Link küldése Link küldése

Kiadták a másodfokú riasztást a hófúvások miatt
2019.01.25.


Havas eső, havazás várható pénteken is sokfelé. A Dunántúl nagy részére első- és másodfokú riasztás van érvényben a hófúvások miatt, Veszprém és Baranya megyében másodfokú, narancs figyelmeztető előrejelzést adtak ki a meteorológusok. Másutt is várható erős szél és széllökések.


Pénteken napközben alapvetően borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Kezdetben még szórványosan hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd egy kisebb szünet után késő délutántól délen ismét havazhat, délkeleten vegyes halmazállapotú csapadék valószínű – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi szél főként a Dunántúlon lesz erős, néhol viharos, amely hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható. Késő estére általában -1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: OMSZ

A figyelmeztető előrejelzés szerint déli órákig fokozatosan alább hagy a csapadéktevékenység, a legtovább északkeleten, északon eshet a hó (lepel-3 cm). Késő délutántól a déli, délkeleti területeken ismét várható hószállingózás, gyenge havazás (lepel-2 cm). Este, késő este a keleti határvidéken kisebb ónos eső esetleg előfordulhat.

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén, kiemelten a Dunántúli-középhegység, majd estétől a Mecsek térségében is 65-75 km/h-s lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet.

A Dunántúlon napközben egyre nagyobb területen számíthatunk hófúvásra, estétől pedig a középső tájakon is hordatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat.

 

Forrás: hirado.hu

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Felvételizők figyelem! – Kitolták a felsőoktatási jelentkezések határidejét

Technikai okok miatt két nappal kitolták a felsőoktatási jelentkezések határidejét.

A 90-es évektől népszerű a Valentin-nap Magyarországon

Február 14-én Szent Bálint, vagyis Valentin napját ünnepeljük.

Több millióval nőtt a vonatozók száma négy év alatt

Több mint 3,6 millióval nőtt az elmúlt négy évben a vonattal utazók száma.

Nyelvtanulás – Itt vannak az első információk az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokról

Évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a kurzus.

Börtön járhat tizenegy hóvirág letépéséért

Egy kikeleti hóvirág letépéséért tízezer forint büntetés jár.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!