Link küldése Link küldése

Folyamatos ütemben zajlik a határvadász-képzésre jelentkezők alkalmassági vizsgálata
2018.01.12.


Folyamatosan érvényben van az Országos Rendőr-főkapitányság pályázata a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltésére. Azon 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik Magyarországon állandó lakóhellyel és legalább érettségivel rendelkeznek.


 

Folyamatos ütemben zajlik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon a határvadász-képzésre jelentkezők alkalmassági vizsgálata. Legutóbb január 9-én mérték fel a jelentkezők fizikai-erőnléti állapotát a főkapitányság nyírbátori objektumában. Azok a felvételizők, akik az előírt gyakorlatokat a megfelelő szinten teljesítették, az elkövetkezendő napokban pszichológiai- pályaalkalmassági és egészségügyi vizsgálatokon vehetnek majd részt.

A megyében eddig 603 főt képeztek ki

Usztics Attila alosztályvezető elmondta, az elmúlt évek során a déli határszélen kialakult migrációs válság kezelésére a készenléti rendőrség állományát 3 ezer fővel szeretnék bővíteni. A megyei főkapitányság eddig 603 határvadászt toborzott és képzett a nyírbátori központban.

A toborzás és a határvadász-képzésre való jelentkezés folyamatos. Azon 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik Magyarországon állandó lakóhellyel és legalább érettségivel rendelkeznek. A felső korhatár 55 év.

Őr-járőrtársak lesznek

Az érdeklődők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, a megye valamennyi rendőrkapitányságának vagy határrendészeti kirendeltségének munkatársaihoz, illetve a rendőrség honlapján is megtalálnak minden fontos információt a jelentkezéshez. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően, sikeres vizsga esetén őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén, a sikeres modulzáró vizsga letétele esetén a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Veszélyben a Szarvas utcai KRESZ táblák – Ismét tolató jármű okozott kárt

KRESZ táblát tört ki egy tolató személygépkocsi a Szarvas utcán.

Egyre látványosabb! – Megújul a Zrínyi, korszerű körülmények várják majd a diákokat

Megkezdődtek a munkálatok a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban.

Ellepték az új buszok Nyíregyházát! De mit gondolnak a járművekről a városlakók?

2018. február 15-én tesztüzembe helyezték az új CNG típusú autóbuszokat.

Korszerűbb körülmények között kezdődhet az új tanév a zrínyis diákok számára

A Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium mellett hat épület energetikai korszerűsítése valósul meg.

Így telik a nyár a nyíregyházi gyerekeknek – Táborozó csemetéket kérdeztünk!

VAKÁCIÓ! Már javában tart a táborozás! Erről beszélgettünk a Mit szól hozzá? legújabb részében.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!