Link küldése Link küldése

Ismét sok volt a gyorshajtó Nyíregyházán – 50 km/h helyett 157 km/h
2018.10.11.


Ismét sok volt a gyorshajtó, kirívóan nagy sebességtúllépést is dokumentáltak a rendőrök.


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt hétvégén is tartottak demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzést. Az ellenőrzések célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök sebességmérést végeztek, valamint a város legforgalmasabb csomópontjain található kijelölt gyalogos átkelőhelyeken kiemelten ellenőrizték az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A háromnapos ellenőrzés alatt kizárólag Nyíregyháza területén 169 járművezetőt dokumentáltak és kezdeményeztek eljárást velük szemben sebességtúllépés miatt. Kirívó eset ezúttal is volt, az egyik gyorshajtó 50 km/h helyett 157 km/h sebességgel közlekedett Nyíregyházán.

Az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartása a közúti közlekedés minden résztvevőjétől elvárt magatartás. A legsérülékenyebbek közülük a gyalogosok és a kerékpárosok, akiknek arra hívjuk fel a figyelmüket, hogy a saját biztonságuk érdekében minden esetben nagy körültekintéssel győződjenek meg arról, hogy a jogosan elvárt elsőbbséget valóban meg is kapják-e. Nyíregyháza egyik belvárosi kijelölt gyalogos átkelőhelyén a napokban történt baleset jól példázza, hogy az elsőbbséggel rendelkező kerékpáros, aki a járművén ülve szabályosan hajtott át az úttesten, nem kapta meg az elsőbbséget, egy gépkocsivezető elgázolta. A baleset elkerülhető lett volna, ha a saját biztonsága és testi épségének megóvása érdekében alaposan meggyőződik arról, hogy a gépkocsivezető látja őt, lassít és megadja a neki járó elsőbbséget.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! A belvárosi forgalomban a megengedettnél kétszer vagy háromszor nagyobb sebességgel közlekedő gépkocsi vezetője nyilvánvalóan képtelen időben lassítani és megállni a kijelölt gyalogos átkelőhelyen áthaladó gyalogos vagy kerékpáros észlelésekor és máris elkerülhetetlen a tragédia!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ideiglenesen lezárták a Toldi utca Deák Ferenc és Kölcsey utca közötti szakaszát

Faápolási munkák miatt ideiglenesen lezárták a Toldi utca egy szakaszát.

Hidegkátyúzás a belvárosban – Folyamatos a téli útburkolati hibák javítása

Hidegkátyúzást végeztek a NYÍRVV Kft. szakemberei a belváros több útszakaszán.

Emlékdélutánt tartottak Henzsel Ágota főlevéltáros tiszteletére Nyíregyházán

A tavalyi év végén váratlanul elhunyt kollégára, kutatóra, Henzsel Ágota főlevéltárosra emlékeztek.

Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsa.

A piros háznál parkolók figyelmét kérik!

A Vay Ádám körúti piros ház belső udvarán már korábban megváltozott a forgalmi rend.

Az Education járt és bemutatkozott a Nyíregyházi Egyetem – Folyamatos volt az érdeklődés

Az Educatio megnyitója után a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének hallgatói adtak műsort.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!