Folyamatosan fejlesztik és újítják a városi parkokat, játszótereket, ám sok a rongálás


Link küldése Link küldése

Folyamatosan fejlesztik és újítják a városi parkokat, játszótereket, ám sok a rongálás
2018.08.09.


Pár nappal ezelőtt, augusztus 6-án adtak át egy teljesen megújult játszóteret a Korányi köz-Eperjes utcai tömbbelsőben. A Jósaváros egyik legrégebbi játszóterén növelték a zöldfelületet, új padokat, mászóvárat és új játékokat is kihelyeztek a környéken élők nagy örömére. Nyíregyházán ezzel együtt közel 100 játszótér van. Ezek felújítása, fejlesztése kiemelt célja a városnak.


A közterület-felügyelők, valamint a NYÍRVV munkatársai hetente többször ellenőrzik a játszóterek és parkok állapotát. Szinte rendszeresen regisztrálnak rongálásokat, sőt, lakossági bejelentéseket is kapnak például egy-egy lerúgott padtámláról, letört játszótéri eszközökről.

A helyreállításokat a városüzemeltető cég végzi

Keczkó János, a NYÍRVV közterület-fenntartási irodavezetője elmondta:

A köztéri berendezéseket, illetve ezen felül a kondipark- és játszótéri eszközöket érintik leginkább a rongálási károk. A helyreállításra évente 6-7 millió forintot fordítunk. Érdemes kihangsúlyozni, hogy itt nem a használatból eredő, például kopási helyreállításról van szó, hanem szándékos rongálásról – ez kapacitásban is rengeteg problémát okoz nekünk, illetve nagyon sok pénzt elvesz olyan egyéb tevékenységektől, amelyeket fejlesztésre lehetne fordítani vagy még további szépítésre.

A Robinson dombi játszótérnél is látszik, több kerítéselemet kirúgtak az elmúlt időszakban – azokat folyamatosan pótolják a NYÍRVV munkatársai. Ám nemcsak a kerítéseket és a padokat rongálják a tereken, hanem a játszótéri eszközöket is.

Általában naponta 2-3 játszótérnél regisztrálnak, észlelnek kisebb-nagyobb rongálásokat és gyakori, főleg a hétvégi szórakozások után, hogy szemetesek maradnak a parkok, játszóterek, hiába vannak kihelyezett, hulladékgyűjtő szelencék.

A rendőrség és a polgárőrség is folyamatosan ellenőrzi a közterületek, az esetleges rongálásokat

Dr. Fedor Rita, a Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hangsúlyozta:

A városban jól működő térfigyelő kamerarendszer működik, amely jelentős segítséget biztosít a felderítés során, több esetben hozzájárult már, hogy rövid időn belül sikerült a rongálás elkövetőit beazonosítani és elfogni. A rongálás – alapvetően a kárérték függvényében – lehet szabálysértés vagy bűncselekmény. Szabálysértés, hogyha a kárérték az 50 ezer forintot nem haladja meg, ez esetben a rongálás elkövetője 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal, de akár elzárással is sújtható.

Bűncselekmény esetén pedig akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a rongáló.

 

Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Forgalmi rend változás a Család utcán

A Család utcán, az egyik forgalmi sávban, útfelújítási munkák miatt korlátozással jár a közlekedés.

Baleset a felüljárón

Jelentős anyagi kárral járó, utoléréses közúti közlekedési baleset történt Nyíregyházán.

Filmet forgattak Nyíregyházán

A rendőrség a közlekedés irányításával segítette a stáb munkáját.

Az anyagi kár jelentős

Baleset történt csütörtök délelőtt a Tó utcán.

Intézményi felújítások városunkban - Zajlik az energetikai korszerűsítés

Nyíregyházán idén hat óvoda és három bölcsőde energetikai korszerűsítése és felújítása valósul meg.

Lépcsőházak biztonsága

A tűzvédelmi szabályok betartásának ellenőrzésével kapcsolatosan a katasztrófavédők gyakorlatoztak.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!