Link küldése Link küldése

Idén is csatlakozott Nyíregyháza az Európai Autómentes Naphoz
2018.09.19.


Az Európai Mobilitás Hét keretében Nyíregyháza is csatlakozott az Autómentes Nap rendezvényhez. A Kossuth téren egész napos programok várták az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet az alternatív közlekedési módokra, erősítsék a közlekedés biztonságát, népszerűsítsék az egészséges életmódot és a kerékpározást.


Az Európai Mobilitási Hét keretében Nyíregyháza Önkormányzata és a Zöld Kerék Alapítvány újra megrendezte az Európai Autómentes Napot a Kossuth téren. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet az alternatív közlekedési módokra, erősítsék a közlekedés biztonságát, népszerűsítsék az egészséges életmódot és a kerékpározást.

Ezt már jó néhány éve támogatja a város önkormányzata. Ez egy európai kezdeményezés arra vonatkozóan, hogy egy napon Európa nagyobb városaiba minél többen használjanak alternatív közlekedési eszközöket. Nyíregyházán van már 60 kilométer kerékpárút és a következő években még több fog épülni, éppen azért mert a kerékpározásnak most nagy keletje van és egyre több család műveli ezt a fajta szabadidős tevékenységet.

– mondta el dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az önkormányzatnak az autómentes nap megszervezésében régi partnere a Zöld Kerék Alapítvány. Egész nap színes programokkal várták az érdeklődőket, több mint 20 civil szervezet is csatlakozott a rendezvényhez.

Az autómentes napoknak is az a célja, hogy élhető városok legyenek 10-20-30 év múlva is az unokáinknak. A környezettudatosságra próbáljuk helyezni a hangsúly.

– mondta el Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány elnöke.

Az nyíregyházi együttesek fellépése mellett, számos hasznos információval is találkozhattak az érdeklődők, például az Egészség Fejlesztési Iroda egy autóbaleset szimuláció, életmentési bemutatót tartott.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.

Áprilisban gyönyörködhetünk legközelebb a Bujtosi Városliget mesés szökőkútjában

Szombaton kiemelték a szökőkutat a Bujtosból, sokáig kell várnunk, hogy újra láthassuk.

Kórházban a Sóstói úton elgázolt kerékpáros

Több baleset is történt az elmúlt hétvégén a Sóstói úton.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!