Forog a Rotary Kerék – Új elnök az élen


Link küldése Link küldése

Forog a Rotary Kerék – Új elnök az élen
2018.08.10.


A Nyíregyházi Rotary Club mindenkori elnökének megbízatása egy esztendőre szól. Idén július elsejével letelt az előző elnök Urbán Lajos regnálása. A vezető pozíciót most Fekete Tibor, az ULT Magyarország Zrt. agronómiai igazgatója vette át.


A nyíregyházi Rotary Club 1934-ben alakult, hamarosan ünnepli 85. jubileumát. A Rotary-s tagok a barátság ápolásán túl széles körű karitatív tevékenységgel bizonyítják elhivatottságukat az elesettek, rászorulók támogatására. Az integrációra is kiemelt figyelmet fordítottak az elmúlt években – ezt a Szabadság téri játszóteret is a nyíregyházi Rotary Club építette. Itt a fogyatékkal élő, például mozgáskorlátozott és az egészséges gyermekek együtt játszhatnak, érzékenyítő csoportos játékórákat is tartanak a 2016-ban átadott játszótéren, amely fontos tere lett a belvárosnak.
Most nemcsak a fiatalok, hanem többek között az idősek támogatására is nagy hangsúlyt szeretne fordítani a társaság. Az új elnök – Urbán Lajos után – Fekete Tibor, az ULT Magyarország Zrt. agronómiai igazgatója. Megbízatása július elsején kezdődött.

Fekete Tibor, a Nyíregyházi Rotary Club elnöke elmondta:

Ebben az elnöki ciklusban nagyon sok programmal készültünk a klubtársaimmal, hogy itt a helyi közösségnek az érdekeit képviseljük és segítsük. Az idei évben több koncertünk lesz és kulturális rendezvényünk lesz melyre meghívjuk a városlakókat és a barátainkat az első ilyen rendezvény augusztus 15-én este 8órától lesz a nyíregyházi Római Katolikus Templomban ahol a Cantemus kórus ad egy koncertet, egy jótékonysági koncertet melynek teljes bevételét az idősek ápolására fogjuk majd felhasználni és felajánlani. A következő koncert, színházi előadás pedig Budapesten lesz a Vígszínházban, szeptember 29-én a Pál utcai fiúk előadást fogjuk megtekinteni, a kisvárdai és a nyíregyházi clubbal közösen.

Az előadás bevételének egy részét a hamarosan induló Talentum programra használják majd fel, amelynek célja, hogy akár a sportban, a művészetben kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekek és fiatalok pályázat keretében támogatást kapjanak. Erre a programra Nyíregyháza középiskoláiban tanuló 14 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Rotary Club.

 

Horváth Kíra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Impromtu Nyíregyháza belvárosában

A film a tervek szerint jövő tavasszal kerül a mozikba.

Nagy melegben legjobb szomjoltó az egészséges, biztonságos csapvíz!

Az időjárás előrejelzések a következő napokra is meleg, kánikulai időt jósolnak.

Megtartotta augusztusi ülését Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa

Napirendre került többek az Élettörténetek pályázat újbóli meghirdetése.

Felidézzük az ünnep egykori hangulatát

Egy riport 32 éve készült.

Lassan vége a dinnyeszezonnak

A gazdák szerint a jövő héten már búcsúzik a mézédes gyümölcs.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!