Link küldése Link küldése

Jova Levente - szeretnék egy kis darabot adni magamból a gyerekeknek
2018.08.17.


 A Cegléd ellen lép pályára idegenben a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A legutóbbi kezdőhöz képest több változás lehet az együttesnél. A jövőben Jova Levente a fiatal kapusokkal is foglalkozik, a hálóőr jelezte, szívesen tartana edzést a legkisebbeknek.


 Második idegenbeli mérkőzését vívja vasárnap a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus, a csapat a Cegléd ellen lép pályára. A legutóbbi meccs nem sikerült jól a Szparinak, így szeretne javítani az együttes. Kielemezték a hibákat, és a Budaörs elleni meccshez képest változhat a kezdő, Nagy Tamás és Polényi Gábor is meggyógyult betegségéből, Bakos Szabolcs pedig a kispadon már helyet kaphat.

- Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Legutóbb volt egy rosszul sikerült mérkőzésünk, ez benne van a pakliban. A tengelyből rutinos játékosok hiányoztak, egyszerre három fiatal volt a pályán ezen a területen. Törekszünk arra, hogy a tengelyben lévő öt tapasztalt labdarúgó – Fodor, Rubus, Gulyás, Nagy Tamás, Bakos – közül három mindig pályán legyen, most viszont sajnos három is hiányzott. Reálisan kell értékelni a vereségeket is, mint ahogy reálisan értékeltük a Kazincbarcika elleni győzelmet is. Tudjuk, hol hibáztunk, ha egy játékos taktikailag fegyelmezetlen, akkor az borítja az előtte lévő öt játékát, hiszen támadásban azokat a mozgásokat melyeket kérünk, így nem tudják megvalósítani. Innentől kezdve viszont nem lehet gördülékeny a játékunk, ezért lesznek személyi változások a csapatban - mondta Bozsik József vezetőedző.

Starosta Dávid az U18-as válogatott tagjaként egy nemzetközi tornára utazik, rá a következő hazai meccsen nem számíthat a szakmai stáb. Jova Levente viszont biztosan ott lesz a csapatban. A kapus a héten arról beszélt Tuska János kapusedzővel, hogy szívesen tartana néha edzést gyerekeknek, így a legkisebb korosztály tréningjein minden pénteken ő is ott lesz. Pontosan tudja, hogy anno amikor ő volt fiatal, mit jelentett neki ha egy-egy rutinos kapussal dolgozhatott.

- Szeretnék egy kis darabot adni magamból nekik, és segíteni, hogy profi kapussá váljanak. Az első csapat kapusa remélem ösztönözheti őket, nekem is voltak példaképek az életemben. Amikor Király Gáborral közösen ebédelhettünk a kapustáborban, vagy amikor Végh Zoltánnal először találkoztunk fiatalként, akkor nagyon boldog voltam. Később aztán mögöttem ült a kispadon, mert ilyen az élet. Szeretném, hogy a Nyíregyházának olyan kapusai legyenek, akik elérhetik álmaikat! A kapusok mindig külön kasztot képeznek, nekik az a céljuk, hogy elrontsák a játékot, hogy ne tudjon gólt szerezni az ellenfél, hogy eltalálják őket a labdával. Talán pont ezért vagyunk ilyen összetartóak – mondta Jova Levente.

A hálóőr a kesztyűjét is felajánlotta annak a fiatalnak, akit az adott hónapban a legjobbnak találnak. Bíznak abban a Szparinál, hogy ennek hatására egyre több gyerek szeretne majd kapus lenni. Jelentkezni folyamatosan lehet.

- Nehéz kapusokat találni, mert természetesen minden gyerek gólt szeretne lőni. Ez még az az időszak, amikor a kiválasztás zajlik, ezért bárki csatlakozhat hozzánk. Minden pénteken 17 órától tartjuk az edzéseket a gyerekeknek a stadion kis műfüves pályáján, ki lehet próbálni, milyen Jova Leventével együtt dolgozni, és bízunk abban, hogy sokan szeretnének majd kapusok lenni. Én most három fiatal hálóőrrel dolgozhatok együtt, próbálok kicsit az apjuk is lenni, és egy beszélgetés során Levente vetette fel, hogy kipróbálná magát edzőként is. Levi az eddigi eredményeivel, sikereivel kiérdemelte azt, hogy példaként állítsuk a fiatalok elé - mondta Tuska János kapusedző.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Úszni jó - sporteszközöket kaptak a Sportcentrum legkisebb úszói

A Hiszek Benned program keretében 1 millió forint értékű eszköz segíti az edzéseket

Kosárlabda NB-II - Gyulán nyert a Sunshine NYIKSE

A junior csapat a felsőházba jutott

Bajnokok - Bakosi Péter és Zajácz Petra is aranyérmes az OB-n

A nyíregyházi magasugró 8. alkalommal végzett az élen

Címvédés - KUPAGYŐZTES A FATUM NYÍREGYHÁZA!!!

Játszmát sem veszítettek a mieink a döntőbenImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!