Link küldése Link küldése

Hihetetlen – Dinoszauruszok költöztek a szálloda udvarába!
2018.07.12.


Megkezdődött a műszaki átadás-átvétel a Pangea Ökocentrumban. Az Európában is páratlan állatkerti szálloda a tervek szerint augusztus elején már fogadja az első vendégeket. A hivatalos átadás azonban szeptember 5-én várható. Közben folyik az épület és környezetének szépítése, takarítása.


Takarékosan működik, leáll a légkondicionáló, ha kinyitják az erkélyajtót a Pangea Ökocentrumban. Ez is kiderült a műszaki átadáson Nyíregyháza legkülönlegesebb szállodájában. A szakemberek mind a 38 szobát végigjárták és ellenőrizték, hogy minden elektromos berendezés működik-e és a kivitelezés valóban a tervek szerint készült-e el.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Közben pedig folyhat a takarítás és az épület szépítése, annak érdekében, hogy már a hivatalos átadás előtt fogadhassanak vendégeket.

Nagyon nagy az érdeklődés, nem lehet meg nem nyitni a szállodát. Bár a hivatalos megnyitó szeptember 5-én lesz majd, délelőtt 11 órakor, amikor a protokolláris megnyitó zajlik, de az augusztusi próbaüzem telt házzal fog folyni a vendégekkel.

– hangsúlyozta Gajdos László, az állatpark igazgatója.

Mesés belsőépítészet

Impozáns életfa, függőfolyósó, ízlésesen, egyedileg berendezett szobák, szemet gyönyörködetető belsőépítészet igyekszik majd emlékezetessé tenni a vendégek itt tartózkodását.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A szálloda és konferenciaközpont belsőépítésze azt mondta, úgy álmodta meg az épület enteriőrjét, hogy az az állatparkhoz és a tervező elképzeléseihez is igazodjon.

Nyíregyháza szerelmeseként ismerem az állatparkot. Nyilvánvalóan az embernek az ismereteket meg kell szereznie és impulzusokat kell kapnia. Ez az egyik, a másik maga az építészeti alkotás, hogy lehet ezt összevarázsolni az építésszel közösen, az enteriőr és az exteriőr összhangját. Ez mindig a legnagyobb feladat.

– fogalmazott Szenes István, Ybl-díjas belsőépítész, iparművész.

Európában is egyedülálló

Már a Blaha Lujza sétány felől is látszik, hogy az építkezés a végéhez közeledik. A gyerekek legnagyobb örömére néhány méretes dinoszaurusz figura is ékesíti majd a pihenőkertet, amelyek most kerülnek a végső helyükre.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az Európában is páratlan állatkerti szálloda száz százalékban hazai forrásból, a Modern Városok Programból épül meg. A beruházás keretösszege 1,6 milliárd forint. A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, csaknem hétmilliárd forint összértékű programnak.


Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!