Link küldése Link küldése

Kezdődik az új színházi évad!
2018.08.21.


A nyári vendégelőadások és fesztiválszereplések, díjak és sikerek után a Meseautóval nyitott hétvégén a Szabadtéri Színpad. Ezt az előadást és további négy nagyszínpadi, 4 kamara és 3 gyerekdarab bemutatóját ígéri a 2018/19-es színházi évad nézőinek. Az évadnyitó társulati ülésen számtalan újdonságról, műszaki megújulásról és tartalmi bővülésről számolt be a színház ügyvezető igazgatója.


Szatmárnémeti, Pécs, Városmajor, műszaki felújítás, Szabadtéri Színpad, Meseautó, jegyek, bérletek... VIDOR, Bencs Villa, fejújító próba, kőszínházi bemutató, vendégjáték a József Attilában, és itt már a 2018-2019-es színházi évad sűrűjében tart a társulat – ahogy a színház ügyvezető igazgatója sorolta a múlt és a jövő feladatait, illetve terveit. Az előző évad után számtalan vendégjáték és fesztiválmeghívás következett a nyáron. Az új kőszínházi évad kezdetén 1980 néző előtt a Meseautóval debütált hétvégén a Rózsakert Szabadtéri Színpad. A zenés vígjáték természetesen bekerül a kőszínházba is, még szeptemberben, a VIDOR Fesztivál előadásai után. Új intézménnyel, a Bencs Villával gazdagodik a Móricz Zsigmond Színház.

Ahogy Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója fogalmazott: - A Bencs Villában leginkább irodalmi estek, zenés estek, beszélgetések, időszaki kiállítások, illetve egy fix Bencs kiállítás lesz látható. A HEMO-ban pedig folyamatosan láthatnak majd a nézők egy színházi témájú mozit. Itt különböző színházi korokat fog bemutatni egy-egy rövidebb film, valamint lesz egy pódium színpad, ami nyáron a kerthelyiségben lesz használható, és a jegyiroda ide fog költözni. Lesz egy étterem, lesz kávézó, lesz rendezvényterem. Tehát úgy gondolom, hogy nagyon sok új funkcióval bővül majd az épület.

További képekért kattintson a fotóra!

13 millió forintért festették át nyáron a nagyszínpadot és a kamarát, illetve a szervezőirodát is. Korlátot kapott a főbejárati lépcső, megtisztították a nézőtéri párnákat és korrekt számozással látták el az ülőhelyeket. Megtörtént az épületgépészeti karbantartás, LED-fényt kapott a nézőtéri világítógömb és új táblát a színházi épület bejárata. Az új évadban megnyitják a színházi VIP Szalont, készülnek az új intézmények beüzemelésére. Új tagokkal bővül a színház marketing csapata, de fiatal művészek is érkeznek a társulathoz

- A színház kapott új lehetőségeket. Itt, ahol vagyunk, a Szabadtéri Színpad, ami nyilván majd a jövő nyári évadban érvényesül, de holnap megnyitjuk a Bencs Villát, az is egy lehetőség kisebb előadásokra, előadóestekre. Az önkormányzati támogatás a működésben is jelen van. Azt látom, hogy a színház jól gazdálkodik ezzel a támogatással, és kilépett szinte már Nyíregyházáról, hiszen országos versenyeken vesz részt az elmúlt években, és ott komoly elismeréseket kap – szólt az évadnyitó társulati ülésen Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc.

A tavalyi hasonló időszakhoz képest 16 millió forinttal több, 47 milliós a színház bevétele, jelentősen nőtt a megvásárolt bérletek száma, pedig a tanév még csak most indul, csak ezután jelentkeznek az óvodák és az iskolák. Augusztus 24-én kezdődik a VIDOR Fesztivál, amelynek nagy újdonsága, hogy két estén a Kossuth téri nagyszínpadon láthatnak előadást a színházból kiszorult nézők. Ez lesz a Tiéd a világ! és a Legénybúcsú. Közben folynak a tavalyi sikerdarabok, a Sherlock Holmes, a Rózsák háborúja és a Chicago felújító próbái, hogy az új bemutatók mellett a korábbi kedvencek is a közönség elé kerüljenek.

Matyasovszki Edit

(Fotó: Trifonov Éva)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!