Link küldése Link küldése

Innovatív fejlesztés
2016.05.19.A SZURO-TRADE Kft. 219 millió forint támogatást nyert a Norvég Finanszírozási Mechanizmus Zöld Ipari Innováció program, a „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése” című alprogramjának keretében. Ezzel egy több mint 400 milliós, innovatív terményszárítási technológiát fejleszthetnek. A projekt eredményeképpen fosszilis és más külső energiaforrás nélkül, zárt rendszerben tudnak majd dolgozni. Az idén 20 éves nyíregyházi cég elkötelezett a megújuló energiák alkalmazásában.


További képekért kattintson a fotóra!

Szurovcsák András ügyvezető igazgató elmondta, a mezőgazdasági betakarítás során a terménnyel együtt bekerülő hulladékot fogják használni a szárításra. Hiszen a kombájn nemcsak a terményt gyűjti össze, az értéktelen anyagot a technológia külön válogatja, és nem szemétként kezelik majd, hanem tüzelőanyagot készítenek belőle.


BERUHÁZÁS MANDABOKORBAN

 

A projekt eredménye jelentős mértékben, adott esetben nullára redukálja a jelenleg alkalmazott szárítási technológia külső energia szükségletét és a terményszárítás során keletkező hulladékok mennyiségét. A SZURO-TRADE Kft. a beruházást a mandabokori telephelyén valósítja meg. A pályázat szoros összhangban van az Európai Unió üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését és az energiahatékonyságot is célzó Európa 2020 stratégiájával, és a 2011–2020-as időszakra szóló Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégiával is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!