Link küldése Link küldése

Indul a befőzési szezon
2017.08.11.Komfortos piac

 

Színpompás a piac a nyári hónapokban. Zöldségek és gyümölcsök csábítják vásárlásra a vevőket. A fedett vásártéren komfortos körülmények között válogathatnak a vásárlók az árusok portékái közül. Ezen a nyáron 27 új parkolóval és 6, rakodásra alkalmas megállóval bővült a Búza téri piaccsarnok melletti terület. Ezzel már 510 helyen várakozhatnak az autósok. A parkolóhelyek mellett 50 méter hosszúságú járdaszakasz is megújult a vásárcsarnok Búza utca felőli oldalán. A vevők és az eladók így komfortos körülmények között vásárolhatnak.

Csipkés Norbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piaci ellenőre elmondta, a parkolóbővítésnek nagyon nagy sikere van. Hozzátette, az amúgy is komfortos, látványos és az árukészlettel teljesen ellátott Búza téri piaccsarnok az augusztusi hónapban is közel nyolcvan százalékon működik.

 

Barack-és lecsószezon

 

Augusztus második felében még tart a görög-és a sárgadinnye szezonja. A piros, lédús gyümölcsöt 80 és 100 forint között kínálják a termelők, míg a sárgadinnye kilóját 150 és 250 forint között mérik az árusok. Az áprilisi hideg miatt ebben az évben kevés sárgabarack volt a piacon, szezonja hamar véget ért, így az már nem kapható a termelőknél. Most kezdődött viszont az őszibarack szezonja, a háziasszonyok befőzni való barackot 100-tól 400 forintig vásárolhatnak. A tapasztalt befőzők a gumibarackot részesítik előnyben, amelynek kilója 250 és 400 forint között mozog a piacon. Szilva 150-250 forintért kapható, nyári alma pedig 150-300 forintért. Krumplit 80-150 forintért, zöldséget 300-400 forint kilónkénti árért vásárolhatnak a vevők. Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyekből augusztusban több fogy a nyár más hónapjaihoz viszonyítva.

 

A sokféleképpen feldolgozható padlizsán

 

Romhányné Takács Beáta termelő elmondta, azt tapasztalja, hogy ilyenkor paprikát és paradicsomot vesznek nagyon sokan, hiszen lecsót készítenek ebben az időszakban. Hozzátette, amiből még sokat vesznek, az a padlizsán, hiszen ezt sokféleképpen lehet elkészíteni, lehet rántani, vagy grillezni, de akár krém is készíthető belőle.

A Búza téri piaccsarnok a hét minden napján reggel hattól 14 óráig fogadja a vevőket, azonban a szerda, a péntek, és a szombat mindig erősebb napnak számított.

ME.

(Fotó: Internet)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A héten sem kímélték a szúnyokat Nyíregyházán! – Olvasói fotó érkezett

Országosan több helyszínen kiemelt figyelmet fordítanak a szúnyoggyérítésre.

LEGO Strand Party Nyíregyházán – Élmény a vízparton

A NYÍREGYHÁZI LEGO GYÁR BEMUTATJA: LEGO Strand Party a sóstói Aquarius Élmény és Parkfürdőben.

A makietetés a kedvenc – Véget ért a Zoo-Suli, megkérdeztük, mit szóltak hozzá a gyerekek

Idén is rengeteg gyermek választotta nyári táborként a Zoo-Sulit.

Két baleset is történt a Tokaji úton péntek délelőtt

Egy tolató és egy haladó autó ütközött péntek délelőtt, szintén a Tokaji úton.

Baleset a piacnál – Ezért ne haladjunk a holttérben!

Baleset történt péntek délelőtt a Tokaji út elején.

Befejezték a halálos baleset helyszínelését – Az áldozat a helyszínen életét vesztette

Egy motorkerékpárral közlekedő 26 éves fülöpi férfi vesztette életét a balesetben.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!