Link küldése Link küldése

Helló lapcsánka




2015.04.24.



Nem véletlen, hogy kígyózó sorok állnak a civil szervezet standjánál, hiszen egyedülállóan finom lapcsánkát kínál Szoboszlai Gyula mesterszakács. Meg is szereztem tőle a receptet önöknek. Bár ő – már számos főzési rekorderként – csak több száz adagban tud gondolkodni, én igyekeztem leredukálni a hozzávalókat családi adagra.
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 tojás, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, liszt és olaj a sütéshez.
Elkészítés: A nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
Forró olajba kanállal szaggatjuk, kicsit ellapogatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában, tejföllel és sajttal is. De kiváló húsokhoz köretnek, de még bundának is, hiszen a borzas húsok igazán finomak. A lapcsánkatésztába forgatott hússzeletek, kisütés után igen finom és laktató eledelek.





« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Bejelentették az Oscar-díj jelöltjeit – A kedvenc és a Roma az abszolút favorit

Lady Gagát a legjobb női főszereplő, Bradley Coopert a legjobb férfi főszereplőnek jelölték.

Memóriafejlesztő tippek korhatár nélkül

Memóriánk a korral sajnos romlik, de nem mindegy, milyen tempóban.

Ezekkel a gyógynövényekkel megőrizhetjük az egészségünket az őszi hidegben

Az egyre hűvösebb, nyirkosabb őszi időjárás miatt sokan megfázunk.

Hogyan pörgessük fel az agyunkat az étkezéssel?

A következőkben azokról az élelmiszerekről ejtünk szót, amelyek hozzájárulnak agyunk turbózásához.

Ezzel a lenyűgöző portréval nyerték meg az Év természetfotósa versenyt

A holland győztes napokig a piszeorrú majmok közvetlen közelében élt, hogy elkészíthesse a képet.

A töklámpásfaragás magyar hagyományai

Az amerikai és angolszász eredetű halloweent egyre többen ünneplik hazánkban is.



Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!