Link küldése Link küldése

Idén is családbarát az önkormányzat
2017.10.08.Novák Katalin, család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelõs államtitkár az eseményen kiemelte, egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a munkavállalókért folyó versenyben nagy elõnyt jelent a családbarát mûködés. Hozzátette, azt szeretnék, hogy a munkavállalás ne lehessen akadálya a gyermekvállalásnak vagy a gyermekvállalás a munkába állásnak. 2018 a családok éve lesz, és bíznak abban, hogy még inkább érezhetõ lesz az élet minden területén a családokat középpontba helyezõ gondolkodás.

 

KOMOLY SZERVEZÕMUNKA

 

Idén már második alkalommal részesült „Családbarát Díj” elismerésben az önkormányzat, ami mögött, mint elmondták, komoly szervezõmunka van, hiszen évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a családbarát intézkedések meghozatalára. A 2016/2017-es tanév õszi és tavaszi szünetében például önerõbõl gyermekprogramokat szerveztek a Polgármesteri Hivatalnál dolgozó szülõk csemetéinek. Ennek köszönhetõen a résztvevõk együtt megtekintették a LEGO gyárat, megismerkedhettek a nyíregyházi repülõtér mindennapos munkájával, felfedezhették a Móricz Zsigmond Színház kulisszatitkait, de voltak az élményfürdõben és egy szórakoztató színházi elõadásra is beülhettek.

 

szünidei táborokat szerveznek

 

A díj jogosultságát bizonyítja, hogy az önkormányzat jelenleg is egy újabb nyertes pályázat megvalósításán dolgozik, amelyben egyrészt szünidei táborokat szerveznek a nyári, õszi és tavaszi idõszakban, másrészt a gyermekes szülõk részére rekreációs kirándulási lehetõséget biztosítanak majd.

A Családbarát munkahely pályázat nyertesei jogosulttá váltak a Családbarát munkahely cím használatára, valamint legfeljebb hárommillió forintos támogatást is elnyertek.

(Szerzõ: MTI, Bruszel Dóra)

 

mentõszolgálatot és egyetemeket is elismertek


Az elismerést idén 45 szervezet, intézmény, illetve cég képviselõje vehette át. A nyertesek között van az Országos Mentõszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt., több önkormányzat – Békéscsaba, Nyíregyháza, Pápa, Vác –, kórházak, kormányhivata­lok, mûvelõdési központok, bíróságok, rendõrkapitányságok, egyetemek, gyermekjóléti központok, továbbá számos kis-, közép- és nagyvállalat.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre

Péntekre többfelé kiadós csapadékkal, viharos széllel és jelentős lehűléssel hidegfront érkezik.

Nyári diákmunka program – Három turnusban dolgozhatnak a fiatalok

A tanítás befejezésével hétfőn elindult a nyári diákmunka program.

Meghibásodott a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése

Már sokadszor hibásodott meg a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése.

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!

Véradókampánnyal toboroz a Vöröskereszt és az OVSZ.

Ötödik Jubileumi Gáláját rendezte meg a Princess Balettiskola

A Princess Balettiskola június 17-én a Móricz Zsigmond Színházban tartotta az 5. Jubileumi Gáláját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!