Hidat és sétányt is építenek


2014.09.11.


Hidat épít az Igrice csatorna felett a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány. Ezzel létrejön a régóta várt összeköttetés a Csónak utca és a sóstói tóparti sétány között. A civil szervezet már 2012-ben kezdeményezte a híd megépítését és mostanra sikerült megszerezni a szükséges engedélyeket a beruházáshoz. Az Igrice hidat a tervek szerint az év végén már használhatják a gyalogosok.


A Csónak utcai kis erdőben már látható, hogy rövidesen építkezés kezdődik ott. Egy nagy tábla pedig azt hirdeti, gyalogoshíd épül Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdőn az Igrice-patak felett. A szabolcsi megyeszékhely turisztikai központjában ezzel a híddal könnyebben meg lehet majd közelíteni a városrész új attrakcióját, a Sóstói-tó körül megépült sétányt és a futópályát. Az önkormányzat pályázati forrásokból, több mint 2 milliárd forintból fejleszti a közelmúltban a Nemzeti Gyógyhellyé is nyilvánított városrészt. Ebből a  forrásból szépült meg a tó körüli sétány, készült új aszfaltburkolat a Múzeumfalutól a Berenát utcáig, bővült a parkolóhelyek száma az Állatpark előtt, de ebből épül a Pálinkaház is a Tölgyes utcán. 

Az új gyalogoshíd a sóstói fejlesztéshez kapcsolódik, azonban civil összefogásból épül meg. A hídhoz csupán a területet biztosítja a város. A beruházáshoz szükséges 10 millió forintot helyi vállalkozók, közéleti személyiségek és magánszemélyek teremtették elő. A híd alapkövét dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Kovács Ferenc rakta le. Nyíregyháza polgármestere azt mondta, a híd jól példázza a város elmúlt négy évét: Jelképezi azt az együttműködést, amit az önkormányzat, a városvezetés az elmúlt években a nyíregyháziakkal, mondhatnám a civil szervezeteken keresztül megvalósított. Mindent, amit itt elértünk, megvalósítottunk, együtt értük el, ez is egy ilyen attrakció, egy ilyen összefogás eredménye.”

Az alapkőletételen kiderült, hogy a magánszemélyek anyagi hozzájárulása mellett a kivitelező vállalkozók is ingyen vesznek részt a híd építésében. A Kovács Tüzép a szükséges építőanyagokat biztosítja, a földmunkákat a Jeszenszky és Fia Mélyépítő Kft. végzi, az acélszerkezetet az Orha Művek Kft., a faanyagot pedig a Nyírerdő Zrt. ajánlották fel. A híd turisztikai szempontból is fontos, hiszen megkönnyíti a közlekedést a lakó-pihenő övezet és a városrész történelmi központja között.

Dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az új építmény világítással, térburkolattal ellátott, 3,4 méter széles híd lesz, amihez egy négy méter széles sétány is kapcsolódik a Csónak utcáig. A beruházás az év végéig készülhet el.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Jótékonysági koncert

Három fiatal zenész összefogott, hogy segítsen

Az okostelefon után itt az okos bankszámla

Az Erste Smarttal az ügyfelek korlátlan számban indíthatnak átutalásokat az internetbankon.

Közétkeztetés

Közgyűlés után címmel tartottak sajtótájékoztatót a nyíregyházi önkormányzat szocialista képviselői.

Négyen közösen a történelem emlékeiért - Múzeumi együttműködés

Négy ország múzeumainak vezetői kötöttek együttműködési megállapodást a Jósa András Múzeumban.

Szép volt Dani!

3-4-5-6. évfolyamos tanulók számára rendeztek országos természet és környezetismereti versenyt.

Alakuló ülését tartotta a Köznevelési Tanács

Alakuló ülését tartotta Nyíregyháza Köznevelési Tanácsa.

Ezt olvasta már?
X
Közétkeztetés
Közgyűlés után címmel tartottak sajtótájékoztatót a nyíregyházi önkormányzat szocialista képviselői.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!