Link küldése Link küldése

Rózsák között: a kíváncsiak már láthatták milyen lett a szabadtéri!
2018.08.17.


Megújult a nyíregyházi Szabadtéri Színpad. Az ötvenes évek elején létrehozott épület 1,2 milliárd forintból korszerűsödött. Kibővült a nézőtere, új színpad épült és korszerű technikával is ellátták. A színpadot ma bejáráson lehetett megtekinteni, holnap este pedig itt lesz a Meseautó című darab bemutatója.


Megkopott a fénye és korszerűtlen volta nyíregyházi Szabadtéri Színpad. Az ötvenes évek elején létrehozott épületet ugyan időről időre tatarozták, azonban sem a székek, sem a színpad nem felelt meg a kor elvárásainak. Az önkormányzat ezért régóta tervezte, hogy felújítja...

Ma már a teljesen átalakított nyíregyházi Szabadtéri Színpadon próbáltak a színészek. Látható, hogy új, tágasabb színpad épült, korszerű fény-, hang- és színpadtechnikát építettek be és a nézőtér is megszépült.

- Nagyon jó az akusztika, szép a színpad, minden, csak pozitív – fogalmazott Hegedűs Jánosné, aki vendégként az elsők között ülhette le a nézőtéren.

Ugyan hivatalosan még nem nyitott meg a színpad, ma már egy bejáráson bárki megnézhette. A vendégeket az üzemeltető, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert vezette körbe.

 

"150 fővel több ember tudja majd élvezni hétről-hétre az előadásainkat"

 

Közel ezer fő befogadására alkalmas az új nyíregyházi Szabadtéri Színpad, és a korábbihoz képest jóval komolyabb elaóadásokat is lehet itt játszani.

További képekért kattintson a fotóra!

- Sok olyan előadás volt, amihez kicsi volt a színpad, illetve gyakorlatilag nem voltak öltözők, tehát két kis helyiség volt, jóformán 15-20 ember egymás hegyén-hátán tudott felkészülni, most ez majdnem az ötven főt is eléri, tehát egy gigaprodukciót is meg tudunk csinálni – tette hozzá Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

 

Meseautóval...

 

A felújított szabadtéri hivatalosan szombat este (augusztus 18-án) nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt. A Meseautó című darabot fogják itt bemutatni, amit Szent Vajk jegyez. A rendező azt mondja, nagyon kellemes az új épület.

- Iszonyúan kényelmesek a székek, nagyon jó érzés bejönni, csodálatos rózsákat lehet látni, egyfelől láthatóan ez nagyon rendben van, de közben a hátsó kialakítás is olyan műgonddal lett elkészítve, hogy látszik igazi színházi emberek készítették – emelte ki Szente Vajk, rendező.

 

„Méltó éke lett a 120 éves térnek..."

 

Hivatalos nevén a Rózsakert Szabadtéri Színpad bemutatásán részt vett dr. Ulrich Attila is. Az alpolgármester azt mondta, a város számára azért volt fontos a felújítás, hogy minél többen élvezhessék a kulturális programokat.

- Minden adott arra, a vezetés szándéka ez volt, hogy egy olyan kulturális közeget teremtsen ismét, ahol jobb minőségben tudnak az emberek szórakozni, illetve a színészek is jobb minőségű környezetben tudnak játszani – szögezte le dr. Ulrich Attila, alpolgármester. A nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Modern Városok program keretében 1,2 milliárd forintból újult meg.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!