Link küldése Link küldése

Hihetetlen – Dinoszauruszok költöztek a szálloda udvarába!
2018.07.12.


Megkezdődött a műszaki átadás-átvétel a Pangea Ökocentrumban. Az Európában is páratlan állatkerti szálloda a tervek szerint augusztus elején már fogadja az első vendégeket. A hivatalos átadás azonban szeptember 5-én várható. Közben folyik az épület és környezetének szépítése, takarítása.


Takarékosan működik, leáll a légkondicionáló, ha kinyitják az erkélyajtót a Pangea Ökocentrumban. Ez is kiderült a műszaki átadáson Nyíregyháza legkülönlegesebb szállodájában. A szakemberek mind a 38 szobát végigjárták és ellenőrizték, hogy minden elektromos berendezés működik-e és a kivitelezés valóban a tervek szerint készült-e el.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Közben pedig folyhat a takarítás és az épület szépítése, annak érdekében, hogy már a hivatalos átadás előtt fogadhassanak vendégeket.

Nagyon nagy az érdeklődés, nem lehet meg nem nyitni a szállodát. Bár a hivatalos megnyitó szeptember 5-én lesz majd, délelőtt 11 órakor, amikor a protokolláris megnyitó zajlik, de az augusztusi próbaüzem telt házzal fog folyni a vendégekkel.

– hangsúlyozta Gajdos László, az állatpark igazgatója.

Mesés belsőépítészet

Impozáns életfa, függőfolyósó, ízlésesen, egyedileg berendezett szobák, szemet gyönyörködetető belsőépítészet igyekszik majd emlékezetessé tenni a vendégek itt tartózkodását.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A szálloda és konferenciaközpont belsőépítésze azt mondta, úgy álmodta meg az épület enteriőrjét, hogy az az állatparkhoz és a tervező elképzeléseihez is igazodjon.

Nyíregyháza szerelmeseként ismerem az állatparkot. Nyilvánvalóan az embernek az ismereteket meg kell szereznie és impulzusokat kell kapnia. Ez az egyik, a másik maga az építészeti alkotás, hogy lehet ezt összevarázsolni az építésszel közösen, az enteriőr és az exteriőr összhangját. Ez mindig a legnagyobb feladat.

– fogalmazott Szenes István, Ybl-díjas belsőépítész, iparművész.

Európában is egyedülálló

Már a Blaha Lujza sétány felől is látszik, hogy az építkezés a végéhez közeledik. A gyerekek legnagyobb örömére néhány méretes dinoszaurusz figura is ékesíti majd a pihenőkertet, amelyek most kerülnek a végső helyükre.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az Európában is páratlan állatkerti szálloda száz százalékban hazai forrásból, a Modern Városok Programból épül meg. A beruházás keretösszege 1,6 milliárd forint. A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, csaknem hétmilliárd forint összértékű programnak.


Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Egy különleges sportágválasztó Nyíregyházán

A programok ugyancsak népszerűnek bizonyultak a fiatal vendégsereg körében.

Visszhangja is van a Nyírség Füvészkertjének

Hányan jártak már Önök közül hazánk egyik legfiatalabb füvészkertjében? Pedig nincs messze...

Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

Fontos, hogy megbízható iskolaszövetkezet legyen a foglalkoztató.

5 ezer doboz cigaretta

A barabási Tipet-hegy térségében elfogott férfiak 9 mesterkarton cigarettát csempésztek Ukrajnából.

Nagydíjgyőzelem - minden kategóriában győzött Dél-Koreában a Cantemus!

Óriási sikert aratott a nyíregyházi kórus Jeju szigetén

Előfordulhat felhőszakadás

Napközben csak kevés helyen alakulhat ki zivatar.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!