Link küldése Link küldése

Kerékpáros nászút a világ körül
2016.02.22.Zárug Zita és Harkányi Árpád elmondásuk szerint vidáman kerekeztek bele a házasságba. Rendhagyó nászútjukat közel egy év szervezés előzte meg, de ahogy élménybeszámolójuk is alátámasztotta, minden percet megért.

 

1550 NAP ÉLMÉNYEI

 

A nyíregyházi könyvtár konferenciaterme szinte telt házzal várta, hogy a fiatal házaspár előadása kezdetét vegye. Tapasztalt kerékpárosok is voltak a jelenlevők között, sőt sokan már ismerték a történetüket – figyelemmel kísérték a 4 év blogbejegyzéseit a http://360fokbringa.hu weboldalon. 40 ezer kilométer, 46 ország és 1550 nap élményeit hozták el képeken, videókon, illetve rövid történeteken keresztül, valamint azt is elmesélték, hogy mindössze 11 defekttel kellett megbirkózniuk az utazás során. Mindennap legyőzték az ismeretlen félelmét, és valóban életre szóló élményekkel gazdagodtak.

 

ÉRDEKFESZÍTŐ ELŐADÁS

 

Az előadók különböző témákra osztották beszámolójukat, bár elmondásuk szerint hetekig is szívesen részletezték volna tapasztalataikat – így terveik között szerepel egy könyv megírása. Zita és Árpád élvezettel meséltek a világ ízeiről, többek között a Kambodzsában látott zöldhagymás csótányról és a Mexikóban kóstolt sült chilis, citromos szöcskéről.

Abba is beavatták a közönséget, hogy Indiában például trágyát használnak a fűtéshez, Nepálban pedig a napsugarak segítségével főznek. Bemutatták az útjuk során szinte napi rendszerességgel használt vízszűrő berendezésüket is, ami valóságos életmentőnek bizonyult, hiszen a bejárt országok többségében nem volt iható a csapvíz. Szó esett a mexikói maja népviseletről és az iráni családok vendégszeretetéről, sőt az Új-Zélandon megélt oroszlánfókás kaland képeit is megtekinthették a nyíregyházi könyvtár vendégei.

 

A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN

 

A másfél órás előadás során azonban nem csak idegen kultúrákkal, távoli tájak szokásaival és csodás természeti képződményekkel ismerkedtek meg a résztvevők – Zárug Zita és Harkányi Árpád boldogságkeresésének is tanúi lehettek. A házaspár mottója így szól: „Az életed óráival fizetsz.” A fiatal kerékpárosok 4 év alatt minden szituációban a pozitív dolgokra összpontosítottak, ha akadtak is problémák, azokat nem gondként, hanem megoldandó helyzetként kezelték. Teljesen más emberekké váltak az utazásuk idején, és megtanulták, hogy a boldogság belülről fakad.

Farkas Fanni

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ideiglenesen lezárták a Toldi utca Deák Ferenc és Kölcsey utca közötti szakaszát

Faápolási munkák miatt ideiglenesen lezárták a Toldi utca egy szakaszát.

Hidegkátyúzás a belvárosban – Folyamatos a téli útburkolati hibák javítása

Hidegkátyúzást végeztek a NYÍRVV Kft. szakemberei a belváros több útszakaszán.

Emlékdélutánt tartottak Henzsel Ágota főlevéltáros tiszteletére Nyíregyházán

A tavalyi év végén váratlanul elhunyt kollégára, kutatóra, Henzsel Ágota főlevéltárosra emlékeztek.

Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsa.

A piros háznál parkolók figyelmét kérik!

A Vay Ádám körúti piros ház belső udvarán már korábban megváltozott a forgalmi rend.

Az Education járt és bemutatkozott a Nyíregyházi Egyetem – Folyamatos volt az érdeklődés

Az Educatio megnyitója után a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének hallgatói adtak műsort.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!