Link küldése Link küldése


Idén is családbarát az önkormányzat


2017.10.08.


Szerdán átadták az Emberi Erõforrások Minisztériuma által hetedik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait Budapesten, a Petõfi Irodalmi Múzeumban. Az elismerést idén 45 szervezet, intézmény, illetve cég képviselõje vehette át. Köztük Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata is, akik – 2016-ot követõen – már másodszor érdemelték ki a díjat.


Novák Katalin, család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelõs államtitkár az eseményen kiemelte, egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a munkavállalókért folyó versenyben nagy elõnyt jelent a családbarát mûködés. Hozzátette, azt szeretnék, hogy a munkavállalás ne lehessen akadálya a gyermekvállalásnak vagy a gyermekvállalás a munkába állásnak. 2018 a családok éve lesz, és bíznak abban, hogy még inkább érezhetõ lesz az élet minden területén a családokat középpontba helyezõ gondolkodás.

 

KOMOLY SZERVEZÕMUNKA

 

Idén már második alkalommal részesült „Családbarát Díj” elismerésben az önkormányzat, ami mögött, mint elmondták, komoly szervezõmunka van, hiszen évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a családbarát intézkedések meghozatalára. A 2016/2017-es tanév õszi és tavaszi szünetében például önerõbõl gyermekprogramokat szerveztek a Polgármesteri Hivatalnál dolgozó szülõk csemetéinek. Ennek köszönhetõen a résztvevõk együtt megtekintették a LEGO gyárat, megismerkedhettek a nyíregyházi repülõtér mindennapos munkájával, felfedezhették a Móricz Zsigmond Színház kulisszatitkait, de voltak az élményfürdõben és egy szórakoztató színházi elõadásra is beülhettek.

 

szünidei táborokat szerveznek

 

A díj jogosultságát bizonyítja, hogy az önkormányzat jelenleg is egy újabb nyertes pályázat megvalósításán dolgozik, amelyben egyrészt szünidei táborokat szerveznek a nyári, õszi és tavaszi idõszakban, másrészt a gyermekes szülõk részére rekreációs kirándulási lehetõséget biztosítanak majd.

A Családbarát munkahely pályázat nyertesei jogosulttá váltak a Családbarát munkahely cím használatára, valamint legfeljebb hárommillió forintos támogatást is elnyertek.

(Szerzõ: MTI, Bruszel Dóra)

 

mentõszolgálatot és egyetemeket is elismertek


Az elismerést idén 45 szervezet, intézmény, illetve cég képviselõje vehette át. A nyertesek között van az Országos Mentõszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt., több önkormányzat – Békéscsaba, Nyíregyháza, Pápa, Vác –, kórházak, kormányhivata­lok, mûvelõdési központok, bíróságok, rendõrkapitányságok, egyetemek, gyermekjóléti központok, továbbá számos kis-, közép- és nagyvállalat.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Szüreti bál a Dallas stílusában

Idén is megrendezi tematikus szüreti bálját a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola.

Megkezdődött a fakitermelés – útlezárásra számíthatunk

Megkezdődött a fakitermelés a nyíregyházi Sóstói-erdőben.

Több száz mázsa kukorica volt veszélyben

Terményszárítóban lévő kukorica gyulladt meg szerdán este Penyigén, a Toldi utcában.

Kórházban a robogót vezető nő

Felsősimán egy robbanómotoros kerékpáros borult fel.

Új jelzőlámpák a csomópontban

A Mező utcai csomópont átépítése miatt leszerelték a jelzőlámpákat és újakat üzemelnek be.

Változott a parkolás

Változott a parkolási rend a Síp utcán.

Ezt olvasta már?
X
Szüreti bál a Dallas stílusában
Idén is megrendezi tematikus szüreti bálját a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!