Link küldése Link küldése

Hamarosan Nyíregyházán is megrendezésre kerül az Európai Autómentes Nap
2018.09.14.


A Kossuth téri programok célja, hogy felhívják a figyelmet az alternatív közlekedési módokra, erősítsék a közlekedés biztonságát, népszerűsítsék az egészséges életmódot és a kerékpározást.


Az Európai Mobilitási Hét keretében Nyíregyháza Önkormányzata és a Zöld Kerék Alapítvány szeptember 19.-én újra megrendezi az Európai Autómentes Napot a Kossuth téren. Nyíregyháza vezetése több szempontból is fontosnak tartja az alternatív közlekedési módok támogatását. A város ma már 60 kilométeres kerékpárút hálózattal rendelkezik, de megépült a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárút is. Emellett korszerűsítették a tömegközlekedést, gázüzemű autóbuszok járják az utcákat, de fejlesztéseket terveznek a város sétálhatóságának javítása érdekében is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, az autómentes napon nagyon fontos, hogy a kerékpárbarátok, a túrázók és az alternatív közlekedést kedvelők megtalálják a számításukat családjukkal együtt.

Emellett cél az is, hogy a különböző eszközökkel közlekedők megtalálják egymással a hangot, javítsunk a közlekedéskultúrán.

Bringára Nyíregyháza!

Az önkormányzatnak az autómentes nap megszervezésében régi partnere a Zöld Kerék Alapítvány. Kazai Béla elnök hangsúlyozta, nem autóellenesek, csak érdemes meggondolni, hogy például városon belül gyorsabb a kerékpár, nincs gond a parkolással, és bárhová el lehet jutni.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az autómentes napon természetesen jelen lesznek a rendőrség munkatársai is, hiszen a kerékpárosok és a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, szeretnék a balesetek számát minimálisra csökkenteni. A Kossuth téri programokon többek között lesz autóbaleset szimuláció, közel 30 civil szervezet mutatkozik be, a színpadon bábszínház, zene, sport és mozgásművészet. 17 órakor indul a kerékpáros felvonulás, Bringára Nyíregyháza szlogennel. A főtérre visszatérő bicikliseket extrém BMX bemutató szórakoztatja majd, de lesz tombolasorsolás, melynek fődíja két kerékpár. Az autómentes nap programját country tánc zárja.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Korcsolyaoktatást is tartanak a Nyíregyházi Jégpályán

Az oktatásra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk!

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona - Akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető

Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Kívánjon valamit ma este - Intenzív csillagzápor várható szombaton éjszaka

1833-ban egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Napsütéses szombat november közepén - Mintha tavasz lenne

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Megmaradt a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!