Link küldése Link küldése

Kevesebb lesz a légiós
2015.06.04. 

A közelmúltban ülésezett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége, melynek Sitku Ernő is tagja. A Marso-NYKK szakmai igazgatója szerint jó döntés született akkor, amikor a szövetség úgy határozott, a magyar játékosok szerepeltetését helyezi előtérbe. A honosított kosarasok mostantól légiósnak számítanak, akik közül maximum öt lehet a keretben.

– Meglátjuk majd, hogy hosszú távon jó döntés lesz-e, de én bízom abban, hogy ennek hatására több magyar játékos jut majd lehetőséghez, akikből egy ütőképes válogatott lehet. 1999-ben szerepelt utoljára EB-n a magyar férfi csapat, én kívánom mindenkinek, hogy érezze át azt a hangulatot, amit egy ilyen torna ad. Remélem, rövid időn belül ismét kijuthat az Európa-bajnokságra a válogatott – mondta Sitku Ernő. 

Ami a Nyíregyházát illeti, már elkezdődtek a tárgyalások a játékoskeret ügyében. A saját nevelésű fiatalok közül többen már az előző idényben is bizonyítottak, a vezetés pedig szeretné visszacsábítani azokat a kosarasokat, akik Nyíregyházán nőttek fel, de most más együttesben szerepelnek.

D. L.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Viharsarki hétvége: Négyből négy győzelem - Bajnoki címre hajt AQUA!

Ismét sikeres hétvégét zárt az AQUA SE GYEREK IV. korosztályos vízilabda csapata.

Fucsovics Márton ott van az Év sportolója szavazás férfi jelöltjei között

Az Év sportolója címről 60. alkalommal szavaznak a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjai.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!