Link küldése Link küldése

Fejleszt a Debreceni Reptér – Nyíregyháziak számára is közelebb kerül a nagyvilág
2018.04.12.


Milliárdos fejlesztések valósulnak meg a közeljövőben a Debreceni Reptéren, emellett növekszik az innen induló és ide érkező járatok száma, valamint egyre több célpontra lehet repülni a hajdúsági megyeszékhelyről. Erről számolt be a repülőtér járatfejlesztési igazgatója Nyíregyházán. Március végétől például heti három helyett már öt járatot üzemeltet a Lufthansa Münchenbe. A Német Turisztikai Hivatal szerint nemcsak a vállalkozóknak, kint munkát vállalóknak, hanem a magánszemélyeknek is érdemes felkeresni Németországot.


2017-ben 320 ezer utas fordult meg a hajdúsági megyeszékhely termináljában. Tel-Avivtól, Münchenen át Londonig, nyolc városba lehet innen eljutni és a nyári szezonban több mint 30 járat szállítja az utasokat a nagyvilágba. A reptér jelentőségét bizonyítja, hogy március 25-től a Lufthansa heti 3-ról 5-re növelte a müncheni járatok számát. Ezzel a nyíregyházi üzletemberek, munkavállalók és turisták számára is kedvező áron, rugalmas időpontban lehet eljutni Bajorország fővárosába.

Mi számítunk – akár szabadidős utazásról legyen szó, akár céges utazásról – a nyíregyházi utasokra is, hiszen Nyíregyháza egy nagyon fontos gazdasági és turisztikai célpont is, akár beutazásról van szó, akár kiutazásról.

– mondta el Antal Gábor, a Lufthansa Group country managere.

 

Bajorország ideális célpont

 

Ínycsiklandozó ételekkel, gyönyörű kastélyokkal és fantasztikus természeti szépséggel várja Bajorország a turistákat. A Németország titkos fővárosként emlegetett München mellett pedig érdemes kisebb-nagyobb utazásokat tenni a legnagyobb német tartományban.

Ha valaki már ott van, akkor nem csak a várost érdemes megnézni, hanem a környezetet is. Gyönyörű tavak vannak, az Alpok egészen közelben vonul a kastélyok, úgyhogy legideálisabb célpont Bajorország.

– tette hozzá Czeiszing Miklós, a Deutsche Zentrale für Turismus magyarországi igazgatója.

 

Milliárdos fejlesztések a reptéren

 

Rövidesen újabb milliárdos fejlesztések kezdődnek el a Debreceni Reptéren. Erről már a járatfejlesztési igazgató számolt be. Tamás László elmondta, új terminál épül és a légi irányítás is biztonságosabbá válik.

További infrastrukturális fejlesztések várhatóak a repülőtéren, amelyek a következő 1-2 évben fognak megvalósulni. Egyik az ILS 2 upgrade illetve az air traffic, azaz a légi irányítás, ezáltal mind a leszállás, mind a felszállás még biztonságosabb lesz. Illetve az air traffic miatt további járatokra, más légitársaságok forgalmára is számítunk.

– hangsúlyozta Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

A Debreceni Repülőtér arra számít, hogy a fejlesztések és az egyre bővülő járatszámok nagyobb forgalmat is generálnak. Számításaik szerint idén 350-360 ezer utas fordul majd meg a terminálon.


Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!