Hidat és sétányt is építenek


Link küldése Link küldése

Hidat és sétányt is építenek
2014.09.11.A Csónak utcai kis erdőben már látható, hogy rövidesen építkezés kezdődik ott. Egy nagy tábla pedig azt hirdeti, gyalogoshíd épül Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdőn az Igrice-patak felett. A szabolcsi megyeszékhely turisztikai központjában ezzel a híddal könnyebben meg lehet majd közelíteni a városrész új attrakcióját, a Sóstói-tó körül megépült sétányt és a futópályát. Az önkormányzat pályázati forrásokból, több mint 2 milliárd forintból fejleszti a közelmúltban a Nemzeti Gyógyhellyé is nyilvánított városrészt. Ebből a  forrásból szépült meg a tó körüli sétány, készült új aszfaltburkolat a Múzeumfalutól a Berenát utcáig, bővült a parkolóhelyek száma az Állatpark előtt, de ebből épül a Pálinkaház is a Tölgyes utcán. 

Az új gyalogoshíd a sóstói fejlesztéshez kapcsolódik, azonban civil összefogásból épül meg. A hídhoz csupán a területet biztosítja a város. A beruházáshoz szükséges 10 millió forintot helyi vállalkozók, közéleti személyiségek és magánszemélyek teremtették elő. A híd alapkövét dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Kovács Ferenc rakta le. Nyíregyháza polgármestere azt mondta, a híd jól példázza a város elmúlt négy évét: Jelképezi azt az együttműködést, amit az önkormányzat, a városvezetés az elmúlt években a nyíregyháziakkal, mondhatnám a civil szervezeteken keresztül megvalósított. Mindent, amit itt elértünk, megvalósítottunk, együtt értük el, ez is egy ilyen attrakció, egy ilyen összefogás eredménye.”

Az alapkőletételen kiderült, hogy a magánszemélyek anyagi hozzájárulása mellett a kivitelező vállalkozók is ingyen vesznek részt a híd építésében. A Kovács Tüzép a szükséges építőanyagokat biztosítja, a földmunkákat a Jeszenszky és Fia Mélyépítő Kft. végzi, az acélszerkezetet az Orha Művek Kft., a faanyagot pedig a Nyírerdő Zrt. ajánlották fel. A híd turisztikai szempontból is fontos, hiszen megkönnyíti a közlekedést a lakó-pihenő övezet és a városrész történelmi központja között.

Dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az új építmény világítással, térburkolattal ellátott, 3,4 méter széles híd lesz, amihez egy négy méter széles sétány is kapcsolódik a Csónak utcáig. A beruházás az év végéig készülhet el.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Intézményi felújítások városunkban - Zajlik az energetikai korszerűsítés

Nyíregyházán idén hat óvoda és három bölcsőde energetikai korszerűsítése és felújítása valósul meg.

Lépcsőházak biztonsága

A tűzvédelmi szabályok betartásának ellenőrzésével kapcsolatosan a katasztrófavédők gyakorlatoztak.

Forgalomkorlátozásra számíthatnak

A munkálatok hétvégén várhatóan tovább folytatódnak.

Pollenriadó lépett életbe

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet a magas pollenkoncentráció miatt.

Folyamatosak az útépítések és -fejlesztések Nyíregyházán

Az önkormányzat egy pályázat kapcsán 1,5 milliárd forintot fordít a rekonstrukcióra.

Napos idő várható

Az északkeleti szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!