Link küldése Link küldése

Karriernap az egyetemen – Hazai kiállítók és állásajánlatok várták az érdeklődőket
2018.05.15.


Újra megrendezte a Karriernapot a Nyíregyházi Egyetem együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával. A Bessenyei Aulában több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlattal, tanácsadással, tájékoztatóval várta a látogatókat.


Korábban Állásbörzének hívták, ma már Karriernapnak, de a Nyíregyházi Egyetem immár 13. alkalommal várta az álláskereső fiatalokat és a munka világába visszatérni vágyó felnőtteket egy olyan rendezvénnyel, ahol több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlat, tanácsadás, és tájékoztatók segítették az eligazodást a munkaerőpiacon. Vassné Dr. Figula Erika a Nyíregyházi Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, ez az esemény nem csak bemutatkozási fórum az intézménynek és a gazdasági szervezeteknek, hanem nagyon jó kapcsolatteremtési lehetőség is a leendő munkavállalókkal.

Támogató programok

A Karriernap résztvevőit Román István megyei kormánymegbízott is köszöntötte. Hangsúlyozta, a foglalkoztatottság javulása után ma már az a cél, hogy a cégek az adott álláshelyekre megtalálják a megfelelő embereket. A Kormányhivatal pedig különböző programokkal segíti ezt a folyamatot.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ezek egyik része képzési, másik része foglalkoztatási támogatás. Idén ezekkel 10 ezer ember elhelyezkedését tudják segíteni. A megye további gazdasági fejlődésének feltétele, hogy a cégek jól képzett szakemberekkel dolgozhassanak.

Javuló foglalkoztatási adatok

Mint a kerekasztal beszélgetésen elhangzott, a megye munkaerő-piaci helyzete 2010 óta sokat javult, a foglalkoztatottak száma jelentősen nőtt. Dr. Rezsőfi István a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője kiemelte, a foglalkoztatási ráta 42 százalékról 56,7 százalékra emelkedett, ami országosan is egyedülálló növekedés. A munkanélküliek száma megfeleződött, jelenleg 29 ezer 365 regisztrált álláskeresőt tartanak számon. Ebből 14,5 százalék, 430 fő a pályakezdő, közülük 123-an rendelkeznek diplomával.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A 13. Karriernapon folyamatosan zajlottak a programok, volt próbainterjú, karrier- és önéletrajz-írási, valamint jogi tanácsadás. A látogatók tájékozódhattak a nemzetközi ösztöndíjakról, a duális képzésekről, idegennyelvi teszteket tölthettek ki, és voltak játékok is nyereményekkel.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Gyorsforgalmi út épül Kárpátalja felé – Az M34-es kétszer két sávon éri majd el Záhonyt

Négy sávon éri majd el Záhonynál a határt az M34-es gyorsforgalmi út.

Figyelem! Tilos korcsolyázni a Bujtosi tó jegén!

A tó körül a balesetek elkerülése érdekében tiltó táblákat is kihelyezett a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Öt éves a Móricz Zsigmond Olvasókör – Székhelyükön ünnepelték a születésnapot!

A köszöntő szavak után fotókkal, videókkal elevenítették fel az elmúlt éveket.

Beszámoló a luxemburgi kulináris világbajnokság tapasztalatairól!

A verseny tapasztalatairól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartottak beszámolót.

Görögkatolikus farsangi bál – Idén is megrendezésre kerül a hagyománnyá váló rendezvény

A Görögkatolikus Metropólia idén is megrendezi nagy sikerű farsangi bálját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!