Link küldése Link küldése

Kenyérlángossal álmodik a Városnap!
2017.05.16.13 méter hosszú és összesen 1000 adagos kenyérlángos készül a Sipkayban a Városnapra. Egy kis ízletőt hozott a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója kedden két diák segítségével a Városházára. Tóthné Zsigó Zita arról is beszélt, hogy közel 50 kiló lisztet használnak majd fel hozzá, de több tíz kilogramm tejföl, túró és szalonnakocka is ízesíteni fogja a tirpák asztalokon is gyakran megforduló finomságot.

– Ez egy nagyon nehéz vállalkozás lesz. 50 diákunk fog rajta dolgozni a szakoktatók segítségével. Ez lesz a tészta alapanyaga. Ezt a tésztát elősütik. A tetejére túrót és tejfölt fognak rakni, amibe kapor kerül természetesen és szalonna, s lilahagyma fogja ízesíteni – tette hozzá Tóthné Zsigó Zita Katalin igazgató.

 

A polgármester segítségével vágják fel

 

További képekért kattintson a fotóra!

A kenyérlángost pénteken 15 órakor dr. Kovács Ferenc polgármester közreműködésével vágják majd fel és osztogatják az érdeklődők között a Kossuth téren. A városnap alkalmából szervezett ünnepi programok ugyanakkor már csütörtökön elkezdődnek – erről már Ulrich Attila számolt be. Az alpolgármester elmondta, május 18-án délután kettőkor ünnepi közgyűlés kezdődik. Nemcsak a 264 éve történt újratelepítésről emlékeznek meg, megünnepelik azt is, hogy 25 éves a testvérvárosi kapcsolat a szlovákiai Eperjessel és 10 éves a partneri együttműködés a kárpátaljai Beregszásszal. 15 órakor a vendégekkel közösen megkoszorúzzák a Városalapítók szobrát, majd 16:30-kor a Váci Mihály Kulturális Központban megnyílik a II. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-air művésztelep kiállítása. A csütörtöki programok a fél hattól kezdődő Cantemus díszelőadással zárulnak a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

– Van a városnak egy komoly történelme, ami a múltat jelképezi. Meg azt is, hogy ez a város egy fiatalos, lendületes és egy élhető település. Egy szép várossá alakult, főként a rendszerváltást követően. Ez a két nap is erről szól lényegében. Egy statikus napról a protokollal, sok vendéggel, koszorúzással, az emlékezéssel. A pénteki nap pedig ennek az ellentéte, amely inkább a vidámságról, felszabadultságról, ami nemtől, kortól függetlenül szól a városlakóknak – fejtette ki Ulrich Attila.

 

Pénteken irány a Kossuth tér!

 

– Pénteken már 10 órától színes forgatag nyíliik meg a Kossuth téren – tette hozzá Ulrich Attila. Itt nemcsak vásárolni lehet majd, játékok, előadások várják a kisebbeket és nagyobbakat. 14 órakor a Magyar Kard Napja alkalmából emléktáblát avatnak a Széchényi utcában. Közben pedig a Kossuth téri nagyszínpadon egymást váltják a táncos-zenés produkciók. Aki zenei csemegére vágyik, annak 16 órától biztosan érdemes a Városháza előtt sétálni. Itt egy eperjesi banda, az LH Presovcan zenél majd, őket pedig egy látványos görögtüzes bemutató követi Zeusz és barátaival. Este héttől a fiatalok egyik kedvence, a Superstereo, majd kilenctől a Kállay Saunders Band húzza a talapalávalót.

Z. Pintye Zsolt
Fotó: Szarka Lajos
 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A Szent Iván-éjjel búcsúzik tavaszig a múzeumfalu

Felújítás miatt hónapokra bezár Nyíregyháza egyik leglátogatottabb kulturális intézménye.

A kedvesét elszerette a nõvére

Horváth Réka balerina helyett színésznõ lett.

Címfelülvizsgálat: elindult a közzététel, keressük a sajátunkat!

Az eddigi, nevenincs közterületek névadásába a lakosságot is bevonták.

11 351 új növény díszíti majd a két teret

Az önkormányzati projekt keretében megújuló Benczúr és Bessenyei tér növényzete teljesen felfrissül.

Volt egyszer egy Júlia malom

A Júlia malmot Schlichter Gyula m. kir. honvédszázados építtette.

Újabb értékes tárlat a múzeumban

Komoly biztonsági intézkedések mellett megérkeztek a Munkácsy-festmények.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!