Link küldése Link küldése

Jégpálya, uszoda, atlétikai centrum és megújuló stadion Nyíregyházán
2018.01.08.


Néhány héten belül elkészül a nyíregyházi jégpálya, megvannak a városi uszoda kiviteli tervei is, a nyolcezer férőhelyes megújuló városi stadion pedig a jövőben nemcsak a futballt kedvelők, hanem a szabadidő-sportolók és más nagy rendezvények helyszíne is lesz majd. A jelentős sport-infrastruktúra fejlesztésekről a Continental Arénában tartottak sajtótájékoztatót.


 

Az István utcán épül Nyíregyháza jégpályája. A beruházást a Szabolcsi Jégsport Egyesület és Nyíregyháza Önkormányzata közösen valósítja meg.

A látványtervek így néznek ki, február közepén már átadhatják a jégpályát. Szabó Lajosné, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke elmondta:

Az elmúlt években egy mobil jégpálya volt a téli szezonban Nyíregyházán, amely sem méreténél, sem pedig minőségénél fogva nem volt alkalmas sportcélokra. Ezért a sportcélú jégkorongozáshoz a debreceni pályára kellett átmennünk, ahol szabványméretű pályán készülhettek a gyerekek a versenyszezonra. Ettől az évtől kezdve reményeink szerint ezzel a szabványméretű pályával, ami megfelel a magyar és a nemzetközi szabványoknak is, ugrásszerű fejlődés lesz a versenysportban is emiatt.

A megyeszékhely jelentős sport-infrastruktúra fejlesztéseiről szóló tájékoztatón elhangzott, a versenysport edzései mellett akár mindennapos testnevelés órákat is tarthatnak majd a létesítményben és jó hír, hogy a 30 x 60 méteres jégpályát a nagyközönség is használhatja majd.

Új uszoda is épül a belvárosban, a sikeres pályázó az AQUA SE. Az egyesület elnöke, Szakács Roland kiemelte:

A Continental Aréna mellett fog épülni a sportuszoda. A nagy medence 50 méteres és 10 pályás lesz, ez tulajdonképpen méretben akkora, mint a Júlia Fürdő nagymedencéjének a négyszerese. A tanmedence pedig 25 x 12,5 méteres lesz. Ez meg önmagában akkora, mint a Júlia Fürdő medencéje. Hat öltöző és egy 300 fős lelátó is lesz benne és minden fontos sportcélú dolog, többek között kamerarendszer, hangosítás, az időmérő óráknak az elhelyezési lehetősége, ami most már követelmény.

A kiviteli tervek már megvannak, azok véglegesítése a héten lezárul, így a közbeszerzés után tavasszal már letehetik az új uszoda alapkövét.

A sajtótájékoztatón készült további képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta:

2,5 milliárd forintos beruházásról beszélünk, aminek 750 millió forint az önereje. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal – ezt az összeget megkapjuk a kormánytól, így a beruházás a városnak egy fillérjébe nem kerül. Ugyanez igaz a jégpályára, az már folyamatban van. Annak az önereje 145 millió forint és azt is megkapjuk. Továbbá elindul az Atlétikai Centrum építése a volt NYVSC pályán és megszületett a kormányzati döntés: új stadionja lesz Nyíregyházának!

A nyolcezer férőhelyes új városi stadion nemcsak a futballt kedvelők központi helyszíne lesz – véli a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Kósa Árpád kiemelte:

Az új stadion multifunkcionális lesz és a korábbi helyén épül majd meg. Nagyon bízom abban, hogy komoly színházi előadásokat vagy akár világszínvonalú koncerteket is hozhatunk majd oda. Hiszen a terv az, hogy egy olyan stadiont építsünk, hogy ahol amikor nincs foci, ott akkor legyen koncert, vagy lesz lehetőség szabadidő-sportra. Körbe rekortán lesz, az biztos, hogy megépül, hiszen rengetegen futnak ma már Nyíregyházán. Úgyhogy, ahogyan a Continental Arénában is nagyon sokan megfordulnak, így lesz ez az új stadionban is, mindez nagyon jó körülmények között. Én azt hiszem, hogy ott is európai lehetőségeket tud majd a város biztosítani.

A tájékoztatón elhangzott, 2020 nyaráig valamennyi sport-infrastruktúra fejlesztés befejeződhet.

 

Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Bejártuk a hajléktalan-lét állomásait

A Periféria Egyesület munkatársaival a hajléktalanok nyomába eredtünk, szakadó hóesésben.

Bohózat és dráma, humor és vér

Göttinger Pál, a Móricz Zsigmond Színház fõrendezõjének sorait olvashatják.

Nagy Krisztián újra az X-Faktor színpadára vágyik

A napokban az énekes szerkesztõségünk ajtajánál csengetett és közölte a jó hírt.

Még biztonságosabb a közlekedés Nyírtura belterületén

Útburkolati jeleket festettek Nyírtura belterületén és egy gyalogátkelőhely is kialakításra került.

Embercsempészés elősegítéséért vették őrizetbe

A nyomozók őrizetbe vettek egy brit állampolgárt.

A rendőrség átadta a repülővel érkezett illegális migránsokat

Az ukrán határőrizeti szerv munkatársai a beregsurányi közúti határátkelőhelyen vették át őket.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!