Link küldése Link küldése

Ismét megszervezik a Szakmák Éjszakáját – A pályaorientációs rendezvény április 13-án lesz
2018.04.09.


Idén harmadik alkalommal szervezik meg a Szakmák Éjszakája elnevezésű programsorozatot.


Az országban működő 44 szakképzési centrum, köztük a nyíregyházi is, április 13-án megnyitja a szakképző iskolák kapuit és műhelyeit, a pályaválasztás és pályamódosítás előtt állóknak, azaz elsősorban a fiataloknak, általános és középiskolásoknak, ám a rendezvényre felnőtteket is várnak. Hiszen a második szakképesítés megszerzése ingyenes! Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte:

Nem lehet elég késő ahhoz, hogy egy új szakmát megtanuljunk! Lehet, hogy éppen az élet kényszerít arra valakit, hogy egy másik szakmában dolgozzon. De lehet csupán érdeklődés miatt választ egy új szakmát valaki. Fontos, hogy a Szakmák Éjszakáján nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek is lehetőséget kapnak arra, hogy tanműhelyekben ismerjenek meg érdekes szakmákat. Az Univerzum Üzletházban van a fodrász-kozmetikus tanszalon, de akár egy cukrász tanműhelyben is lehet különleges dolgokat elsajátítani. Különböző egészségügyi képzéseink is vannak, akár babaápolási tanácsadáson is részt lehet venni. Sok felnőtt él a lehetőséggel és ingyen megszerzi újabb szakképesítését.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 tagintézményében több mint 100 program közül lehet majd választani. A megnyitó a centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában április 13-án, 17:45 perckor kezdődik. Ez lesz az idei fő helyszín, hiszen az iskolában nagyon széles a szakmakínálat. A szépségipar iránt érdeklődő kicsiknek arcfestéssel készülnek, a nagyobbak pedig akár a hajtetoválással is megismerkedhetnek majd – mondta az intézmény igazgatója. Pivonka Szilvia hozzátette, arra törekednek majd, hogy minél több területet, szakmát megismerhessenek és kipróbálhassanak az érdeklődők.

Hangsúlyozta:

Női szabó, valamint Divat- és stílustervező képesítéseink is vannak, így a Szakmák Éjszakájára érkező gyerekek táskát készíthetnek maguknak, rajzolhatnak, festhetnek. A felnőtteket pedig az alapruhatár összeállításával ismertetjük meg. A természettudományos képzések is nagyon fontosak, illetve a kompetenciáknak a fejlesztése, ezért készülünk nagyon sok kísérlettel, mint például házi vulkán készítéssel. A LEGO-s Tekerd! csoport pedig a Naprendszert ismerteti meg az idelátogatókkal. A villamosipar esetében sok cég érkezik majd az iskolánkba. Az E.On, illetve a fontos partnereink, például a Mark-Vill vagy az Alarm-Vill is szakmai bemutatókkal is készülnek.

A Bánkiban az autóké és többek között az aktív-passzív biztonsági berendezéseké lesz a főszerep. A Bencsben pincér-futóversenyt is szerveznek, a Sipkay-ban palacsintát flambírozhatnak az érdeklődők, a Széchenyiben pedig a tízujjas gépírást lehet majd elsajátítani. A részletes programleírás a szakmakejszakaja.hu és a nyiregyhaziszc.hu oldalon is megtalálható. Azoknak, akik helyközi tömegközlekedéssel látogatják a programokat, 50%-os utazási kedvezményt biztosítanak!

 

Dér Vivien

Fotó: Archív

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Egyirányú lett a Toldi utca egy szakasza – Tábla hívja fel a figyelmet a változásra!

Egyirányúsították a Toldi utca Malom és Tűzoltó utca közötti szakaszát.

Gallyaznak a város több pontján – Fokozott figyelemmel közlekedjenek

Gallyazási munkálatokat végeznek a NYÍRVV szakemberei többek között a Dohány utcán.

Bejárták a palotát – Tűzcsapokat és menekülési útvonalakat is ellenőriztek

Helyismereti bejárást tartottak a katasztrófavédelem nyíregyházi tűzoltói.

Hogyan kezeljük a stresszt? – A cél a megelőzés, az egészség megőrzése

Előadást tartottak a stressz források kezelhetőségéről.

Négyes karambol! – A 41-es bevezető szakaszán történt a baleset, jelentős az anyagi kár

Baleset történt a 41-es főút bevezető szakaszán, Napkor és Oros között csütörtök délelőtt.

Egy hét Szigligeten – Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a kodályos táborozók

A Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai és tanárai évek óta örömmel indul útnak Szigligetre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!