Link küldése Link küldése

Itt vannak a részletek! Varázslatos lesz az idei advent Nyíregyházán
2018.11.25.


 Már október végén feltűntek az első ünnepi dekorációk az üzletekben, novemberre pedig mindez csak hatványozódott. Négy hét és itt a karácsony, ennek megfelelően jövő héten vasárnap meg kell gyújtani az első adventi gyertyát. Kezdődik a nagy várakozás, készülődés az év legnagyobb, legmeghittebb ünnepére. (Megjelent a Nyíregyházi Napló november 23-ai számában)


A Kossuth téren már állnak a faházak, jövõ héten megnyílik Nyíregyházán is az adventi forgatag. Az egész belváros díszkivilágításban fog pompázni. Vasárnap meggyújtják az elsõ gyertyát a koszorún és ettõl kezdve egymást érik majd a fellépõk a Polgármesteri Hivatal elõtt felállított színpadon, ahol a korábbi kedd-csütörtök-vasárnap helyett most már szerdán, pénteken és szombaton is lesznek mûsorok, jellemzõen fél öttõl. Bõven tartogat újdonságokat (is) az idei advent, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

 

Varga Miklós és Kökény Attila is

 Mindenekelõtt bõvül a színpadi programok sora. Hétfõ kivételével mindennap várják majd mûsorok a városlakókat. Hétköznapokon a színház, a helyi iskolák, intézmények, zenekarok színesítik majd az adventi készülõdést. Fellép a CarPEDIGnem, a Mentha Project és a Melounge Duó, de mûsorral készülnek a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ ellátottjai, a vikárosok és többek között a kölcseysek is. A hagyományokhoz híven, hétvégente neves sztárok koncertjeit hallgathatják majd. December másodikán itt lesz Varga Miklós, kilencedikén Gergely Róbert, tizenhatodikán Kökény Attila, a negyedik vasárnapot huszonharmadikán pedig Szulák Andrea zárja.

 

Óriási körhinta a város szívében

 Az idei év egyik nagy meglepetése, hogy Nyíregyhá­zára érkezik a Star Flyer elnevezésû körhinta, aminek köszönhetõen egy különleges élmény során élvezhetik majd a város panorámáját! Egyszerre húszan repülhetnek harminc méter magasba (menetenként 500 forintért), hogy a ringlispílezés örömét a látképben való gyönyörködéssel tegyék teljessé. A Star Flyer valójában egy családi jellegû játék, amit több ezer színes ledizzó tesz  különlegessé.
Aki nem fél a magasságtól, használhatja kortól függetlenül a Star Flyert. A látványos attrakció mellett persze kisebb játékok is lesznek az egészen fiatalok kedvéért, hogy akinek ez még nagy, az se maradjon le a játék örömérõl.

 

Mikulás a Városházán is

 

A Mikulás idén is világkörüli útra indul az Északi-sarkról, hogy a rénszarvasai által húzott szánján meglátogassa a gyerekeket. Természetesen nem lesz ez másként Nyíregyházán sem, ahol a nagyszakállú elõször december másodikán (vasárnap) 17 és 19 óra között a Mikulásházban, majd december 23-áig a Városházán (délelõtt 9 és 12 óra között) és/vagy a Mikulásházban (13 és 19 óra között) várja a kicsiket.

 

Terítéken az ünnepi menük

 

Szintén a korábbi évekhez képest újdonság, hogy idén december elseje és huszonharmadika között, négy nyíregyházi étterem karácsonyi menükkel készül majd, amit az adventi forgatagban sétálók a John Bull Pub teraszának helyére épített melegedõházikóban kóstolhatnak meg mindennap 12.00 és 21.00 óra között. Az ünnepi hangulatban történõ ebédeléshez, uzsonnázáshoz, vacsorázáshoz nem szükséges asztalt foglalni, de érdemes elõre tervezni, különösen, ha kisebb-nagyobb társaságok szeretnének egyszerre leülni. (Elõzetes bejelentkezés csak személyesen történhet, a John Bull Pubban, ahol természetesen mind a négy szolgáltató kínálatára – idõpontjára – rögzítenek foglalást a pincérek.)

Idén azonban nemcsak a programok, hanem a díszítés is megújul, illetve kibõvül, így igazán varázslatos lesz az idei advent Nyíregyházán. A város karácsonyfája a Takarékpalota elõtti téren van felállítva, melyet Szenczi Ferenc, Nyíregyháza, Tenisz utcai kertjébõl ajándékozott a városnak. A 16 méter magas, közel harmincéves fenyõ aranyszínû dekorációt és több mint 2000 méter hosszú fényt kap. A díszvilágítás felkapcsolása december 2-án, advent elsõ vasárnapján lesz. Az ünnepi fények várhatóan 2019. január 6-áig, vízkeresztig díszítik majd a belvárost. A mûsorfüzetet keressék a rendezvényen, illetve a www.nyiregyhaza.hu oldalon.

(Szerző: Bruszel Dóra)

 

 

KARÁCSONYI PLUSZ

 

                  Mi?                                                             Mikor?                                                       Hol?                                 

  

Varázslatos karácsony –
Hópihék ünnepi fényben címû kiállítás                     2018. december 3–16.               Városháza díszterme

(Nyitvatartás: hétköznap 9–19 óráig, hétvégén: 10–19 óráig) Csoportos bejelentkezés (hétköznap): +36-20/420-1583
Könyvtárak karácsonya –
kézmûves foglalkozások                                              2018. december 3–23.                  Városháza ebédlõje

Hétköznap 9–12 és 13–18 óra között, hétvégén 15–18 óra között.
Kérik az óvodás és iskolás csoportok bejelentkezését 2018. december 17. napjáig
az alábbi telefonszámon: +36-30/633-1456
Városi karácsonyi koncert                                             2018. december 14. 19 óra             Római Katolikus Társszékesegyház
Közremûködik a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Nyíregyházi Cantemus Kórus
Cantemus Vegyeskara. Vezényel: Szabó Soma Liszt-díjas karnagy.


ÍME, A Kossuth téri vacsoraestek kínálata, NAPRA ÉS ÉTTEREMRE LEBONTVA:
Centrál Hotel és Étterem

December 2.: Káposztás bableves füstölt mangalicacsülökkel, tálban; mákos guba diós tésztakosárban, pálinkás tarpai szilvalekvárral
December 9.: Tálas gulyás hortobágyi szürkemarha húsából, forrón kínálva; fahéjas rizsgolyók narancs chutney-val, csokoládéfölddel
December 16.: Fácánesszencia-leves mini húsgombóccal, fürjtojással; szarvasfilé borókabogyós zöldségmártással, zöldfûszeres szalvétagombóccal;
gesztenyebonbon rumos újfehértói fürtös meggyel, csokoládéköntösben
Hotel Korona, John Bull Pub
December 6-7-8.: Pikáns borjúraguleves; bazsalikomos csirkemell supreme, eper chutney-val, krokettel
December 10-11-12.: Marhapofagulyás bográcsban kínálva; citromos-vajas szûzérmék füstölt sajttal, shimeji gombaraguval
December 20-21-22-23.: Házi tyúkhúsleves csigatésztával; lecsóval sült harcsafilé rondell burgonyával és tejföllel, jénai tálban tálalva
Chloé New Yorkban Étterem, Lugas Hotel és Étterem
December 3-4-5., Chloé New Yorkban Étterem: Legényfogó leves; csülökkel töltött lapcsánka
December 13-14-15., Lugas Hotel és Étterem: Halászlé; vörösboros szürkemarhapörkölt tojásos nokedlivel
December 17-18-19., Chloé New Yorkban Étterem: Jókai bableves; káposztás, baconös sztrapacska

(Fotó: internet)

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Tűzifaosztás és rezsicsökkentés – Segíti a hátrányos helyzetű családokat az önkormányzat

Még december elején megkezdődött a szociális tűzifaosztás Nyíregyházán.

Szálló por – Tovább romlott a levegő minősége Nyíregyházán

Emelkedett a szálló por levegőben mért koncentrációja az elmúlt napokban Nyíregyházán.

Elítélte a bíróság a vadakat elejtő férfit

Gyorsított eljárásban ítélték el H. J. vádlottat.

Továbbra is napsütésre számíthatunk, a ködös részeken is melegszik az idő

Kedden is általában napos, száraz időre számíthatunk.

Folytatódnak a faápolási munkálatok Nyíregyházán – Az Eötvös utca következik!

Február 19-től az Eötvös utcán folytatja a NYÍRVV Nonprofit Kft. a faápolási-ifjítási munkálatokat.

16-65 évesek figyelem! – Térítésmentes informatikai képzés indul a könyvtárban

Ismét megszervezik a térítésmentes informatikai képzést Nyíregyházán.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!