Link küldése Link küldése

Forog a Rotary Kerék – Új elnök az élen
2018.08.10.


A Nyíregyházi Rotary Club mindenkori elnökének megbízatása egy esztendőre szól. Idén július elsejével letelt az előző elnök Urbán Lajos regnálása. A vezető pozíciót most Fekete Tibor, az ULT Magyarország Zrt. agronómiai igazgatója vette át.


A nyíregyházi Rotary Club 1934-ben alakult, hamarosan ünnepli 85. jubileumát. A Rotary-s tagok a barátság ápolásán túl széles körű karitatív tevékenységgel bizonyítják elhivatottságukat az elesettek, rászorulók támogatására. Az integrációra is kiemelt figyelmet fordítottak az elmúlt években – ezt a Szabadság téri játszóteret is a nyíregyházi Rotary Club építette. Itt a fogyatékkal élő, például mozgáskorlátozott és az egészséges gyermekek együtt játszhatnak, érzékenyítő csoportos játékórákat is tartanak a 2016-ban átadott játszótéren, amely fontos tere lett a belvárosnak.
Most nemcsak a fiatalok, hanem többek között az idősek támogatására is nagy hangsúlyt szeretne fordítani a társaság. Az új elnök – Urbán Lajos után – Fekete Tibor, az ULT Magyarország Zrt. agronómiai igazgatója. Megbízatása július elsején kezdődött.

Fekete Tibor, a Nyíregyházi Rotary Club elnöke elmondta:

Ebben az elnöki ciklusban nagyon sok programmal készültünk a klubtársaimmal, hogy itt a helyi közösségnek az érdekeit képviseljük és segítsük. Az idei évben több koncertünk lesz és kulturális rendezvényünk lesz melyre meghívjuk a városlakókat és a barátainkat az első ilyen rendezvény augusztus 15-én este 8órától lesz a nyíregyházi Római Katolikus Templomban ahol a Cantemus kórus ad egy koncertet, egy jótékonysági koncertet melynek teljes bevételét az idősek ápolására fogjuk majd felhasználni és felajánlani. A következő koncert, színházi előadás pedig Budapesten lesz a Vígszínházban, szeptember 29-én a Pál utcai fiúk előadást fogjuk megtekinteni, a kisvárdai és a nyíregyházi clubbal közösen.

Az előadás bevételének egy részét a hamarosan induló Talentum programra használják majd fel, amelynek célja, hogy akár a sportban, a művészetben kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekek és fiatalok pályázat keretében támogatást kapjanak. Erre a programra Nyíregyháza középiskoláiban tanuló 14 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Rotary Club.

 

Horváth Kíra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Európai Mobilitási Hét Vásárosnaményban

Bűnmegelőzési szakemberek látták el hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal a lakosságot.

Esélyt kapott a megjavulásra a fiatalkorú gyanúsított

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt indult nyomozás.

Futballmérkőzés sajtótájékoztatója a törvényszéken

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.

Barátságos mérkőzés szeptember 28-án

Szeptember 28-án immáron 8. alkalommal kerül sor a nagyszabású labdarúgó rendezvényre.

Közlekedők figyelem! – Sávszűkület a Bujtosi Uszoda építése miatt

Szeptember 27-én csütörtöktől előreláthatólag két héten keresztül sávszűkületre kell számítani.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!