Link küldése Link küldése

Immár tízzel kevesebb a földutak száma Nyíregyházán
2018.06.20.


Jó hír az ott élőknek és az arra közlekedőknek, hogy a korábban földút Csiha Kálmán utca, a Mária utca és a Sétány utca után, befejeződött Sóstógyógyfürdőn a Zsuzsanna és Zivatar utcák aszfaltozása is. Oroson az Ezüstfenyő és Platán utcát, Platán közt, Tujafa közt, Borbányán a Csárda utcát is teljes hosszban leaszfaltozták. Kertvárosban pedig megújult a Rövid utca, valamint a Damjanich utca Huszár sor – Toldi u. közötti szakasza. Jelenleg egy-két helyszínen még az utómunkálatok zajlanak. 


Továbbra is több helyszínen zajlanak útépítések, út-, és járdafelújítások, rekonstrukciós munkálatok Nyíregyházán, szinte mindenhol kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett.

Belváros

A távfűtési-vezeték építése során az István utcai aszfaltozási munkálatokat már befejezték. Az Ibolya utcán a Géza és az István utca közötti szakaszon továbbra is a tartóoszlopok talpazatait távolítják el, ezért a gépjárműforgalom korlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

A Benczúr tér felújításánál a jelenlegi munkafázisban a sétányok alapozása és a szegély építése zajlik. Ma elbontották és elszállították a kerti bútorokat és a játszótér egyes elemeit, a játszótér majd egy másik városrészben kerül kihelyezésre a NYÍRVV által. Ezt követően mintegy 6000 méter csövet fektetnek majd le, hiszen automata öntözőberendezés épül a park zöldfelületei alá. A tér körüli gépjárműforgalom továbbra is sebességkorlátozás mellett biztosított. A Kölcsey Gimnázium felőli oldalon útszűkületre kell számítani az arra közlekedőknek.

Pazonyi téri járda: a járdaburkolat alapjának cseréje, megerősítése, és a buszmegálló szegélyének építése zajlik, ezért ideiglenesen 20 méterrel odébb került a helyközi buszmegálló.

Borbánya

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai június 20-tól előreláthatólag július 20-ig szakaszos építéssel végzik a szennyvízcsövek lefektetési munkálatait. A Nárcisz utcát június 20-án 07:30 órától délután 17:00 óráig mindkét oldalról zsákutcává nyilvánítják, az utca az éppen aktuális építési szakaszoknál nem lesz átjárható. Az aktuális lakóépület előtt zajló munkálatok estére befejeződnek, az ott lakók gépjárművekkel délután öt óra után tudnak behajtani.

Oros

A Füzes utcában várhatóan csütörtökön a teljes nyomvonalon elkezdődhet az aszfaltozás.

A Tiszafa utcában a zúzottkő alap építése csütörtökön befejeződik, ha az időjárás engedi, pénteken kezdődnek az aszfaltozási munkálatok.

Az Ezüstfenyő, Tiszafa és Füzes utcákat összekötő úton (28499 hrsz-ú út) szegélyépítés folyik és előreláthatóan ezen a héten a zúzottkő alap is elkészül, így a június 25-ei héten ezen a helyszínen is elkezdődhet az aszfaltozás.

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése kapcsán a Mezsgye utcában folyamatban van a burkolat helyreállítása. A munkálatok várhatóan a hét végére befejeződnek.

A Naspolya utcában is zajlik a szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése, június 18-tól kezdték építeni a bekötővezetékeket, az építkezés során közlekedési fennakadás nem várható.

Butyka

A Nagykállói úti járdafelújításnál (Butykai u. – Benkő I. u. között). is már a járdaburkolat alapot építik.

Kertváros

A Tó utcán a jelenlegi munkafázisban csapadékvíz nyelő aknák építése, rákötése a gerincvezetékre, szegélyépítés van folyamatban.

Nyírszőlős

A szennyvízcsatorna hálózat fejlesztés részeként a Csabagyöngye utcában már a burkolat helyreállításán dolgoznak, a munkálatok várhatóan a hét végére befejeződnek.

Jósaváros

A Korányi Frigyes utcai járda aszfaltozása az Eperjes utcáig elkészült. A többi szakaszon tovább folynak a bontási-építési, szegélyépítési, csapadékvíz elvezetési munkálatok.

Az Eperjes utcai járda aszfaltozását holnap befejezik és elkezdődhet a zöldfelület rendezése.

Örökösföld

Zajlik a Család utcai járdafelújítás (Szalag u. - Pazonyi u. között), a jelenlegi munkafázisban járdaburkolat alapot és kerti szegélyt építenek.

Sóstóhegy

A Mogyoró utcában jelenleg a csapadékvíz elvezetés építése van folyamatban, a szegélyépítés mellett.

A Templom utcában a jelenlegi munkafázisban a gyepráccsal burkolt árok épül.

A Sóstóhegyi úti kerékpárút (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) építésének előkészítése folyamatban van, a szükséges kerítés áthelyezések, bontások, fakivágások mellett a közmű kiváltások előkészítése zajlik.

Sóstógyógyfürdő

A Vénusz, Krisztina, Anna, Magdolna és Borbála utcákban továbbra is a csapadékvíz elvezetés építése, csapadékvíz tisztítóaknák elhelyezése, csőfektetés van folyamatban.

Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretein belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog- kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként - hétköznap 7-17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan július közepén fejeződnek be.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk. 

 

Fotó: Kohut Árpád

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A héten sem kímélték a szúnyokat Nyíregyházán! – Olvasói fotó érkezett

Országosan több helyszínen kiemelt figyelmet fordítanak a szúnyoggyérítésre.

LEGO Strand Party Nyíregyházán – Élmény a vízparton

A NYÍREGYHÁZI LEGO GYÁR BEMUTATJA: LEGO Strand Party a sóstói Aquarius Élmény és Parkfürdőben.

A makietetés a kedvenc – Véget ért a Zoo-Suli, megkérdeztük, mit szóltak hozzá a gyerekek

Idén is rengeteg gyermek választotta nyári táborként a Zoo-Sulit.

Két baleset is történt a Tokaji úton péntek délelőtt

Egy tolató és egy haladó autó ütközött péntek délelőtt, szintén a Tokaji úton.

Baleset a piacnál – Ezért ne haladjunk a holttérben!

Baleset történt péntek délelőtt a Tokaji út elején.

Befejezték a halálos baleset helyszínelését – Az áldozat a helyszínen életét vesztette

Egy motorkerékpárral közlekedő 26 éves fülöpi férfi vesztette életét a balesetben.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!