Link küldése Link küldése

Kenyérlángossal álmodik a Városnap!
2017.05.16.13 méter hosszú és összesen 1000 adagos kenyérlángos készül a Sipkayban a Városnapra. Egy kis ízletőt hozott a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója kedden két diák segítségével a Városházára. Tóthné Zsigó Zita arról is beszélt, hogy közel 50 kiló lisztet használnak majd fel hozzá, de több tíz kilogramm tejföl, túró és szalonnakocka is ízesíteni fogja a tirpák asztalokon is gyakran megforduló finomságot.

– Ez egy nagyon nehéz vállalkozás lesz. 50 diákunk fog rajta dolgozni a szakoktatók segítségével. Ez lesz a tészta alapanyaga. Ezt a tésztát elősütik. A tetejére túrót és tejfölt fognak rakni, amibe kapor kerül természetesen és szalonna, s lilahagyma fogja ízesíteni – tette hozzá Tóthné Zsigó Zita Katalin igazgató.

 

A polgármester segítségével vágják fel

 

További képekért kattintson a fotóra!

A kenyérlángost pénteken 15 órakor dr. Kovács Ferenc polgármester közreműködésével vágják majd fel és osztogatják az érdeklődők között a Kossuth téren. A városnap alkalmából szervezett ünnepi programok ugyanakkor már csütörtökön elkezdődnek – erről már Ulrich Attila számolt be. Az alpolgármester elmondta, május 18-án délután kettőkor ünnepi közgyűlés kezdődik. Nemcsak a 264 éve történt újratelepítésről emlékeznek meg, megünnepelik azt is, hogy 25 éves a testvérvárosi kapcsolat a szlovákiai Eperjessel és 10 éves a partneri együttműködés a kárpátaljai Beregszásszal. 15 órakor a vendégekkel közösen megkoszorúzzák a Városalapítók szobrát, majd 16:30-kor a Váci Mihály Kulturális Központban megnyílik a II. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-air művésztelep kiállítása. A csütörtöki programok a fél hattól kezdődő Cantemus díszelőadással zárulnak a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

– Van a városnak egy komoly történelme, ami a múltat jelképezi. Meg azt is, hogy ez a város egy fiatalos, lendületes és egy élhető település. Egy szép várossá alakult, főként a rendszerváltást követően. Ez a két nap is erről szól lényegében. Egy statikus napról a protokollal, sok vendéggel, koszorúzással, az emlékezéssel. A pénteki nap pedig ennek az ellentéte, amely inkább a vidámságról, felszabadultságról, ami nemtől, kortól függetlenül szól a városlakóknak – fejtette ki Ulrich Attila.

 

Pénteken irány a Kossuth tér!

 

– Pénteken már 10 órától színes forgatag nyíliik meg a Kossuth téren – tette hozzá Ulrich Attila. Itt nemcsak vásárolni lehet majd, játékok, előadások várják a kisebbeket és nagyobbakat. 14 órakor a Magyar Kard Napja alkalmából emléktáblát avatnak a Széchényi utcában. Közben pedig a Kossuth téri nagyszínpadon egymást váltják a táncos-zenés produkciók. Aki zenei csemegére vágyik, annak 16 órától biztosan érdemes a Városháza előtt sétálni. Itt egy eperjesi banda, az LH Presovcan zenél majd, őket pedig egy látványos görögtüzes bemutató követi Zeusz és barátaival. Este héttől a fiatalok egyik kedvence, a Superstereo, majd kilenctől a Kállay Saunders Band húzza a talapalávalót.

Z. Pintye Zsolt
Fotó: Szarka Lajos
 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nyílt kollaborációt látott szocialista önkormányzati képviselőknél Szigetvári

Megkezdte az Együtt az aláírásgyűjtést Nyíregyházán is a 2018-as országgyűlési választásokra.

Járvány – Egy hét alatt közel másfélszeresével nőtt az influenza gyakorisága megyénkben

A legtöbb háziorvosnál már tavaly november elején kérhették az influenza elleni védőoltást.

Tévhit, hogy egyirányú utcában forgalommal szemben lehet kerékpározni

Ez csak akkor szabad, ha azt tábla és burkolatjel jelzi.

Szabolcs Kupa – Fodrászok, kozmetikusok és műkörömépítők versengenek hétvégén

A Szabolcs Kupán minden évben mesterfodrászok, sminkesek és műkörömépítők versenyeznek.

Teljes látogatási tilalom a Mátészalkai Kórházban

Már a Mátészalkai Kórházban is él a látogatási tilalom.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!