Link küldése Link küldése

Jól haladnak a munkálatok
2016.09.26.Évtizedek óta egy-egy nagyobb esőzés kapcsán a folyamatosan feltörő talajvíz miatt Kistelekiszőlő lakói csak gumicsizmában közelíthették meg otthonaikat. De ugyanerre panaszkodtak a Borbányán élők is. Mussó László önkormányzati képviselő vázolja a problémát, amely úgy tűnik néhány hónapon belül megoldódik.

 

Megoldódik a probléma

 

A városra lezúduló csapadékmennyiség és az azt követő belvíz évtizedek óta okoz milliós nagyságrendű károkat és súlyos közlekedési akadályokat. Hogy a csapadék a jövőben ne jelentsen hasonló gondot a városvezetés úgy döntött megoldja az évtizedes problémát. Ennek részeként adtak át komoly létesítményeket új csatornákkal még 2014-ben, s ezt folytatva Borbányán és a Malomkertben valósulhat meg a csapadékvíz-elvezető hálózat és vízvisszatartási célú tározók fejlesztése. Öt évvel ezelőtt kezdődött a dolog, amikor azt döntöttük el, hogy az egész városra kell egy csapadékvíz-elvezetési koncepció, majd egy program, egy terv. Ugyanis a csapadék az folyik, nem lehet egy-két utcába megoldani, az egész városi rendszert rendbe kell tenni. Ezt kezdtük el most itt – mondta dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere.


További képekért kattintson a fotóra!

Az augusztusban indult projekt első szakaszában a Tüzér utcán kezdték meg a zárt csapadékcsatorna rendszer kapacitásának növelését. A korábbi súlyos betoncsöveket elbontották, helyükre nagyobb keresztmetszetű műanyag csőcsatornák kerültek. Ez egy nagyon nagy teherbírású, nagy hidraulikai tulajdonságokkal rendelkező cső. Erre azért volt szüksége, hogy minél nagyobb mennyiségű vizet el tudjon hozni – mondta Bartha Miklós, tervező.

 

Őszre elkészül

 

A Tüzér utcai munkálatokkal megoldódnak Borbányán, az Alma utca, Kállói utca, Lujza utca területének csapadékvíz elvezetési problémái. A Malomkert II. üteme szintén a fejlesztés része amelynek keretében a Szántó Kovács János utcai parkoló területén, a meglévő csapadékátemelő mellett 4 záportározót alakítanak ki. A másik két, nagyobb beavatkozás picit később indul. Azok a Lujza, Alma és Vércse utcákon, valamint a Tünde utcán bővítik a zárt csapadékcsatornák kapacitását – nyilatkozta a polgármester. Az összesen 662 millió forintos fejlesztés várhatóan ősz végére fejeződhet be, a munkálatok idejére a város vezetése a lakosság türelmét és megértését kéri.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Gratulálunk Krúdy! – Itt a 2019-es középiskolai rangsor, ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Ünnepi megemlékezésekkel, egy drámai játékkal és koszorúzással telik az idei október 23-a

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezés lesz.

Pénteken megkezdődtek az 1956-os megemlékezések Nyíregyházán

A Hősök terén és az 56-os emlékműnél is várják a nyíregyháziakat.

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!