Link küldése Link küldése

I. Nyíregyháza Rally - Tömegeket várnak a versenyre
2018.10.21.


Vasárnap ért véget az 52. Mecsek Rallye, az országos bajnokság utolsó előtti futama. A szervezők szerint több tízezer néző és több mint 110 versenyző vett részt az eseményen, ami tökéletes felvezetés volt az utolsó futamhoz, az I. Nyíregyháza Rallyhoz. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018.10.19-i számában).


Alig három hét, és több évtizednyi szünet után, november 9. és 11. között újra felbőgnek majd a raliautók motorjai Nyíregyházán, várhatóan rengeteg néző előtt. Itt rendezik meg az országos bajnoki záró futamot, amelynek egyik különlegessége, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség ezzel idén pályázik az Európa-bajnoki verseny megrendezésére is, 2019-tõl ötéves időtartamra. Erre hazánkban még nem volt példa. Mindez pedig azt jelenti, hogy a nyíregyházi versenyen a FIA Nemzetközi Autósport Szövetség illetékesei mindent árgus szemekkel fognak figyelni sportszakmai és egyéb szempontokból. Ha pedig elégedettek lesznek, akkor szabad lesz a pálya és a jövő évtől Európa-bajnoki futam valósulhat meg Nyíregyházán. Ez pedig az Eurosport műsorára kerülne, aminek jelentőségét aligha kell méltatni.

Több mint nyolc kilométer

Mint ismert, a novemberi verseny központja Nyíregyházán lesz. A Tokaji úti vásártéren alakítják ki a szervizparkot, a Kossuth téren a rajtot és a célt, valamint egy 8,4 kilométeres gyorsasági szakasz is a belvárosi utakat fogja érinteni. A többi a zempléni hegyek között, valamint a tokaji borvidéken lesz. Hogy Nyíregyházán pontosan hová jelölték ki a verseny útvonalát, még nem publikus. Őry Tamás, a rendezvény társrendezője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy ezt szeretnék titokban tartani és majd csak a verseny előtt két nappal, november 7-én, szerdán nyilvánosságra hozni.

Négy szurkolói pont

– Annyit lehet tudni, hogy egy belvárosi gyorsasági szakaszt is kijelöltünk Nyíregyházán, ami 8,4 kilométer hosszú lesz. Mivel körgyorsaságit tervezünk, ezért ezen az útvonalon két kört tesznek majd meg a raliautók. Mindezt a nézők és rajongók 4 szurkolói ponton is megtekinthetik majd.

Már zajlik a nevezés

Az elmúlt héten jelent meg az I. Nyíregyháza Rally versenykiírása és a nevezés is már javában tart. A nyilvánosságra kerülő újabb és újabb részletekről a Nyíregyházi Napló hasábjain is folyamatosan beszámolunk majd, de olvashatnak róla a verseny hivatalos weboldalán, a nyiregyhazarally.hu oldalon is.


(Szerző: Bruszel Dóra)

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Megsüllyedt közműfedél akadályozza a forgalmat a Debreceni út kivezető szakaszán

A Debreceni út kivezető szakaszán megsüllyedt egy közműfedél.

Időben érkezett a segítség – Tragédia is történhetett volna!

Délelőtt az egyik Debreceni úti benzinkútnál füstölni kezdett egy kisteherautó motortere.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi Újfehértó belterületén, ketten megsérültek

Csütörtök reggel Újfehértó belterületén a jeges úton megcsúszott egy autó.

Növekvő ösztöndíjak – A Nyíregyházi Egyetem négyezer hallgatóját is érinti a változás

A Nyíregyházi Egyetem közel négyezer hallgatóját is érinti a normatíva változása.

Teljesen átalakult a cafeteria-rendszer – A változásokról tartottak előadást városunkban

Nagy változásra készülhetnek a munkavállalók és munkáltatók is.

Fűtés biztonságosan – Erre kell odafigyelni a tűzesetek elkerülése érdekében!

Az elmúlt időszakban több lakásban is tűzeset történt.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!