Fogadj örökbe átmenetileg!


2017.01.10.


Ideiglenes befogadókat várnak az Állatbarát Alapítvány munkatársai. A segíteni vágyó emberek a nagy hidegben vihetnek haza pár hétre kisállatot, segítve ezzel a menhely munkáját. Az alkalmi gazdik csak egészséges állatot fogadhatnak be, akikkel ennivalót is küldenek a telepről.


Hangos ugatással üdvözlik a látogatót az Állatbarát Alapítvány kiskutyái. Ők azok, akik gazdára várnak a Csatorna utcai telephelyen. A befogadóhely jelenleg telt házzal üzemel, 30 férőhelyen 45 macska, 120 helyen pedig 174 kutya lakik. Ez nagy terheket ró a gondozókra. A napok óta tartó mínuszok az állatok szervezetét is megviselik. Bár az Állatbarát Alapítvány dolgozói igyekeznek minden feltételt biztosítani védenceiknek, mégis szükség lenne olyan befogadókra, akik ideiglenes tartózkodási helyet biztosítanának kutyáknak, illetve cicáknak. Az alkalmi örökbefogadás előtt a munkatársak az örökbefogadókkal közösen, a körülményeket felmérve megpróbálják az ideális állatot kiválasztani.

 

Segít az, aki befogad

 

Tóth Mariann, az Állatbarát Alapítvány szakmai instruktora elmondta, ha valaki az állatotthonból ideiglenesen befogad egy kölyköt, ezzel felszabadul egy-egy kennel, ahová az utcán kóborló állatokat tudják befogadni és biztosítani számukra a meleg otthont.

 

Egészséges, oltott állat megy házhoz

 

Amennyiben valaki ideiglenesen befogad egy állatot, oltott, féregtelenített jószágot vihet haza. Az alkalmi befogadónak csupán a helyet és a törődést kell biztosítani, az állat étkezését is az Állatbarát Alapítvány állja. Általában 4 hétig lakik egy befogadónál egy kutya vagy egy cica, de sok esetben annyira hozzánő az adott családhoz, hogy már vissza sem viszik a menhelyre. Az állatbarátok az örökbefogadás feltételeiről a Csatorna utcai telephelyen vagy a 42/727-736-os telefonszámon érdeklődhetnek.

 

Ne menjünk el egy fagyoskodó kutya mellett!

 

Az Állatbarát Alapítványnál jelenleg létszámstop van, már csak beteg állatokat tudnak befogadni, mégsem szabad elmenni a zord, téli időjárásban egy utcán fagyoskodó állat mellett. Akinek lehetősége van, fogadja be őket, ha pedig ez nem megoldható, értesítse az illetékeseket, hogy a jószág meleg, biztonságos helyre kerüljön! A kinti kutyáknak kemény mínuszok idején meleg kuckót, védett házat, langyos ételt és naponta több alkalommal langyos vizet kell biztosítani, hiszen az itatóban akár egy óra alatt is megfagyhat a kutya vize.

ME.

(Fotó: internet)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.

Ellenőrzik a fesztiválokat

A szabadtéri rendezvényeknél is több dolgot ellenőriznek a katasztrófavédelem munkatársai.

Szórakozva tanulnak a gyerekek a Múzeumfalu táborában

A Sóstói Múzeumfaluban és a Kis Vakond Táborban már vakációzhatnak a kisdiákok.

A jóga nemzetközi napja

A résztvevők a Sóstói erdőben, a lemenő nap sugaraiban fürödve élvezhették az ászanákat.

Nyíregyháza lett az év városa

Az utazó magazin idén is az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereste.

Ezt olvasta már?
X
„Álmomban Koszovóban jártam”
Minden hónap „legörömtelibb” pillanata, amikor a postás megérkezik a csekkekkel.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!