Link küldése Link küldése

Folyamatos ütemben zajlik a határvadász-képzésre jelentkezők alkalmassági vizsgálata
2018.01.12.


Folyamatosan érvényben van az Országos Rendőr-főkapitányság pályázata a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltésére. Azon 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik Magyarországon állandó lakóhellyel és legalább érettségivel rendelkeznek.


 

Folyamatos ütemben zajlik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon a határvadász-képzésre jelentkezők alkalmassági vizsgálata. Legutóbb január 9-én mérték fel a jelentkezők fizikai-erőnléti állapotát a főkapitányság nyírbátori objektumában. Azok a felvételizők, akik az előírt gyakorlatokat a megfelelő szinten teljesítették, az elkövetkezendő napokban pszichológiai- pályaalkalmassági és egészségügyi vizsgálatokon vehetnek majd részt.

A megyében eddig 603 főt képeztek ki

Usztics Attila alosztályvezető elmondta, az elmúlt évek során a déli határszélen kialakult migrációs válság kezelésére a készenléti rendőrség állományát 3 ezer fővel szeretnék bővíteni. A megyei főkapitányság eddig 603 határvadászt toborzott és képzett a nyírbátori központban.

A toborzás és a határvadász-képzésre való jelentkezés folyamatos. Azon 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik Magyarországon állandó lakóhellyel és legalább érettségivel rendelkeznek. A felső korhatár 55 év.

Őr-járőrtársak lesznek

Az érdeklődők kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, a megye valamennyi rendőrkapitányságának vagy határrendészeti kirendeltségének munkatársaihoz, illetve a rendőrség honlapján is megtalálnak minden fontos információt a jelentkezéshez. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően, sikeres vizsga esetén őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén, a sikeres modulzáró vizsga letétele esetén a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Jószomszédi kapcsolat – Ukrán önkormányzati küldöttség látogatott Nyíregyházára

A küldöttség a Robert Schuman Intézet és a Nemzetközi Visegrádi Alap szervezésében érkezett.

Több hónapos téli pihenő után újra működik a szökőkút a Bujtosi tavon

Több hónapos téli pihenője után, a berendezést szombaton indították be a NYÍRVV munkatársai.

Letartóztatta a bíróság a kerítés bűntettével gyanúsított párt

Előzetes letartóztatásba helyezték R. J. és társa gyanúsítottakat.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!