Link küldése Link küldése

Fiatalok a Szparinál - saját nevelésű játékosok és újak a keretben
2018.07.11.


Készül a bajnoki rajtra a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgó együttes kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben. A felnőttekhez került több saját nevelésű, fiatal játékos is.


Kulcsár Hunor, Tóth Ádám, Starosta Dávid, Nagy Máté, Végső Előd, Szegedi Bence. Mindannyian a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémián nevelkedtek, és profi szerződést kaptak. A fiatal labdarúgók közül többen már pályára is léphettek az NB-II-ben.

- Ez egy hosszabb folyamat része volt, mivel már tavasszal a felnőtt csapattal kezdhettem a felkészülést. Később az U19-es csapatban és a felnőtt NB-II-ben is bemutatkozhattam, igyekszem minél jobban teljesíteni – mondta Starosta Dávid játékos.

Nagy Máté az U19-es csapattal legutóbb ezüstérmet szerzett, a kapus pedig abban bízik, a felnőtt csapattal is eredményes lesz.

- Egymásért tudunk küzdeni, és ez lehet a nagy erényünk. Ha valaki hibázik szólunk neki, buzdítjuk, ha valamit jól csinál dicsérjük, és biztos vagyok abban, hogy jó eredményeket érünk el a következő idényben – mondta Nagy Máté kapus.

A fiatalok közül Szegedi Bencét kölcsönadja őszre a Szpari, ő Nyírbátorban játszik a következő idényben. A Spartacus kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben, több új játékos is érkezett. Bakos Szabolcs Budörsről igazolt Nyíregyházára, és a legutóbbi idényben 11 gólpasszt adott.

- Kemény edzések vannak, napi 2-3 tréning szerepel a programban. A játékosok bár kevésbé szeretik ezt a periódust, úgy látom mindenki maximálisan dolgozik, kiveszi a részét a munkából - mondta Bakos Szabolcs játékos.

A Nyíregyháza Spartacus július 29-én a Kazincbarcika ellen kezdi a bajnokságot. Addig még számos edzőmérkőzést játszik a csapat, szombaton kettőt is. 11 órától Mezőkövesden lép pályára az együttes, 18 órától pedig a Kisvárdát fogadja a Városi Stadionban.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

28. idény - jó játékkal kezdte a kézilabda bajnokságot a Kölcsey DSE

A nyíregyháziak a bajnok otthonában kezdtek, és nehéz a sorsolásuk

Türelmes játékra van szükség - a Mizse KC-t fogadja szombaton az NYKC

Szeretnék megszerezni első győzelmüket a kézilabdások

Jeszi emlékverseny - a tragikusan elhunyt sportemberre emlékeztek

Amatőr tenisztornát rendeztek Nyíregyházán

Új eszközök sportolóknak - segíthetik a rehabilitációs munkát

Sporteszközöket ajándékozott a Hübner-H Kft. a SportcentrumnakImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!