Link küldése Link küldése

Kiváló teljesítményt nyújtottak a Nyíregyházi Törvényszék bírái és alkalmazottai
2018.05.17.


Összbírói értekezletet tartott a Nyíregyházi Törvényszék 2018. május 16-án.


A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a törvényszék teljesítményét elismerve kiemelte, hogy a bírói hivatás szolgálat. Az Alaptörvénynek megfelelve a bíróságoknak a rendet, a törvényességet és az igazságosságot kell megtestesíteniük. Fontos, hogy a bírósághoz forduló állampolgárok az időszerű és megalapozott ítélkezés eredményeként úgy érezzék, hogy az ügyeikkel tisztességes eljárással, pártatlanul foglalkoznak.

Az OBH elnöke az ügyforgalmi adatok tekintetében kiemelte a Vásárosnaményi Járásbíróság eredményeit, ahol a másodfokon helybenhagyott ügyek aránya kiemelkedően magas, valamint méltatta a Nyírbátori Járásbíróság munkáját, mivel a 2017-es adatok alapján ezen a bíróságon a perek 90 %-a egy éven belül befejeződött. Hozzáfűzte, hogy eredmények a bírák és az igazságügyi alkalmazottak munkáját tükrözik, ugyanakkor elengedhetetlen feltétel, hogy az innovatív vezetői hozzáállás, hiszen rengeteg változás történik a szervezetben mind az új kódexre történő felkészülés, mind a bírósági digitalizáció területén. Elismerését fejezte ki továbbá a törvényszéken megrendezett Sajtófotó kiállítás megvalósulásért, amely azt jelzi, hogy a bíróság nyitott a város eseményei és lakossága felé.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke elmondta, hogy a 2017-es év nemcsak az időszerűség, hanem az ítélkezés minőségi mutatói tekintetében is kiváló eredményeket mutat. Összesen 76 ezer ügy érkezett 2017-ben a bíróságra, a befejezés pedig meghaladta a 77 ezret, ami azt jelzi, hogy a korábbi évről folyamatban maradt ügyek befejezése is megvalósult. Ezenkívül nemcsak a bíróság külső kommunikációja fejlődött nagymértékben, hanem az elektronizálás területén is hatalmas előrelépés történt, hiszen ma már a peres ügyek fele digitális formában érkezik a bírósághoz.

A Debreceni Ítélőtábla elnöke, dr. Balla Lajos elismerését fejezte ki a törvényszék és a régió teljesítménye iránt. Elmondta, hogy az elnök asszony által ismertetett kiváló eredményeket az ítélőtábla adatai csak megerősítik. A minőségi ítélkezést mutatja, hogy nagyon magas a helybenhagyási arány az ítélőtábla és a Nyíregyházi Törvényszék vonatkozásában. Mindez alátámasztja, hogy a törvényszéken magas színvonalú és kiegyensúlyozott szakmai irányító tevékenység zajlik. Az elért eredmények mögött hatékony, szakmai szabályokon alapuló igazgatási tevékenység húzódik meg.

Az OBH elnöke több bíró részére adott át elismerő oklevelet, megköszönve az elmúlt évben végzett eredményes munkájukat.


Forrás: Nyíregyházi Törvényszék

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Megsüllyedt közműfedél akadályozza a forgalmat a Debreceni út kivezető szakaszán

A Debreceni út kivezető szakaszán megsüllyedt egy közműfedél.

Időben érkezett a segítség – Tragédia is történhetett volna!

Délelőtt az egyik Debreceni úti benzinkútnál füstölni kezdett egy kisteherautó motortere.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi Újfehértó belterületén, ketten megsérültek

Csütörtök reggel Újfehértó belterületén a jeges úton megcsúszott egy autó.

Növekvő ösztöndíjak – A Nyíregyházi Egyetem négyezer hallgatóját is érinti a változás

A Nyíregyházi Egyetem közel négyezer hallgatóját is érinti a normatíva változása.

Teljesen átalakult a cafeteria-rendszer – A változásokról tartottak előadást városunkban

Nagy változásra készülhetnek a munkavállalók és munkáltatók is.

Fűtés biztonságosan – Erre kell odafigyelni a tűzesetek elkerülése érdekében!

Az elmúlt időszakban több lakásban is tűzeset történt.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!