanak a Nyíregyházi Jégpályán

Az oktatásra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk!

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona - Akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető

Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Kívánjon valamit ma este - Intenzív csillagzápor várható szombaton éjszaka

1833-ban egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Napsütéses szombat november közepén - Mintha tavasz lenne

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Megmaradt a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!