Link küldése Link küldése

Idén is folytatja a rendőrség a „Házhoz megyünk!” elnevezésű országos kampánysorozatot
2018.09.14.


A prevenciós program alapvető célja, hogy a lakosság vagyonvédelmét, illetve biztonságát, valamint a lakosság önvédelmi képességét is növeljék. A Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai bűnmegelőzési programot tartottak péntek délelőtt a Búza téri piacon. A szakemberek tanácsokkal látták el az érdeklődőket és több védelmi berendezést is ajánlottak.


Többek között digitális kapcsolóórát is ajánlanak a rendőrök otthonaink védelmére. A szakemberek azt mondják, az ajtóra, postaládára kihelyezett névtábla árulkodhat rólunk a betörőknek. Nem tanácsos kiírni a név elé például hogy özvegy, hiszen a rosszakaró egyből tudja, hogy egyedülálló és vélhetően idős személy az ottlakó. Dr. Kovács Attila alezredes hasznos tanácsokkal látja el a lakosságot.

Ha valaki nagy tömegű rendezvényen vesz részt, vagy közlekedik ahol sok ember megfordul, vigyázzanak személyes holmijaikra. Hölgyek esetében nagyon fontos elmondani, hogy a táskát ne a hátukon vagy oldalukon hordják, mert így nem tudják szemmel tartani holmijaikat. Vigyázni kell a zsebesekkel, ne látható helyre tegyük a pénztárcát. Ha nem használják bankkártyájukat akkor lehetőség szerint ne vigyék magukkal, ha mégis azzal vásárolnak figyeljenek arra, hogy a PIN kóddal ne tartsák egy helyen.

Ajánlottak egy mobil applikációt is, a Házőrző alkalmazást, amely megmutatja, hogyan tehetjük otthonainkat még biztonságosabbá.

Szabó Lászlóné elmondta, hogy ő hogyan előzi meg a bűncselekményeket.

Azzal védekezek, hogy rácsokat rakunk fel a lakásra, meg két kutyát tartunk. A biztonság nagyon jó, mert minden nap a rendőrök – főleg a délutáni órákban – járják az utcákat, úgyhogy nincs rablás-betörés az utcánkban a mostani időkben hál' Istennek.

A családi házaknál a leggyakoribb betörési módszer az ajtó vagy ablak felfeszítése, ezt a nyílászárók folyamatos ellenőrzésével tudják megakadályozni. Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, azonnal értesítse a rendőrséget és kérjen segítséget.

 

Horváth Kíra

Fotók: Szarka Lajos

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Korcsolyaoktatást is tartanak a Nyíregyházi Jégpályán

Az oktatásra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk!

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona - Akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető

Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Kívánjon valamit ma este - Intenzív csillagzápor várható szombaton éjszaka

1833-ban egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Napsütéses szombat november közepén - Mintha tavasz lenne

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Megmaradt a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!