Link küldése Link küldése

Idén is családbarát az önkormányzat
2017.10.08.Novák Katalin, család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelõs államtitkár az eseményen kiemelte, egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a munkavállalókért folyó versenyben nagy elõnyt jelent a családbarát mûködés. Hozzátette, azt szeretnék, hogy a munkavállalás ne lehessen akadálya a gyermekvállalásnak vagy a gyermekvállalás a munkába állásnak. 2018 a családok éve lesz, és bíznak abban, hogy még inkább érezhetõ lesz az élet minden területén a családokat középpontba helyezõ gondolkodás.

 

KOMOLY SZERVEZÕMUNKA

 

Idén már második alkalommal részesült „Családbarát Díj” elismerésben az önkormányzat, ami mögött, mint elmondták, komoly szervezõmunka van, hiszen évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a családbarát intézkedések meghozatalára. A 2016/2017-es tanév õszi és tavaszi szünetében például önerõbõl gyermekprogramokat szerveztek a Polgármesteri Hivatalnál dolgozó szülõk csemetéinek. Ennek köszönhetõen a résztvevõk együtt megtekintették a LEGO gyárat, megismerkedhettek a nyíregyházi repülõtér mindennapos munkájával, felfedezhették a Móricz Zsigmond Színház kulisszatitkait, de voltak az élményfürdõben és egy szórakoztató színházi elõadásra is beülhettek.

 

szünidei táborokat szerveznek

 

A díj jogosultságát bizonyítja, hogy az önkormányzat jelenleg is egy újabb nyertes pályázat megvalósításán dolgozik, amelyben egyrészt szünidei táborokat szerveznek a nyári, õszi és tavaszi idõszakban, másrészt a gyermekes szülõk részére rekreációs kirándulási lehetõséget biztosítanak majd.

A Családbarát munkahely pályázat nyertesei jogosulttá váltak a Családbarát munkahely cím használatára, valamint legfeljebb hárommillió forintos támogatást is elnyertek.

(Szerzõ: MTI, Bruszel Dóra)

 

mentõszolgálatot és egyetemeket is elismertek


Az elismerést idén 45 szervezet, intézmény, illetve cég képviselõje vehette át. A nyertesek között van az Országos Mentõszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt., több önkormányzat – Békéscsaba, Nyíregyháza, Pápa, Vác –, kórházak, kormányhivata­lok, mûvelõdési központok, bíróságok, rendõrkapitányságok, egyetemek, gyermekjóléti központok, továbbá számos kis-, közép- és nagyvállalat.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!