Link küldése Link küldése

Felújították a tornacsarnokot Nyíregyházán
2015.10.26.Már melegítenek a sportolók a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola felújított tornacsarnokában. Tíz hónapos munka után végre teljesen megújult a 25 évvel ezelőtt épült létesítmény.

 

Tetőtől talpig megújult

 

Makrai László, a Nyíregyháza Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője elmondta: gyakorlatilag tetőtől talpig megújult a tornacsarnok, lebontották és újraszigetelték a tetőt, kifestették a belső tereket, sportparketta borítást kapott a padló, hat új kosárlabdapalánkot, eredményjelzőt helyeztek ki, játékvezetői öltözőt alakítottak ki és felújították a meglévő öltözőket is.

 

Erősíteni a kosárlabdasportot

 

A város legnagyobb lakótelepe melletti tornacsarnok korszerűsítésének nem titkolt célja volt az intézményben tanuló 500 diák napi sporttevékenységének biztosítása mellett a kosárlabdasport erősítése is.

 

Összefogás

 

– A Nyíregyházi Kosárlabda Klub, összefogva a várossal és a fenntartóval, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által biztosított TAO támogatási lehetőséget is felhasználta a beruházáshoz. A közel 40 millió forintos fejlesztés 70 százalékát a TAO, a 30 százaléknyi saját erő nagy részét pedig a fenntartó Földművelésügyi Minisztérium biztosította – emelte ki Román István, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

 

Folytatódnak a felújítások

 

A felújított tornacsarnok része annak a három évvel ezelőtt indult tudatos gondolkodásnak, amelynek célja modernizálni a város oktatási intézményeinek tornatermeit. A mostani felújítás egyben az ötödik abban a sorban, amely 2012-ben indult el. Jövő nyár végéig további három iskola tornatermének felújítását tervezi a város, ezek a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium, a Zelk Zoltán, illetve a Móricz Zsigmond Általános Iskola – emelte ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Az önkormányzat törekvése továbbá, hogy 2019-re a város valamennyi iskolájában a legkorszerűbb körülmények között sportolhassanak a diákok és készülhessenek a versenyzők.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az Északi-sarkvidék egyik ikonikus állatával is találkozhatunk a Nyíregyházi Állatparkban

A rénszarvas az Északi-sarkvidék térségének ikonikus állata.

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.

Lezajlott a 49. Nemzetközi Tisza Túra

Dr. Egri Kiss Tibor túravezető publikus beszámolója a 49. Nemzetközi Tisza Túráról.

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!