Link küldése Link küldése

Hidat és sétányt is építenek
2014.09.11.A Csónak utcai kis erdőben már látható, hogy rövidesen építkezés kezdődik ott. Egy nagy tábla pedig azt hirdeti, gyalogoshíd épül Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdőn az Igrice-patak felett. A szabolcsi megyeszékhely turisztikai központjában ezzel a híddal könnyebben meg lehet majd közelíteni a városrész új attrakcióját, a Sóstói-tó körül megépült sétányt és a futópályát. Az önkormányzat pályázati forrásokból, több mint 2 milliárd forintból fejleszti a közelmúltban a Nemzeti Gyógyhellyé is nyilvánított városrészt. Ebből a  forrásból szépült meg a tó körüli sétány, készült új aszfaltburkolat a Múzeumfalutól a Berenát utcáig, bővült a parkolóhelyek száma az Állatpark előtt, de ebből épül a Pálinkaház is a Tölgyes utcán. 

Az új gyalogoshíd a sóstói fejlesztéshez kapcsolódik, azonban civil összefogásból épül meg. A hídhoz csupán a területet biztosítja a város. A beruházáshoz szükséges 10 millió forintot helyi vállalkozók, közéleti személyiségek és magánszemélyek teremtették elő. A híd alapkövét dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Kovács Ferenc rakta le. Nyíregyháza polgármestere azt mondta, a híd jól példázza a város elmúlt négy évét: Jelképezi azt az együttműködést, amit az önkormányzat, a városvezetés az elmúlt években a nyíregyháziakkal, mondhatnám a civil szervezeteken keresztül megvalósított. Mindent, amit itt elértünk, megvalósítottunk, együtt értük el, ez is egy ilyen attrakció, egy ilyen összefogás eredménye.”

Az alapkőletételen kiderült, hogy a magánszemélyek anyagi hozzájárulása mellett a kivitelező vállalkozók is ingyen vesznek részt a híd építésében. A Kovács Tüzép a szükséges építőanyagokat biztosítja, a földmunkákat a Jeszenszky és Fia Mélyépítő Kft. végzi, az acélszerkezetet az Orha Művek Kft., a faanyagot pedig a Nyírerdő Zrt. ajánlották fel. A híd turisztikai szempontból is fontos, hiszen megkönnyíti a közlekedést a lakó-pihenő övezet és a városrész történelmi központja között.

Dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az új építmény világítással, térburkolattal ellátott, 3,4 méter széles híd lesz, amihez egy négy méter széles sétány is kapcsolódik a Csónak utcáig. A beruházás az év végéig készülhet el.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Így fest Nyíregyháza belvárosa az első havazás után a magasból – Videóval!

Leesett az első hó Nyíregyházán is, végre okkal reménykedhetünk a fehér karácsonyban!

Így alakul a nyíregyházi piacok ünnepi nyitvatartási ideje

Így alakul a piacok ünnepi nyitvatartása Nyíregyházán.

A Sóstói-erdő télen – Mesébe illő környezetben csipegetnek az erdő madarai

Szombaton került megrendezésre az E-misszió Egyesület Madárkarácsony rendezvénye.

Csütörtöktől ingyenes a parkolás Nyíregyházán – Itt vannak a részletek!

Hasznos információk a NYÍRVV Nonprofit Kft.-től az ünnepek előtt.

Miniszteri elismerésben részesült Tamás Attila, a Vikár intézményvezetője

Miniszteri elismerés a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!