Link küldése Link küldése


Három napos versengés a stadionban


2017.05.19.


A városi stadion ad otthont az Országos Diákolimpia Döntőt és Tehetségkutató Versenynek. A megmérettetésre az ország minden részéről több mint 500 tanulásban akadályozott, valamint látás-, illetve hallássérült tanuló vesz részt. A rendezvény megnyitója alkalmával Nyíregyháza Megyei Jogú Városa és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége együttműködési megállapodást is kötött.


Hosszú idő után ismét Nyíregyháza ad otthont a fogyatékkal élők számára rendezett Országos Atlétikai Diákolimpia Döntőjénék és Tehetségkutató Versenyének. Az önkormányzat támogatásával, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége által rendezett megmérettetésre az ország valamennyi megyéjéből érkeztek versenyzők. Több mint 460 tanulásban akadályozott, 25 látás-, illetve 15 hallássérült résztvevő verseng május 19. és 21. között a városi stadionban. A szervezők célja kettős a rendezvénnyel.

Szabó László, a FODISZ elnöke elmondta, a dolognak van egy közösségépítő jellege, funkciója is, hiszen a sport, a versenyzés mindig összehozza a sportolókat, a versenyzőket, a diákot és a felkészítő tanárt, az épet és a fogyatékkal élő embert – így egy integrációs erővel bír. De egy fogyatékkal élő diák számára ugyanúgy megvan az a sikerélmény a versenyben, amit csak a sport tud igazán megadni. Túlléphet a saját korlátain, ledöntheti a saját korlátait, és a legjobb lehet valamiben.


Társadalmi értékek hordozója

 

A verseny kiemelt támogatója a Michelin Hungária Kft., aki azért állt az ügy mellé, mert az az egész társadalom számára kiemelten fontos értékeket közvetít.

– Az egyik az a sokszínű társadalom. Azt gondolom, hogy valamennyiünknek esélyt kell arra adni, hogy megmutassa a saját tehetségét, s a saját tehetségével hozzájáruljon a teljes közösségnek a sikeréhez. A másik fontos elem az a fiatal korosztály. Fiatal korosztály nélkül nincs jövő korosztály, jövő korosztály nélkül pedig nincsen fejlődő társadalom. És a harmadik nagyon fontos dolog, amit érzek e mögött az esemény mögött, az maga a sport és maga a vetélkedés. Új kihívások keresése, vagy a régi határok letörése – e nélkül pedig szintén nincsen egészséges és jól fejlődő társadalom – fogalmazott Dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője.

 

Együttműködés a jövőért

 

Nyíregyháza az első város, akivel a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége együttműködést kötött a fogyatékkal élőkért folytatott elkötelezett, jövőbe mutató közös munka érdekében. A megállapodást a felek a diákolimpia döntőjének a megnyitóját követően írták alá.

– Az elmúlt években is szoros volt a kapcsolat a FODISZ, a fogyatékkal élők érdekképviselő szervezete és az önkormányzat között, és már évek óta hagyományosan a megyei szövetséggel megszervezzük a fogyatékkal élők napját itt a városi stadionban. Tehát tulajdonképpen ez a megállapodás az eddigieket megerősíti és a jövőbe tekint – hangsúlyozta az együttműködéssel kapcsolatban dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A három napos verseny során a fiatal sportolók szinte valamennyi atlétikai számban összemérik tudásukat, így távolugrásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- távolugrásban és természetesen futásban.

Zadubenszki Norbert

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Vasárnap este ismét foci

A Szolnokot fogadja a labdarúgó bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus.

„A következő generációk sorsa múlhat a vízgazdálkodáson”

Tizenkilenc munkatársával felel napi szinten a megyei vízvédelemért Farkas Géza.

Kórházban a kerékpáros

Jánosbokornál egy kerékpáros az őt már előző autó elé fordult és összeütköztek.

Kisteherautó rohant személyautóba a László utcán

Csütörtök délután a László utcán egy személygépkocsi forgalmi okból fékezett.

Szakmai nap a Bemben

A szakmai nap szervezése immár 10. éve van jelen a Bem József Általános Iskolában.

Ezt olvasta már?
X
Kis doboznyi szeretet
A Jósa András Múzeum december 20-ig cipős dobozban várja a rászorulóknak szánt ajándékokat.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!