Link küldése Link küldése


Hidat és sétányt is építenek


2014.09.11.


Hidat épít az Igrice csatorna felett a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány. Ezzel létrejön a régóta várt összeköttetés a Csónak utca és a sóstói tóparti sétány között. A civil szervezet már 2012-ben kezdeményezte a híd megépítését és mostanra sikerült megszerezni a szükséges engedélyeket a beruházáshoz. Az Igrice hidat a tervek szerint az év végén már használhatják a gyalogosok.


A Csónak utcai kis erdőben már látható, hogy rövidesen építkezés kezdődik ott. Egy nagy tábla pedig azt hirdeti, gyalogoshíd épül Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdőn az Igrice-patak felett. A szabolcsi megyeszékhely turisztikai központjában ezzel a híddal könnyebben meg lehet majd közelíteni a városrész új attrakcióját, a Sóstói-tó körül megépült sétányt és a futópályát. Az önkormányzat pályázati forrásokból, több mint 2 milliárd forintból fejleszti a közelmúltban a Nemzeti Gyógyhellyé is nyilvánított városrészt. Ebből a  forrásból szépült meg a tó körüli sétány, készült új aszfaltburkolat a Múzeumfalutól a Berenát utcáig, bővült a parkolóhelyek száma az Állatpark előtt, de ebből épül a Pálinkaház is a Tölgyes utcán. 

Az új gyalogoshíd a sóstói fejlesztéshez kapcsolódik, azonban civil összefogásból épül meg. A hídhoz csupán a területet biztosítja a város. A beruházáshoz szükséges 10 millió forintot helyi vállalkozók, közéleti személyiségek és magánszemélyek teremtették elő. A híd alapkövét dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Kovács Ferenc rakta le. Nyíregyháza polgármestere azt mondta, a híd jól példázza a város elmúlt négy évét: Jelképezi azt az együttműködést, amit az önkormányzat, a városvezetés az elmúlt években a nyíregyháziakkal, mondhatnám a civil szervezeteken keresztül megvalósított. Mindent, amit itt elértünk, megvalósítottunk, együtt értük el, ez is egy ilyen attrakció, egy ilyen összefogás eredménye.”

Az alapkőletételen kiderült, hogy a magánszemélyek anyagi hozzájárulása mellett a kivitelező vállalkozók is ingyen vesznek részt a híd építésében. A Kovács Tüzép a szükséges építőanyagokat biztosítja, a földmunkákat a Jeszenszky és Fia Mélyépítő Kft. végzi, az acélszerkezetet az Orha Művek Kft., a faanyagot pedig a Nyírerdő Zrt. ajánlották fel. A híd turisztikai szempontból is fontos, hiszen megkönnyíti a közlekedést a lakó-pihenő övezet és a városrész történelmi központja között.

Dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az új építmény világítással, térburkolattal ellátott, 3,4 méter széles híd lesz, amihez egy négy méter széles sétány is kapcsolódik a Csónak utcáig. A beruházás az év végéig készülhet el.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Több száz kézimunka kiállítva

Szépkorúak kézimunka kiállítását nyitották meg a Váci Mihály Kulturális Központban.

Színes programok a Krúdy Napon

Október 19-én több helyszínen, számos programmal várja az érdeklődőket a „Krúdy Nap” .

1956 hőseire emlékeztek az egyetemen

Ünnepségen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Randevúzni tanítják a kondorkakast Sóstón

A szerelmet tanulja ezekben a napokban a Nyíregyházi Állatpark kondorkakasa.

Ne kockáztasson!

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Esélyteremtő óvoda

Szakmai konferencia Nyíregyházán.

Ezt olvasta már?
X
Színes programok a Krúdy Napon
Október 19-én több helyszínen, számos programmal várja az érdeklődőket a „Krúdy Nap” .
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!